Šta je novo?

iOS 18

IMG_2527.jpeg
Devloper beta 4

kontam da tu pola stvari nece raditi :D

Pitanje da li preći na 18.1 betu jer će onda moći na stabilnu verziju da se preðe tek kada izaće stabilna 18.1 🤔
Mislim, naravno da će moći 18.0 stabilna da se instalira preko iTunes/3UTools

to nece ni raditi do final :)

Meni je ios 18 beta 4 jela bateriju nenormalno…nadam se da de sa 18.1 beta da bude bolje

Da li imate opciju personal hotspot na public beti? nema je vise na standardnom mestu, a uneti su mi podaci za APN unutar mobilne mreze

Da li imate opciju personal hotspot na public beti? nema je vise na standardnom mestu, a uneti su mi podaci za APN unutar mobilne mreze
Da, promenili su mesto u Control Centru.

Hajde javljajte ako ima načina da se AI koristi na 18.1 iz Srbije.

Da li si probao promenu regiona, jezika, VPN?

Evo sad upravo video da može promenom regiona da se omogući i zatrazio pristup
IMG_2577.jpeg

To htedoh da kažem, na sajtu im stoji ovo:
  • * Apple Intelligence will be available in beta on iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, and iPad and Mac with M1 and later, with Siri and device language set to U.S. English, as part of iOS 18, iPadOS 18, and macOS Sequoia this fall.

IMG_2579.png
IMG_2580.png
Samo promenite region na US radi ne treba VPN niti bilo kakve druge akrobacije

Baterija dosta bolja na 18.1 beta nego na 18.0 beta 4 bar meni…..

mozda AI cuva bateriju :) gde ces bolju upotrebu AI na telefonu od te

Pogledajte prilog 452190
Pogledajte prilog 452191
Samo promenite region na US radi ne treba VPN niti bilo kakve druge akrobacije

Baterija dosta bolja na 18.1 beta nego na 18.0 beta 4 bar meni…..
Kako se beše menja region? To sam radio na početku kad sam kupio prvi ajfon pa sam menjao zbog neke aplikacije. Sad probam u iCloud podešavanjima da promenim, odbija metod plaćanja, probao sam sa karticama različitih banaka (sa jednom od te dve sam nekad menjao bez problema)

Jel moze neko da potvrdi da u settings -> face id & passcode -> require passcode, sad maksimalno vreme 15 min, a pre je bilo 4 sata. Pre toga mora da se isključi opcija use face id for IPhone unlock?

Kako se beše menja region? To sam radio na početku kad sam kupio prvi ajfon pa sam menjao zbog neke aplikacije. Sad probam u iCloud podešavanjima da promenim, odbija metod plaćanja, probao sam sa karticama različitih banaka (sa jednom od te dve sam nekad menjao bez problema)
Settings / General / Language & Region

Ma napravis novi nalog za tu regiju, skines aplikaciju izlogujes se i ulogujes na svoj nalog. Poslije se azurira sama i to je to.

Tako je, znam ja za promene regije i sl., samo me interesuje zbog čega nas ne ispoštuju i ubace srpski jezik. I Bugari, Hrvati, Rumuni, Mađari imaju telefone na svom jeziku...

Sigurno nećemo mi to da ovde rešimo, bilo bi lepo. Ako hoće, dobro, ako neće, opet dobro. Svi kojima to izuzetno smeta, a testira beta verzije, može da šalje feed back i prigovara za nedostatak lokalizacije 😃
Čak i ako znamo da će to da urade kad se njima ćefne 😁

On topic, niko ne pominje blokiranje statičnih reklamnih elemenata u Safari-u. Ne menja klasične ad blokere, to je sigurno, ali omogućava da se neki elementi web strane uklone i ako su uvek na istom mestu, Safari ih neće učitavati nakon ponovnog učitavanja strane 😃

Nazad
Vrh Dno