Šta je novo?

iOS 18

Kakav sam bio nadrkan kad sam uletio u poslovnicu,odmah su zvali BG da resavaju.Mislile su da sam otisao kuci po kuburu pa cu da ih izbusim. 🤣

Nije loša ona fora sa prolaskom kroz meni... telefona očima. Ne radi najbolje ali će vremenom je sigurno poboljšati

Sredili su def problem sa volte i generalno brzinom protoka. Ovo me podsetilo kad su indusi kukali na xda forumu na aosp romove i "volte sir pls fix" 😂
Elem, jel presao jeko na 18.1 betu na a1?😅
Radi li volte?

Sredili su def problem sa volte i generalno brzinom protoka. Ovo me podsetilo kad su indusi kukali na xda forumu na aosp romove i "volte sir pls fix" 😂
Elem, jel presao jeko na 18.1 betu na a1?😅
Radi li volte?
Hahhaha ko se vatrom opece taj i u led duva

Evo jedan bug, isključen VPN a stoji da je aktivan.

Prilozi

• IMG_1783.jpeg
    IMG_1783.jpeg
    745.8 KB · Pregleda: 73
mozda je aktivan samo na mts mrezi :)

Nisi pratio na casu, nije bilo na beti 18.1, pojavilo se u ovom buildu... na 18 regularnoj ima ali taj iOS je kasniji release od 18.1 bete... u svakom slucaju sada ima i na beti i na 18 zvanicnoj...

Kako vam radi eye tracking je li neko probao? Nije bas smooth kao na reklami - po meni neupotrebljivo

Probao sam ja i nije bas sjajno ali daleko je od toga da je neupotrebljivo, zapravo dosta zavisi od toga koliko covek ima koncentracije da upravlja ocima i treba malo vremena da se udje u stos jer je cudno i bas drugacije... koristio sam tako sto mi je telefon stajao uspravno na stolu pored monitora... naravno ovo meni postaje potpuno nepotrebno sa Mac OS Sequoia i Continuity ali svakako da ce mnogo znaciti ljudima kojima treba, a samo ce biti bolje vremenom...

vec par dana pisete o tom voLTE..u principu sam procitao sta je to..ali ne znam sustinu,kako se to ukljucije i da li je to bolje od 5G (ako uopste ima veze jedno sa drugim).kako da znam da li imam uopste to?
Imam Ip14pro i fizicku karticu..A1 korisnik..
Hvala unapred.

Hteo da odradim update na 18 ali izbaci mi prvo 17.7 dal mogu odma na 18 ili ne?

Mozes odmah na 18, 17.7 je security update koji je sadrzan u 18... trebalo bi da ti se pojavi also available ios 18 kada skrolujes dole...

Ima ima 18, ništa nek ide život 😀

vec par dana pisete o tom voLTE..u principu sam procitao sta je to..ali ne znam sustinu,kako se to ukljucije i da li je to bolje od 5G (ako uopste ima veze jedno sa drugim).kako da znam da li imam uopste to?
Imam Ip14pro i fizicku karticu..A1 korisnik..
Hvala unapred.
VoLTE - voice over LTE, ukratko:
To je nova tehnologija telefonskog poziva, brže se uspostavlja veza i sam kvalitet poziva je dosta bolji, bolje čuješ sagovornika i on tebe. Uz to, dok traje poziv, na telefonu ostaje uključen brzi internet, dok kod starog tipa poziva telefon prebaci na 3G, uz to što je kvalitet poziva lošiji (kako čuješ sagovornika i on tebe), dok traje poziv nemaš brzi internet preko mobilnog operatora...

VoLTE nema veze sa 5G, a 5G još uvek nema u Srbiji. LTE bez "Vo" je nešto između 3G i 4G...

Što se tiče A1, restartuj telefon i trebalo bi da ti posle restarta automatski proradi VoLTE, A1 je sredio problem danas. Za test, možeš da pozoveš nekoga ko takođe ima VoLTE (a većina danas ima), ako instant uspostavlja vezu, ako je zvuk sagovornika veoma kvalitetan, to je to. Možeš još lakše da nazoveš npr. korisničku podršku, a da si prethodno isključio wifi na telefonu, onda u pozadini klikneš na neki sajt ili aplikaciju da telefon povuče podatke sa interneta, ako ti u ćošku stoji "LTE" za vreme trajanja tog poziva, onda imaš uključen VoLTE.
Nadam se da sam malo pojasnio😀

VoLTE može da proveri takođe tako što pozove bilo koga i ako mu fon u toku uspostave veze ili u pozivu ne spusti na 3g to je to, ima aktivan volte. Ne mora da ima druga strana koju poziva volte, ako kod njega ne spusti na 3g u toku uspostave poziva ili u toku samog poziva, to je to sve aktivno i radi.
Prvo treba da proveri da li mu je volte uključen od strane operatera, tek posle u podešavanjima fona da vidi.

VoLTE - voice over LTE, ukratko:
To je nova tehnologija telefonskog poziva, brže se uspostavlja veza i sam kvalitet poziva je dosta bolji, bolje čuješ sagovornika i on tebe. Uz to, dok traje poziv, na telefonu ostaje uključen brzi internet, dok kod starog tipa poziva telefon prebaci na 3G, uz to što je kvalitet poziva lošiji (kako čuješ sagovornika i on tebe), dok traje poziv nemaš brzi internet preko mobilnog operatora...
Koliko me ovo samo nervira. Voleo bih da postoji delay od barem 1-2 sekunde, 100 puta mi se desilo da nekoga slucajno okrenem tako.

VoLTE može da proveri takođe tako što pozove bilo koga i ako mu fon u toku uspostave veze ili u pozivu ne spusti na 3g to je to, ima aktivan volte. Ne mora da ima druga strana koju poziva volte, ako kod njega ne spusti na 3g u toku uspostave poziva ili u toku samog poziva, to je to sve aktivno i radi.
Prvo treba da proveri da li mu je volte uključen od strane operatera, tek posle u podešavanjima fona da vidi.
Ima li to u mts?

A da li to radi kad zovem sa 4g na nečiji telefon koji uopšte nema 4g ili je bitno da je samo moj nakačen na 4g?

Podigoh i ja na 18, LTE radi, za sada je okay.
Videćemo danas kako radi telefon i kakva je baterija.

A da li to radi kad zovem sa 4g na nečiji telefon koji uopšte nema 4g ili je bitno da je samo moj nakačen na 4g?
Kao sto rekoh, radi. Ali delimicno. Tebi nece padati na 3g u toku poziva i brze ce ti uspostavljati vezu, ali kvalitet razgovora ti nece biti bolji ako druga strana nema volte.

Sad vec kad pricamo o tom Volte, da li se to negde posebno pali na telefonu ili ne, i da li je tako i na androidima?(pitam zbog zene)

Vrh Dno