Šta je novo?

iOS 26 (Beta)

@alter Nisu drugar, niti će bilo šta što je važno sistemski unaprediti ili dodati. Sve što rade je, kao i do sada, bojkanje teme i ikonica, i premeštanje opcija (levo-desno, gore-dole) da bi ljudi imali privid da je nešto kao rađeno na sistemu.

Već ih ismejavaju po netu:

Da li je resen problem sa attention aware features kada je telefon zakljucan?

Реално тешко је да се смисли ново, и онда у тим покушајевима долази до горих решења од постојећих

Nije mi jasno zašto ne promjene način za notifikacije

Na primjer da se pilula proširi sa ikonicama sa zadnje 3 obavijesti, sat da pomjere još malo ulijevo i eto mjesta. Zgodno bi bilo da vidiš da imaš notifikacije od tih nekih aplikacija.

Evo da se smejete malo, konačno može da se menja zvono bez da mora da se koristi GarageBand ili itunes… do 30 sek… napredak je spor ali nezaustavljiv 😂

Мислим да сам негде видео да се сада може подешавати и snooze. Каква револуција, човече. 😄

Može snooze da se pomeri na koje hoćeš vreme, za razliku od fiksnih 9 minuta kako je pre bilo.

Jel postoji bilo koji os da ima srpski jezik? Mislim na ai opcije a ne na jezik sistema.

Nema još uvek. Od iOS 18.4 su dodali neke jezike

Apple Intelligence, the personal intelligence system that delivers helpful and relevant intelligence, will soon be available in more languages, including French, German, Italian, Portuguese (Brazil), Spanish, Japanese, Korean, and Chinese (simplified) — as well as localized English for Singapore and India.
More languages are coming over the course of the year, including Vietnamese.

https://www.apple.com/newsroom/2025...pands-to-more-languages-and-regions-in-april/

https://www.apple.com/apple-intelligence/

Juče je izašla revizija prve bete iOS 26 zbog toga što su neki iPhone 15 i 16 modeli prikazivali da je baterija prazna i nisu mogli da se pokrenu nakon toga.

GtWkZbjWUAEFIuv.jpg

Mene najvise zanima da je Photos konacno sredjen i lici na nesto? To mi je najtuznija tacka 18ice.

Sredjen je photos, cool je sada, kao i sve ostalo, minimalisticki dizajn sa library gde su sve slike i collections gde su uspomene, albumi itd... uostalom kako bolje opisati photos od slike

photos ios 26.jpg

Ne radi banka intesa app na beti:/

Retro Android fazon.

Naravno da jeste i da nije originalan fajl, ti ne bi ni mogao da ga instaliraš, uradiš restore ili update.

Apple je pustio iOS 26 Beta 2 developer verziju. Navodno ispravljen vizuelni bug za Control Center, dodat je novi ringtone Alt1 u okviru Reflections, ubačene su ispravke za vizuelni izgled Safari-a, ubačen je Recovery Assistant.

"Recovery Assistant is a new way to recover your device if it doesn't start up normally,"

Kakav napredak i revolucija. Iskreno sam razmisljao da se vratim posle dugo godina malo na iOS i manji fon ali posle ovoga sto sam video definitovno odustajem. Planiram i macbook da drzim do daljnjeg na macOS 15.

Da li je resen bag sa Attention Aware Features kada je ekran zakljucan?

Iskren da budem meni ovo izgleda jako jako zaostalo. Nekako mi nije jasno da se apple odlucio za ovakav potez. Povezujem to sa full staklenim iphone-om pa mozda eto kao ima estetskog smisla u tom smeru. Cak i da su hteli ovaj efekat vodenog prelivanja nisu morali nas ovoliko da ga isforsiraju, a i ovaj sat izduzen preko celog ekrana je isto bezvezarija....

Sve se vrti u krug..flat izgled je popularan vec poprilicno dugo, trebala je neka promena, hardver je dosao do toga da moze bez problema da gura vizuelno zahtevniji interfejs...tako da je na red opet dosao providan, stakleni izgled, jos kad dodas efekat kapljica, vode itd...to je nesto sto bi moglo da ispadne kako treba, ali mora da se uradi dobro... :)
Apple je to, verovatno ce upeglati maksimalno...u poslednje vreme su malo zapali u monotoniju, pa im je trebalo nesto novo...videcemo :)

downgrade sam se sa 26beta 2 na ios 18.5 jer ne radi bankasa app (intesa) i zanimljiva situacija posle restore odmah radi bankarska app, nisam morao nista da se logujem i sl a Apple pay moram da cimam banku da aktivira opet istu.. ocekivao sam kontra situaciju

Ne radi ni Raif sa 26 beta 2...

Ispeglali su dosta sada vec, sredili Control Centre, poboljsali vidljivost generalno ( high contrast dodaje ivice), sredili Safari i ubacili jos par sitnica od kojih je najbolja Radio Widget za Apple Music ( sto je bas cool za Car Play ko voli radio :) )

Nazad
Vrh Dno