Šta je novo?

iOS 18

Mislim da nije to problem, mene recimo sve zanima jos od iOS-a 3 ali malo konciznosti ne bi skodilo. Zagusena tema sa problemima iz bete nepotrebno (tastatura, baterija, lag ovo ono, da li je u beti, da li u oficijalnom izdanju, aj znaj), zato sam i pokrenuo ovu ideju da se razdvoji.

Isti utisak, aj znaj da li je beta ili regularna verzija. Nemam ništa prtiv bete, ali neko ko čita temu i gleda da kupi telefon misli će da su sve problemi to ios18 a ne u beti.

Biće smor ako bude radio geofencing za Apple Intelligence a pošto često moram da skoknem do EU zbog posla (i razonode), baš će biti užasan UX da malo imam pa malo nemam AI, naročito kad se vremenom budem navikao na isti... first world problems.

Zbog toga ne moras da brines:
For European Union residents: Apple Intelligence will not currently work if you are in the EU and if your Apple Account Country/Region is also in the EU. If traveling outside of the EU, Apple Intelligence will work when your device language and Siri language are set to a supported language.

Oba uslova moraju da se ispune da ne bi radilo..

Postali su kao neki drugi proizvodjaci gdje nagoradnju daju po regionima, nigdje veze. Zna se ranije, ako je u 19h apdejt, onda je za sve pusten tada.
Ovo je bas diskiminacija teska😃

Gube se polako, sa ovim sarenilom od ikonica i vidzeta, sad ovo po regionima... Nije to vise to.

Jak AI da nam ispravlja tekst. Jedino ako bude radilo će biti da može da se obriše nešto u pozadini.

Oko 18h.

I stiže nam ništa 🤣

Pušten 18.1 pre pola sata, upravo se downloaduje kod mene. Lepo je što su malo poranili

Pušten je OS 18.1 sa različitim build brojem (22B83) od RC verzije. Otprilike oko 400 MB u odnosu na RC verziju.

Noviteti na linku

Proverite rucno ja sam tako na 11pro max. Sve nove funkcije i poboljsanja za kamere stigle za 15 i 16 seriju a nama ispod tih modela nista. Sem neke kozmeticke promene evo cekam da se downloaduje pa da ga instaliram. Valjda ce dugme za wi fi sad bit odvojeno.

Prilozi

• IMG_8484.jpeg
    IMG_8484.jpeg
    235.2 KB · Pregleda: 123
Ako nemaš USA region podešen nema AI. Daju nešto što 95% sveta ne može da koristi a bitno da su prodali telefone i tamo gde neće nikad biti.

Ako nemaš USA region podešen nema AI. Daju nešto što 95% sveta ne može da koristi a bitno da su prodali telefone i tamo gde neće nikad biti.
čemu širenje dezinformacija?

Po hiljaditi put: AI radi u svim zemljama sveta OSIM u 27 zemalja članica EU i NR Kini!

Jedini uslov je da jezik telefona i Siri bude podešen na US English (ne UK English).

IMG_5950.jpeg

Clean up ima bez obzira na region. Problem je što to nije nikakav ai. Postoji u snapseed-u..nemam pojma...5 godina... Pri tom jako loše radi. Stvarno je malo transver blama da to neko nazove ai. Moja greška je što sam očekivala više od ovog alata. Pomalo sam očekivala i da ga ubace na sve svoje telefone. Chat gpt postoji i bez apple ai, clean up postoji I na snapseed-u. Znači ljudi zbog toga se ne apdejtujte na noviji model bez veze.

čemu širenje dezinformacija?

Po hiljaditi put: AI radi u svim zemljama sveta OSIM u 27 zemalja članica EU i NR Kini!

Jedini uslov je da jezik telefona i Siri bude podešen na US English (ne UK English).

Pogledajte prilog 464318
Šta se primaš kao mutav na telefon. Jel ti neko u apple ima deonice?

Prilozi

• IMG_1118.jpeg
    IMG_1118.jpeg
    90.7 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
Znaju da smo mi suva inteligencija pa nece da se brukaju.😁

^ mora čoveče i regija da ide na USA jer ako ne bude nema AI. Jesi video sliku? To što ti kažeš u zagradi je regija.

• Funny
Reagovanja: S03
^ mora čoveče i regija da ide na USA jer ako ne bude nema AI. Jesi video sliku? To što ti kažeš u zagradi je regija.
Ajde mi nadji bilo gde, bilo koji izvor zvanični koji kaže da je AI samu u US regionu.

Kao sto rekoh, potrebno je da jezik bude podešen na US English, region Srbija i radi.

Nazad
Vrh Dno