Šta je novo?

iOS 18

Ja ne znam gde se tacno to pali, na androidu kod zene bas ima da se upali/ugasi, kako znam da li mi radi ili ne?
Sad probao da se zovemo i isto cekam par sekundi dok ne krene da zvoni
Ako ti telefon ne pada na 3g sa 4g/lte kada razgovaras na telefon, onda imas, napisao sam par postova pre tvog.....

na 12 mini isto nikakvih problema

I bolja mi je baterija na 14 pro…nije nešto epohalno, ali bar 10-15%.

Trenutno u telefonu imam fizicku a1 karticu i esim yettel, a1 mi je da kazem glavna jer preko nje i zovem i net koristim, kad sam usao u podesavanja na a1 nemam opciju da upalim volte a na yettel imam.

Ja sam sve pretrazio, podaci i bt znaci uzass :D
Tri operaije uradim umesto jednu do sad
Ja ne znam šta je njima u glavi pa su pustili sistem sa takvom glupošću. Ali mislim da namerno to rade da bi narod pricao o tome i eto im besplatan marketing. Ne verujem da ikakve veze sa mozgom to ima pa da su namerno uradili da wifi i bt palis sa 3 umesto jednim korakom...

Ja ne znam šta je njima u glavi pa su pustili sistem sa takvom glupošću. Ali mislim da namerno to rade da bi narod pricao o tome i eto im besplatan marketing. Ne verujem da ikakve veze sa mozgom to ima pa da su namerno uradili da wifi i bt palis sa 3 umesto jednim korakom...
A tek lokaciju...

Ne znam dal je neki glupi bug ili mi se telefon sam raskaci sa wifi-a kad je iskljucen ekran, jer kad ga otkljucam svaki put stoji lte pa se tek posle sekund dve pojavi wifi ikonica.

Izasla prva public beta 18.1… taman mi sve sada radi kako treba ali me kopka nesto da pritisnem update 🙄

Instaliran ios 18 na 13 mini. Jedino mi se sviđaju velike ikonice. Zanimljivo i menjanje boja ikona. Baterija za sad dobra, bh ostao na 92, 25 meseci korišćenja telefona.

Izgleda da su kod nas pustili svima VoLTE (mtel). Testirao i radi sve, ali mi stoji not delivered u Messages. Testirao sa kolegom, prima poruke normalno.

RCS ili VoLTE?

U opciji gde je baterija koji god punjac da ukljucim pise mi slow charger, imam dva kao neka apple(mozda original mozda ne, iskreno ne znam), zena ima original xiaomi 67w.
Kakva su vama iskustva?

Piše i meni ali me nije briga, koristim klasičan USB-A 5W punjač 80% vremena jer uglavnom radim remote tako da mi odgovara što sporije punjenje, evo već godinu dana otkako imam 15 Pro Max i battery health je i dalje zakucan na 100% i na coconutBattery i na iOS meraču, na tvom mestu se ne bih brinuo oko toga ako ti punjači rade posao, a verujem da rade

Jel ste obrisali sve pa uradili update na ios 18 ili ste samo pustili update? Nesto kao factory reset na androidu pa nova verzija kad je ovako veliki update..

Samo pustio..gse da brisem sve, to me najvise smara :D pre su i bankovne app zahtevale uvek reaktivaciju putem kol centra, sad vise hvala bogu ne, bar ova moja..ali svakako je dosadan poso factory pa opet restore...

Na 11 radi baš dobro, a mislim da i baterija nije loša.

Ne dizite na 18.1, nevjerovatan lag na tastaturi na nekim aplikacijama, posebno whatsapp..nervira do granica neupotrebljivosti

Samo najnoviji 18.1 build 4 ima taj lag, da li je tastatura ili je neki bug gde su pokusali da sprece prebrzo slanje poruka (spam) pa je otislo po zlu ne zna se ali samo tj je problematican... Whatsapp je uzas vidim i na viberu da je ali je manje primetno a i manje ga koristim...

Inace, nisam primetio puno bugova na 18.1, pisao sam za 18 dugacak post, ali 18.1 je mozda i najbolji do sada... pustite reddit, to covek kad cita moze da se ubije samo...

Prilozi

• IMG_6590.jpeg
    IMG_6590.jpeg
    198.9 KB · Pregleda: 153
Izgleda da su kod nas pustili svima VoLTE (mtel). Testirao i radi sve, ali mi stoji not delivered u Messages. Testirao sa kolegom, prima poruke normalno.
Šta bi na kraju, radi li slanje SMS-a ili ne ? I ne , nisu pustili svima, i dalje se mora aktivirati sa njihove strane.

Nazad
Vrh Dno