Šta je novo?

iOS 16

Dialer ima stvarno jednu manu, npr kad oćeš da vidiš istoriju dolaznih i odlaznih poziva sa nekim kontaktom, neće da može već su svi pozivi na "gomili". Pa npr ako hoću da vidim kad sam zvao tačno nekog prije 10 dana moram da skrolujem u nedogled.

Što se notifikacija tiče, ne vidim apsolutno nikakav problem.

^ ne možeš ni u nedogled. Mislim 100 poziva posle toga prelepi zadnji dok na samsungu je neograniceno. Plus kad udes u korisnika vidiš ceo istorijat poziva u koje vreme i datum

Kao potpuni fanboj potpisujem da mi je mnogo puta falilo da vidim ranije pozivane brojeve, bas je glupost.

Misle garant kad kucas broj da izBacuje imena.. to nije niti samaung izmislio niti android vec nokia i symbian 🤣

Meni je dok sam bio na androidu to bio podsetnik da li je sve ok sa potrošnjom butana 🙂
Otvorim kontakt, pogledam kada sam zadnji put zvao ...
Nije da mi fali, ali da spomenem kada kukamo 🙂

Ne znam sta fali dialeru, ali ja imam nula problema, kao i sa notifikacijama.
Ti si se navikao. 😂 Meni su i obavestenja i dialer užas, nisam video ništa gore osmišljeno i više osiromašeno opcijama.

Fokusirace se na druge stvari,kao recimo dodavanje novih smile-a :p

Misle garant kad kucas broj da izBacuje imena.. to nije niti samaung izmislio niti android vec nokia i symbian 🤣
Trenutno ne možemo da poredimo nokiu sa symbian softverom posto ne postoji. Niko nije pričao dok kucaš broj da ti izađe ime nego da korisnika kojeg imaš ili nemaš u svom imeniku možeš videti u zadnjih 1god kad se razgovor vodio i koji dan sa datumom.

Iphone 12, IOS 16.4.1, kao da mi se telefon malo greje od kada sam uradio update. Kako je kod vas?

I meni se 14PM na 16.4 beti greje pored kamera, drugaru na 14PM 16.4.1 takođe. Na 16.3 mu se nije grejao.

Drugarici se 14 pro greje na 16.4.1 isto kao i nama na 14PM.

Nista, radi savrseno. Moguce jer ja sistem svaki azuriram kao restore pa vracam bekap… te nemam indeksiranje kao vi…

Ne radim restore, samo normalan update. Moguće da je do toga. Baš se zagreje prilikom gledanja videa na yt npr.

Kad god uradim restore uvek sam zadovoljniji nego kad radim ota update… def sam poceo uvek da primenjujem takvo azuriranje…

Ne kazem ota uglavnom radi dobro, ali indexiranje def traje nesto duze..

Prilozi

• IMG_2172.png
    IMG_2172.png
    369.5 KB · Pregleda: 82
Posto sam noviji u Apple taboru, zanima me to cuveno "indeksiranje". Jel to samo neka teorija ili ima neceg zvanicnog da tu tvrdnju potvrdi?
PS: Izguglah, nema nicega. Znaci mit :D

Poslednja izmena:
Imam ja snimicu ti rad procesora posto koristim Cpux procesor roka 60% nekoliko sati uglavnom na punjacu, dok na bateriji ne ide preko 22%

Posto sam noviji u Apple taboru, zanima me to cuveno "indeksiranje". Jel to samo neka teorija ili ima neceg zvanicnog da tu tvrdnju potvrdi?

Ako misliš na neki zvanični Apple dokument, njega nisam video, ali je najlogičnije da se uradi indeksiranje sistema. Na macOS-u Spotlight procesi povremeno debelo rade indeksiranje i može da se to vidi po zauzeću određenim procesima (čitaj mdworker i mdworker_shared). Spotlight je i na iOS-u, gomila stvari se sinhronizuje sa iCloud-om takođe i sigurno zahteva određeno vreme, a koliko to traje i koliko je zahtevno, ne znam i ne mogu da tvrdim 😃

Ovako ja to nadgledam, na idle mi je obicno 2-3% dok kad indeksira to je daleeeko veci %

Prilozi

• IMG_2173.png
    IMG_2173.png
    360.2 KB · Pregleda: 77
I ja sam primetila da ume da se ugreje na 16.4.1 14 pro max, nista strasno, ali kako je do sada uvek bio hladan onda se oseti. I baterija je nesto slabija.

Pre koliko ste azurirali? Iskkjucite ukljucite tel pre punjenja veceras i sutra javite utiske 😊

Kao da citam temu o EV automobilima 😃
Salu na stranu, ali tapatalk kada otvorim, momentalno pocne da gori...

Probaj sto sam napisao ugasi upali tel veceras i javi utiske sutra…

Potvrdujem, ja sam na 2 kom 14 Pro Max i 13 Pro Max imao losiju bateriju 16.4.1, poslije restarta se vratilo sve u normalu.

Nazad
Vrh Dno