Šta je novo?

iOS 18

Kad pokupuju dovoljno ip16. Vidiš koji su redovi. Strpi se malo biće to sve ok.

Ma bice okej, isto je bilo i na 17, trebalo je do 17.3 ako se dobro secam da se sve ispegla.
Ugaseni su svi procesi, gledao sam listu bila je ista kao na 17 ali sam jos neke dodatne pogasio. Svakako mislim da mi fali jedno sat vremena screen on time u poredjenju sa 17.6.1.

14 pro uzasna baterija...bar za 30% u odns na 17cu

izg da cu, ako nastavi ovk, odraditi reset

Ovo timeline k'o Samsung sa kamerom, kad izbace novu S seriju 😂😂 nije sala ako nije na svoj racun (koristim samsung)

vozaju se po NS :)

IMG_0325.jpeg

Potvrđujem i ja za bolju bateriju na ios18, prvi put da mi je 15 pro izgurao vikend bez punjenja, tako da pohvale za optimizaciju 😃

Pa kad im niste busili gume,nemaju rezervnu. 🤣

Jel ste obrisali sve pa uradili update na ios 18 ili ste samo pustili update? Nesto kao factory reset na androidu pa nova verzija kad je ovako veliki update..
Sto bi to radio, radim samo update, ili backup/restore kada predjem na drugi telefon jos od iPhone SE 2015. Samo ja ne radim update dok mi nesto bitno ne zatreba sto nudi novi sistem. (presao sam za iOS 15 na iOS17 tek kada sam uzeo AirPods Pro 2, zbog opcija) - i nikako update cim izadje, uglavnom se pokaje :).

Ja sam boga mi uradio, jer mi je baterija postala kriminalna na ios 18 - iphone 14 pro.
Nakon toga, dosta je bolja situacija (vraćen je full backup).

Ostavljam ovde, možda će nekom značiti, negde sam naleteo na “foru” da se ubace u toolbar prečice koje potpuno gase i pale wifi, bt itd… U fabričkoj “Shortcuts” aplikaciji se naprave prečice za “Toggle” podešavanja pomenutih stavki i te prečice se postave u toolbar.

Jeste da su duple komande, ali olakšava se se posao i napokon se može potpuno sve pogasiti a ne “till tomorrow”, živeo ios18 sa custom toolbarom 😁

IMG_1574.jpeg

Koliko sam video postoji prečica za gašenje data na 1 klik, ne mora preko shortcuts. Za WiFi nisam gledao.

Jeste glupo što nisu omogućili i taj deo da može da se promeni, stvarno su pilićari.

Data ima da, nema bt i wifi, nego sam kukao od kada sam na iph za to i ovaj workaround je prihvatljivo rešenje.

Meni prestao da radi Face ID na 14 pro max IOS 18 nešto se zaglupilo

Pored sitnih usporavanja u pojedinim aplikacijamakoje se povremeno dese na IOS 18, jedini veci bug koji sam primjetio je da Call Forwarding opcija ne radi. Sto se baterije tice, ti je negdje sa 17.xx.

Ima i Bluetooth prečica, ali služi samo da se otkači sa povezanim uređajima (osim Apple Watch) kao i na iOS 17 i starijim, a preko Shortcuts ga gasi trajno. WiFi nema uopšte kao ikona, samo u ovom clusteru ili na trećoj strani gde je ovaj panel za konekciju

Prilozi

• IMG_6944.jpeg
    IMG_6944.jpeg
    499 KB · Pregleda: 63
Iznenadih se da call recording radi na 13 pro
Kao da mi je kroz maglu da se govorilo da će Apple Intelligence biti neophodan za snimanje razgovora

Nema update a za mene , dok ne izadje bar 18.2 , prosle godine sam se *****ao pa sam iso redom 17.0.1 pa 2 pa 3 pa 17.1 itd itd jednostavno ove godine cekam...

Au brate,pa koliko puta da kazemo da nema opcije VoLTE na A1?

Koji je to tel i koji iOS?

15 Pro, iOS 18 pa sam u medjuvremenu odradio i iOS 18.1 ali svakako mi je VoLTE bio i na ovom zvanicnom iOS 18. Sasvim slucajno primetio kad sam zvao i veza se uspostavila odmah i naravno LTE bio tokom trajanja poziva.

Da, ali A1 ne bi trebalo da ima opciju na samom fonu da mozes da iskljucis i ukljucis isti. Tako su barem mene ubedjivali pre par stranica u ovoj ili nekoj temi ovde na forumu.

Nazad
Vrh Dno