Šta je novo?

iOS 18

Jutros skinut sa punjača u 6.50h , ceo dan na poslu ( 4g \ wifi ), evo me kući čačkam ga od 16.30h i sad u 18.35h je na 53%. Ja zadovoljan, meni je ovo merilo a ne soc i sl.
E da, ugasio sam AI - sad ne znam koliko odlazi na njega al mi ne treba, nisam ništa korisno video u njemu

Poslednja izmena:
Može iako sam i ja navikao da ga dva puta čvrknem 😁

Naravno, kad radi, a dešava se da zaglupi i zaradi zbog toga nekoliko dodatnih čvrga 😁 Vuče tu glupost još od prethodnog iOS-a, povremeno.

Да ли се некоме појавила ова опција genmoji након ажурирања на ios 18.2? Код мене је нема на 15 про.
Proveri ponovo, potrebno je da budeš na WiFi povezan i možda na punjaču, pa će da skine u pozadini te dodatke.
Možda ti je to odradio u toku dana.

Kolko sam video upravo na screenshotu koji si postavio ne koristiš apple-ovu tastaturu. A ona je potrebna za genmoji ako se ne varam.

Meni tokom noci za nekih 6 h otislo 8% baterije. Pre update-a 0% 😑

za 6h 0% baterije, jedino da je ugasen telefon

Meni tokom noci za nekih 6 h otislo 8% baterije. Pre update-a 0% 😑
To moze da se desi samo ako si tel punio do npr 23h i skinuo sa punjaca pa legao. 100% uvek drzi najduze % posle padaju brze. Evo ja sam sinoc up 15 pm i jutros je bilo isto 100% , ali nakon prvog otkljucavanja i koriscenja krenulo je na dole.

za 6h 0% baterije, jedino da je ugasen telefon
Toliko mi je bilo nakon prvog punjenja kad mi je stigao telefon pre nedelju dana
To moze da se desi samo ako si tel punio do npr 23h i skinuo sa punjaca pa legao. 100% uvek drzi najduze % posle padaju brze. Evo ja sam sinoc up 15 pm i jutros je bilo isto 100% , ali nakon prvog otkljucavanja i koriscenja krenulo je na dole.
Punio sam do 95% i ujutru je bio 95%.

Kažem vam, nakon gašenje AI-a drastično bolja beterija bar na mom IP15 pro. Nisam uopšte mislio da ona toliko vuče .... Razmisliću dobro kad ću da je upalim opet - ne vidim neke velike benefite od nje.

a sta si mislio da LLM moze da vrti neki krsh hardware, zahtevno je to sve. naravno da ce da trosi bateriju, sasvim logicno.

kako da AI uci ako cete ga gasiti? zasto ste ga onda uopste aktivirali?

Kod mene nema neke razlike sa ili bez AI sto se tice baterije. Preko noci potrosi 4-6%, jedine kada ga skinem sa punjaca i legnem da spavam onda ne potrosi nista. 16 pro

Meni na primer sada na 18.2 sa ukljucenim AI skida manje nego ranije- tacnije 2% sto mi je i vise nego zadovoljavajuce.

ne znam, ti si ga aktivirao, sigurno vidis neku korist od njega? meni ne treba AI

na mom 12 mini i nema hardverske mogucnosti za AI, a i na sledecim koje budem kupio necu aktivirati, jer sve sto oni nude da radi AI je meni nebitno. meni treba AI da nauci da se manje baterija trosi i sl stvari

Pa to sam i rekao, ugasio sam ga jer ne vidim nikakve koristi od njega. Kad bude imao neku korisnu funkciju za mene opet ću ga aktivirati - do tada je off.
Da se igram sličicama, ne hvala

Poslednja izmena:

Danas sam bas cakcao ove gluposti sto predstavljaju kao AI iz prilozenog videa i mogu reci opasno se zagrejava telefon , tipa kroz dva tri minuta korsicenja telefeon je bio vreo.

Од Ai до сада једино је корисно ако неко пише често на енглеском а не зна савршено да му среди, и ово visual ако нешто видиш а не знаш шта је. Генерално не само овдје свe AI на телефонима мало се играш сат два и то је то, мало практичног.

Ne zna za vas, ali meni na 15 pm baterija razbija sa .2 . Ovako mi je poslednji put cini mi se drzao 17.0.1 i od tad samo je bilo gore. Ai mi je ugasen. Preko noci skida 1% , mog setupa je pre skida 3% , sjajno.

Pozdrav!
Nakon posljednjeg update-a na 18.2 imao sam problema sa tastaturom "SwiftKey", prilikom kucanja prebaci me na "fabričku" tastaturu. Nakon što sam obrisao i instalirao ponovo aplikaciju, ne mogu vratiti clipboard i ostale stvari koje sam imao. Backup uključen. Da li se nekom ovo već dešavalo?
Hvala!

Da podesi je iznova kako je bilo i teraj dalje.

Pozdrav!
Nakon posljednjeg update-a na 18.2 imao sam problema sa tastaturom "SwiftKey", prilikom kucanja prebaci me na "fabričku" tastaturu. Nakon što sam obrisao i instalirao ponovo aplikaciju, ne mogu vratiti clipboard i ostale stvari koje sam imao. Backup uključen. Da li se nekom ovo već dešavalo?
Hvala!
Nekoliko nas je pisalo za isti problem, samo to nema veze sa 18.2, dešava se par meseci unazad.

Vrh Dno