Šta je novo?

iOS 18

Moja zapažanja vezana za iOS 18 public beta - iPhone -15 pro max radi mnogo brže.

Skrol kroz kroz aplikacije, tranzicije između ulaska u aplikaciju i prelaska na glavni ekran.
Safari takođe mnogo brži odziv.
Ne greje se pri punjenju.

Nabrajam sve ovo jer sam na iOS 17 imao problema, da se izrazim iP je izgledao “umorno” na tom sistemu.

Što se tiče novih opcija a vezanih za Apple AI - čekamo, tj. načekaćemo se.

Bagove takođe nisam primeti, aplikacije banaka rade Ok.

To je još jedan od fičera koji su mi vredni prelaska...

Koliko sam nebrojeno puta pozvao nekog slučajno, zato što je osoba pre mene spustila slušalicu, a mene prebaci u phone recent meni... Znaci da poludim

Airam smart home nisu jos updateovali, app eadi, widgeti jock

Ne radi VoLte ni kod mene (A1). Ima li smisla obracati se korisnickom servisu? Nervira me ovo dugo uspostavljanje poziva…
Od drugih bagova, crash-uje Photoss app kada se skrolujuje levo desno kroz “People” sekciju… kod mene je bila odmah ispod albuma i kad god prevucem u desno galerija se zatvori.
Sve u svemu, po mom misljenju dobar update. Telefon (ip13) fluidniji, cak je i baterija bolja. Custom-izacija pun pogodak, kontrolnom centru je bas to i falilo.

Slažem se da je odličan update, samo me u novom control centru baš nervira što su u onom gore levo klasteru sklonili Data dugme i zamenili ga AirDrop dugmetom. Morao sam da dodam Data dugme odmah ispod, pošto ga mnogo češće koristim od airdropa.
Kad su već omogućili toliko custom stvari, zašto i ta 3 dugmeta ne možemo da menjamo? Poslao sam im feedback, valjda će me poslušati :D

Prilozi

• IMG_3134.jpeg
    IMG_3134.jpeg
    59.5 KB · Pregleda: 146
Meni ne smeta jer se klikom na taj klaster otvaraju sve opcije povezivanja mada se slazem da je mnogo logicnije da data ima prednost u odnosu na airdrop… ogroman napredak za iOS… nadam se samo da ce se brzo resiti ovo sa VoLTE

Slažem se da je odličan update, samo me u novom control centru baš nervira što su u onom gore levo klasteru sklonili Data dugme i zamenili ga AirDrop dugmetom. Morao sam da dodam Data dugme odmah ispod, pošto ga mnogo češće koristim od airdropa.
Kad su već omogućili toliko custom stvari, zašto i ta 3 dugmeta ne možemo da menjamo? Poslao sam im feedback, valjda će me poslušati :D
Ja sam takoðe dodao data widget,
samo desno gde mi je palac otprilike 👌

Prilozi

• IMG_5227.png
    IMG_5227.png
    306.2 KB · Pregleda: 143
Na ovim primerima se vidi koliko je tesko napraviti dobar UX. Ja, na primer, ne znam da li sam ikada pritisnuo to dugme za mobilnu mrezu.

Isto, mobilne podatke nikad ne gasim.

Nebitno da li koristite ili ne, prosto je logično da stoje zajedno. Kakva glupost. Jel tako od prve bete?

Na ovim primerima se vidi koliko je tesko napraviti dobar UX. Ja, na primer, ne znam da li sam ikada pritisnuo to dugme za mobilnu mrezu.
Istina, ali zato postoji ono Edit dugme, da ih pozicioniraš kako hoćeš, uvećaš, smanjiš. Samo što taj "Connectivity" klaster opcija za sada ne može da se izmeni, iz meni nepoznatog razloga.

Nebitno da li koristite ili ne, prosto je logično da stoje zajedno. Kakva glupost. Jel tako od prve bete?
Pa ne vode se filozofijom prosečnog korisnika kod nas. U Americi su unlimited paketi najzastupljeniji pa verovatno otud i odluka da Airdrop koji se tamo dosta koristi dobije prioritet. U svakom slučaju kome treba može da doda toggle za mobilne podatke tako da nije ogromna šteta.

^ do septembra će sve biti rešeno. Barem se nadamo 🤣

Da li neko ima problema sa yettel aplikacijom na beta 4?

Koga zeza fitness da ne pokazuje podatke, rešenje je da se otvori, ugasi pa ponovo otvori i onda će povuci…

Vezano za data, AirDrop je očekivano da ima prioritet jer time guraju Apple ecosystem…

Dobra vest je da se za Volte na A1 radi na nivou grupacije pa bi trebalo da bude brzo😀

Pa još uvek možeš da pozoveš nekog jednim "klikom", samo taj klik mora da bude sa desne strane ekrana gde je slušalica.
Sad mozes zamisliti zilione korisnika koji su do juce zvali na jednu foru a sad vise ne moze ;)

Mozda je i bolje, jer se desava da hoces da prekines vezu, a onaj sa kim si razgovarao prekine milisekund pre tebe, i ti pozoves onog ko je pod palcem (desilo mi se x puta)

Ali, opet, bilo bi dobro da ima opcija da odaberes ;)

Mozda je i bolje, jer se desava da hoces da prekines vezu, a onaj sa kim si razgovarao prekine milisekund pre tebe, i ti pozoves onog ko je pod palcem (desilo mi se x puta)
Ovo je bio moj slučaj zbog koga sam pizdeo non stop. Sada jeste period dok se ne naviknem da pozovem klikom u desno, ali navikavali smo se na 300 čuda, navićićemo se i na ovo

Izgleda da je stopirana beta 4?
Ne prijavljuje update dalje od
iOS 18.0 (22A5307i) što je beta 3.

Ja sam na public beta verzijama.

Nazad
Vrh Dno