Šta je novo?

iOS 18

Poznato je da ti preko veze dobiješ posebnu verziju 😃

Meni na 14 Pro sve radi dobro, a slabije trajanje baterije je u skladu sa starošću modela i uklapa se u sve dosadašnje modele i iOS verzije

Je li neko visegodisnji korisnik custom dev sertifikata za potpisivanje aplikacija ? ja koristim od UDID registrations i evo par god radi odlicno. Kakva su vasa iskustva ? Zanima me i da li neko koristi paid membership od sajtova kao sto su appdb ili nesto slicno ?

U telefonu imam jednu fizičku (privatni broj) i jednu eSIM (službeni broj) karticu. Da li neko zna kako da namestim da mi stižu poruke poslate na oba broja? Na iMessage profil mije setovan privatni broj.
Nije moguce nazalost, u telefonu mozes da imas samo jedan iMessage enabled broj telefona na koji ce stizati. Evo konkretan primer, imam A1 i Yettel karticu (licna i posao), i iMessage mi je aktivan samo na A1 broju dok iako ikonica poplavi ako pokusam da posaljem poruku sa Yettel e-sim poruka nece otici dok ne prebacim da se posalje kao SMS.

Nije watchOS tema ali najsrodnija mi pa da pitam: Postoji li mogućnost da se prediction/auto correct na satu prebaci na srpski jezik ili da se makar isključi? Kad god sam probao da iskucam poruku prepravlja mi tekst na engleski i bukvalno je nemoguće otkucati poruku.

Izaberes hrvatski pa nece dodavati nista. Tako je kod mene,mozda postoji i elegantnije resenje.

Izaberes hrvatski pa nece dodavati nista. Tako je kod mene,mozda postoji i elegantnije resenje.
Jedino da promenim ceo region telefona na hrvatski, trenutno mi je jezik telefona na engleskom, samo je tastatura na srpskom, ali jednostavno ne mogu taj hrvatski kao primarni jezik telefona…ne bih čak ni na srpskom stavljao, sva tehnika koju koristim uvek mi je na engleskom.

Ma jok,dodas hrvatski u keyboard,ne kao jezik telefona. .poslkad povuces onu strelicu ,na satu,na gore,izadje i hrv pa izaberes njega za kucanje.

Ma jok,dodas hrvatski u keyboard,ne kao jezik telefona. .poslkad povuces onu strelicu ,na satu,na gore,izadje i hrv pa izaberes njega za kucanje.
Uspeo sam to ali kad prevučem na hrvatski nestane tastatura, imam samo opciju glasovne diktacije bez kucanja. Nađoh na apple forumu da je samo engleski podržan kao jezik tastature sata…

Prilozi

• IMG_4074.png
    IMG_4074.png
    179.1 KB · Pregleda: 235
A da li ti je ukljucena predikcija na engleskom? Na tastaturi na telefonu?

Na 18.4 mi ne stižu whatsapp notifikacije, prvi put da imam ovakvih problema na iP...

Ne mogu da editujem... Nakon nekoliko restarta telefona u toku dana, pojavile se notifikacije.

Pojavilo mi se odjednom finish applecare + setup i kad udjem nemam kao subscription, a imam oreko drugog nakoga sam davno kupio i placam svaki mesec, pritom na support app pise da imam i da je sledeca naplata 18 april. Ali me ovo bas nervira

Prilozi

• IMG_4558.png
    IMG_4558.png
    45 KB · Pregleda: 77
  • IMG_4557.png
    IMG_4557.png
    117.9 KB · Pregleda: 65
  • IMG_4559.png
    IMG_4559.png
    203.6 KB · Pregleda: 161
Pozdrav.

Da li jos neko ima problem sa Instagram notifikacijama? Konkretno sa porukama na Instagramu, da ne dolaze dok se ne udje u aplikcaiju. Ovo je cini mi se pocelo od update na iOS 18.1 ili 18.2 ako se ne varam.

Pozdrav.

Da li jos neko ima problem sa Instagram notifikacijama? Konkretno sa porukama na Instagramu, da ne dolaze dok se ne udje u aplikcaiju. Ovo je cini mi se pocelo od update na iOS 18.1 ili 18.2 ako se ne varam.
Meni se desavalo i desava se i sada, ali prestane kada se azuzira aplikacija, pa onda posle nekog vremena ponovo prestanu da stizu i tako u krug.

Restartujete li vi nekad telefoneili samo posle update-a?

Samo posle update I nemam problema.

Rado bih ali ne mogu. Ne da mi se sve ispocetka postavljati.
Vani je najgore aplikaciju od banke, ponekad moras cekati do 7 dana da aktiviraju ponovo dok sam u bosni dobijao kodove za 1 min.
Aplikacija za smjene, takodje miram uvijek rucno sve a to sam i zaboravio kako, javni prevoz karta...
Ma nema sanse, radije sacekati 17PM. 😆

Napisao je čovek restart, ne reset :)

Pa dobro, restart nije problem. Mislio sam resetovati ga, kontam nakon 14/15 mjeseci koristenja, dobro bi mu doslo osvjezenje.

Rado bih ali ne mogu. Ne da mi se sve ispocetka postavljati.
Vani je najgore aplikaciju od banke, ponekad moras cekati do 7 dana da aktiviraju ponovo dok sam u bosni dobijao kodove za 1 min.
Aplikacija za smjene, takodje miram uvijek rucno sve a to sam i zaboravio kako, javni prevoz karta...
Ma nema sanse, radije sacekati 17PM. 😆
Meni je banka najmanji problem, stigne sve skoro momentalno.
Veci mi je problem Authenticator i nalozi u koje imam tu, nisam do sad uspeo backup&restore da uradim kako treba.

Onda koristis neki skrnavi. Ja sam koristio 2,3 i uvek je elegantno islo. Authy,Bitwarden.

Pa mozes se prebaciti jedino ako ti IT ne pravi problem da mora bas Microsoft.

18.4.1 is live

Kuku, gde videh poruku, lepo sam ugasio update, sve lepo radi, sad ponovo moram dizati na 18.4.1 :ROFLMAO:

Najveći update 🤣🤣🤣

Pogledaj Afected Area tj. zemlju.... sa slike u prilogu, pa mi reci onda šta se može očekivati ako nisi amer po pitanju ozbiljnijih stvarčica da ih ne navodim sada ovde.

Prilozi

• Screenshot 2025-04-17 at 10.19.42.jpeg
    Screenshot 2025-04-17 at 10.19.42.jpeg
    59 KB · Pregleda: 143
Šta si ti stavio u podešavanja je veliko pitanje :)
Kod mene je Affected Area: Banat, kao što i jeste.
Show my Weather location list.jpg

Nazad
Vrh Dno