Šta je novo?

iOS 17

Ne moze, mozes samo da izaberes od pesama koje tu stoje a koje zavise od toga koji tip widgeta izaberes, imas, pricam o najvecem widgetu, recently played, recommendations, top picks i top 100 USA kod mene, pretpostvljam da je do regiona... Nema skrola nigde, doduse, da ne skoce dezurni greskolovci, nisam se bas udubljivao detaljno...

Meni i dalje ne radi raif app ili izbacuje gresku za login ili crashuje posle nekog vremena vrtenja... Mobi je proradila :ROFLMAO:

Kada se izabere crossfade u music crashuje... to me je zanimalo kako funkcionise bas npr...

Omogućen download dela mape i off line navigacija. Skinuti delovi mape se automatski update-uju čim se telefon nakači na mrežu, nisu potrebne nikakve vaše interakcije za to.

Је л има неко проблем са VoLTE код iOS17? А1 мрежа iPhone 13.

page 1....

Dobro što sam prodao moj IP14 i kupio S23. Nikakvih vrednih unapređenja neće biti ni sa IOS17...
Hardverski je jabuka I liga ali IOS je iz prošlog veka. Tri puta sam davao šansu iphonu (12,13 i 14) ali zbog IOS-a i njegovih slabost dižem ruke.

Poslednja izmena:
Meni je iOS lično odlično legao. Prebacio sam se pre skoro 5 godina, a do tad sam bio Android freak, sve sam isprobavao: custom rom-ove, brdo launchera, icon pack-ova, sidelodeovao razne aplikacije. Ali od kad sam se prebacio ništa mi to ne fali, a sam iOS mi je super pao. Fluidan je, sistem gesti je prvoklasan, prijatan za oko, redovno updateovan, duga podrška i te neke sitne mogućnosti koje nudi su me osvojile. Jedino što mi fali je možda sideloading aplikacija, ali pored toga ništa. A zadavoljstvo za isprobavanjem raznih funkcija mi taman zadovolje ove bete za nove releasove iOS-a. :D Naravno svako ima svoje zasebne zahteve i kriterijume. A iOS je skroz fino zadovoljio moje. :)

Par dana koristim ovaj 17, sve skoro radi bez problema.. ali tastatura (apple) je bagovita
svaki dan po par puta, ostane tastatura, a trbala bi da se minimizuje.. 13pm

Tek je prva beta, normalno je to. Dobro je da uopšte nešto i radi i začuđujuće dobro većina stvari radi. Skoro daily driver. Ovo je za programere da bi mogli da optimizuju za ios 17 svoju aplikaciju.

Cuj dobro je da uopste nesto radi.. pa ne prave ga u zaklopaci.
Nije ovo neki sitni bag..

Prilozi

• IMG_2706.jpeg
    IMG_2706.jpeg
    99.5 KB · Pregleda: 142
U pitanju je developer beta i to prva od mnogih, zbog razvoja novih mogućnosti i opcija kao i zbog izmene koda kod postojećih, mogu se desiti bagovi i kod novih ali i kod postojećih opcija u operativnom sistemu kao kod tebe sa tastaturom. U prvoj beti se svakako očekuju krupni bagovi i nikako se ne preporučuje da je koristiš na telefonu koji ti je primaran (neki od nas to radimo jer smo entuzijasti i bagovi nam ne smetaju toliko...). Stabilna verzija operativnog sistema se očekuje u septembru, a početkom sledećeg meseca izlazi public beta koja je stabilnija ali svakako ne bi trebala da se instalira na primarnom uređaju.

ma razumem.. ovo je developer beta za keyboard, jedne od najvecih kompanija na svetu..

Tastatura je imala ogromnih promena u kodu. Veliki bagovi i na najosnovnijim mogućnostima se dešavaju redovno i pri razvoju drugih programa i operatvnih sistema najvećih kompanija. Samo pogledaj Canary chanel razvoja Windows-a 11, prve razvojne verzije drugih verzija windows-a, prve bete Androida, Chrome canary, Ubuntu... Videćeš kolko gore stvari mogu da se dešavaju pri razvoju nove verzije operativnog sistema :D

Ne razumem kuknjavu.
Jel te neko primorao da instaliras tu betu za koju jasno pise da je "developer"?

Nema mesta za kuknjavu stvarno, ali opet nije da nije bilo beta bez bagova velikih, meni je i ova sasvim ok, da mi rade sve app za banku lagano bih presao... Ovako stoji na drugom telefonu i ceka...

Ne razumem kuknjavu.
Jel te neko primorao da instaliras tu betu za koju jasno pise da je "developer"?
Ne znam odakle si ti zakljucio da se radi o kuknjavi?

Ja sam samo napisao da ima bag, koji nije mali.. a to da se radi o tastaturi je stvarno apsurdno za Apple.. hteli zaljubljenici da prihvate ili ne.

Nisu oni napravili ios17 i odmah ga pustili da se skida.. niti su ga napravili prekljuce.
Ne pustaju oni nikakve sisteme dok nisu funkcionalni, a ne "dobro je da uopste rade"

Prilozi

• IMG_2703.jpeg
    IMG_2703.jpeg
    119 KB · Pregleda: 140
Daleko sam od "zaljubljenika" cak i ne koristim ios primarno, i imam sto zamerki, ali zna se sta je beta verzija OS, i za koga je beta... Svakako to nije verzija od koje se ocekuje da sve radi bez greske ..

Nisu oni napravili ios17 i odmah ga pustili da se skida.. niti su ga napravili prekljuce.
Ne pustaju oni nikakve sisteme dok nisu funkcionalni, a ne "dobro je da uopste rade"
Pa nisu ga jos napravili, i dalje je debelo u procesu izrade.

Sta nastade od baga tastature.. buna protiv dahija 😂

Niti kukam, nit se zalim.. prijavim bag drugarski na forumu, cisto da doprinesem malo.. eto onako, narodski 😁

Vidis, zvanican iOS je za ljude koji ne znaju razliku izmedju crnog i zutog soka.
Beta je za nas koji znamo i za sveps, bitter i sl :D

To sto je developer mode, jeste samo kao sto neko rece ranije, za development aplikacija za iOS.

Pa nisu ga jos napravili, i dalje je debelo u procesu izrade.
Figure It Out What GIF by CBC

nije ovo developer mode nego developer beta. Developer mode je opcija u iOS koja olakšava i omogućava testiranje aplikacija koje su u procesu developmenta i sideloadovanje testnog softvera iz Xcode-a.

Istina je da i developer beta služi za testiranje postojećeg aplikativnog softvera i da bi se uradile odgovarajuće promene da bi dobro radile, ali služi i da bi se sam iOS testirao, načinile određene promene, i uklonili svi bagovi.

Developer beta je sa razlogom pre Public bete :)

The developer beta of an iOS update is an early experimental and unstable build of the software, primarily intended for developer use. The main purpose of a developer build is to make sure app developers can access the latest software and optimize their apps before the final public release.
It also serves as a way for Apple to iron out the notorious bugs and glitches to ensure a smooth and stable rollout.

1. The first release of any iOS version is exclusively made available for developers to test out. <June>
  2. After one or more developer beta builds, Apple releases a new public beta build to users participating in the Apple Beta Software program. <July>
  3. Then, after weeks of public testing, Apple will begin rolling out the final stable build of iOS. <September>

Mislim da je lapsus, mode beta... Ali kako god, dve najbagovitije stvari i na 16 su apple tastatura i notifikacije. Bilo bi lepo da to isprave, sve ostalo ionako radi bez problema. Što kažu ljudi, dosadan iOS...

Много сам се ске*ао што не ради VoLTE, веза се успоставља по 10 секунди, плус што гура одмах на 2G. Има ли неких најава за бета 2, или ће ко прошле године бити иза 20ог...

Računaj da za drugu developer verziju treba otprlike nekih dve do tri nedelje razmaka u odnosu na prvu developer verziju, a nakon toga je prva public verzija, bar je do sad okvirno tako bilo.

• With iOS 15, the first developer beta was released on Jun 7. The second Developer beta was on June 24, and the first public beta came six days later, on Wednesday, June 30.
  • With iOS 14, the first developer beta was released on June 22. The second Developer beta was on July 7, and the first public beta was just two days later on Thursday, July 9 (a Thursday). (WWDC was held later in 2020 because of the pandemic.)
  • With iOS 13, the first developer beta was released on June 3. The second was on June 18, with the first public beta about a week later on Monday, June 24.

Sad sam na ios 17 beta, da li kad izadje sledeca verzija ios 16, mogu samo da updatujem telefon na nju bez ikakvih problema?

Prilozi

• IMG_0103.jpeg
    IMG_0103.jpeg
    176.3 KB · Pregleda: 78
Install,
do sad.. svi bagovi sa tastaturom i porukama su nestali.
Viber i WA su imali problem da kad se salje slika, ni toga nema vise..

I konacno ne crashuje music kada se izabere Crossfade koji bas lepo radi :)

Nazad
Vrh Dno