Šta je novo?

iOS 26 (Beta)

Za IOS 18 su izvukli brdo stvari iz JB zajednice koje su stvarno bile dobre BioProtect, LockSreen.. ali ovo sa IOS 26 mi deluje smesno totalno. Nadam se da ce da ubace stvarno nesto novo i korisno a ne ovo do sad prikazano....

Da li je jos uvijek preduslov za snimanje razgovora da telefon mora biti podesen na engleski ili su mijenjali to u medjuvremenu?

Kad li će public beta da počne? Negde piše 7.7 a negde 14.7. Mene više interesuje zbog ipad-a.

S obzirom da je danas pusten iOS 26 developer beta 3 koji je aj da kazem RC za public betu 1, najranije je 14. jula i to ako bude bas stabilan...

Moze da se snima razgovor na bilo kom jeziku ali transkripcija radi samo za odredjene... i zavisi od lokacije, za drzave gde je neophodna saglasnost obe strane ne radi, npr EU...

skinuo sam betu 3 ali nisam stigao da testiram...

Smanjili su bas mnogo u svetloj varijanti, pogotovo u nekim aplikacijama tipa muzika, app store, notifikacije ( ali ne za sve aplikacije) i safari od onoga sto sam uspeo da primetim... na tamnoj varijanti je to dosta manje i mislim da su tu uboli pravu meru, za svetlu su otisli korak predalje ali nisam siguran da se to moze srediti bez da se napravi neki kompromis izmedju slabije citljivosti i glossy glass efekta i dobre citljivosti i gotovo potpunog odsustva tog efekta ( nije svuda, npr safari je i dalje ok, mada i tu zavisi od boja sajta)... ocigledno da je kompleksno i trebace im vremena da nadju pravu meru...

Za nas koji koristimo iskljucivo dark temu je ovo po meni pun pogodak i zaista izgleda bas dobro... Clear varijanta je sada dosta bolja i nema onog buga da ikonice budu kao tinted... Tinted varijanta je sada poboljsana i bolja je kontrola boja, ali nisam fan, koristim je jednom u par meseci kad se uzelim promene...

Ceo sistem sada je mnogo brzi, nema vise laga i liquid glass se renderuje instant... Desava se da neka ikonica se pikselizuje, npr photos na svetloj varijanti ali to je jedini bug koji sam ja primetio...

Sredili su dock, sada kada je manje ikonica one budu centrirane...

Smanjili su bas mnogo u svetloj varijanti, pogotovo u nekim aplikacijama tipa muzika, app store, notifikacije ( ali ne za sve aplikacije) i safari od onoga sto sam uspeo da primetim... na tamnoj varijanti je to dosta manje i mislim da su tu uboli pravu meru, za svetlu su otisli korak predalje ali nisam siguran da se to moze srediti bez da se napravi neki kompromis izmedju slabije citljivosti i glossy glass efekta i dobre citljivosti i gotovo potpunog odsustva tog efekta ( nije svuda, npr safari je i dalje ok, mada i tu zavisi od boja sajta)... ocigledno da je kompleksno i trebace im vremena da nadju pravu meru...

Za nas koji koristimo iskljucivo dark temu je ovo po meni pun pogodak i zaista izgleda bas dobro... Clear varijanta je sada dosta bolja i nema onog buga da ikonice budu kao tinted... Tinted varijanta je sada poboljsana i bolja je kontrola boja, ali nisam fan, koristim je jednom u par meseci kad se uzelim promene...

Ceo sistem sada je mnogo brzi, nema vise laga i liquid glass se renderuje instant... Desava se da neka ikonica se pikselizuje, npr photos na svetloj varijanti ali to je jedini bug koji sam ja primetio...

Sredili su dock, sada kada je manje ikonica one budu centrirane...
Jesu dodali mozda nesto novo u camera app? Neki pro mode..?

@srkist ne, crashuje na uvodnom ekranu...

@Nikola mJet nisu, naravno... ali bas dobro izgleda sad ovako pojednostavljeno sa liquid glass efektom...

Brzo su batalili Liquid....

Nazad
Vrh Dno