Šta je novo?

iOS 16

Ja nosim 12mini, zato sam i pitao to. Nije neki sampion sa baterijom, a dnevno imam minimum 3h razgovore. Iskreno i da imam 14pm ne vidim potrebu da radi u pozadini nesto sto ne koristim, nije samo sot u pitanju, setovanja i postoje da bi personizovali masinu koliko toliko.

Kao sto sam i najavio, konacno je i za nas dosla podrska za 5G sa ovom betom, sto trenutno ne znaci puno ali je lepa indikacija da se na tome radi od strane operatera i RATEL-a i da su telefoni spremni...

Ako nekog zanima, postoje dve opcije za 5G od kojih je jedna auto, gde se 5G koristi samo kada treba i on gde je uvek ukljuceno. Iz mog iskustva po UK i USA kada je na on trajanje baterije je oko 30% manje dok kada je na auto ide oko 10-15%... Naravno, zavisi od nacina koriscenja i jacine signala...

Postoji jos jedno dodatno podesavanje u vidu Data Mode, gde se moze izabrati izmedju low data, standard i allow more on 5G... ali o tome u sledecem broju :)

Ne kontam. Sta je sada stiglo sa betom? Srbija sa 5G ili?

Zar nema ta opcija već?

Prilozi

• DA2A15DC-3051-40A2-B0B8-228C7885D332.jpeg
    DA2A15DC-3051-40A2-B0B8-228C7885D332.jpeg
    178.3 KB · Pregleda: 87
mislim da zavisi od provajdera, ja na A1 isto imam 5G on, 5G auto i LTE

Zato ne kontam sta je novost u beti, i u inostranstvu radi bez problema 5g.

Pa lepo sam napisao podrška za 5G radio za provajdere u Srbiji.

Nije samo A1 i Telekom i Yettel su dobili…

A1 odavno dobio sertifikaciju i podršku, mts i Yettel sada dobili opciju paljenja (nisu dobili sertifikaciju)

Jesu, prošli su test, ne može da se “pali” bez sertifikata 5G za razliku od Volte… A1 je bio prvi od tipa oktobra 2022. jer je gurala matična kompanija…

To je onda super ako je tako!

Ne znam, ali posle upd na 16.3.1 tel radi neverovatno dobro. Znaci animacije 100% glatke a bat je tek posebna prica. Pogotovo sam primetio da dosta bolje drzi dok sam na 5g. 14PM je u pitanju.

Pretpostavljam da animacije nije moguće ubrzati? Osedim dok skrolujem koliko je sporo.

Zezas?

Ne zezam, skrolovanje mi je previše sporo. Navikao sam na mnogo brže na S22U. Džabe što je ovo sve fino i uglađeno kad mi je previše sporo.

Ti kad se ne bi javio padale bi sekire sa neba.😁 Je l te trigeruje nešto?

Jeste sporije drasticno nego na androidu, imas opciju da pipnes gornji deo ekrana i odmah te baci na vrh, ali nema isto to za bacanje na donji deo…

Jeste nemam pametnija posla nego da lažem kako KoRiStIm AjFoN. Bože me sačuvaj.

Ne kontam koji skrol ti smeta? Bench? Mozes da ides kojom god brzinom da zelis, ne kontam sta je brze drugde.

Pa generalno skrol u svim aplikacijama. Kao da predugo traje animacija. Sve je ok sa animacijama, nema seckanja i laga ali meni je nekako sve to previše sporo.
Evo npr na S22U od vrha do dna stranice (na forumu preko pretraživača) mi treba 2-3 skrola, dok na 14 pro 5-6. Pričam za lagano skrolovanje prstom.
Kad bi mogle animacije da se smanje na 0.5 sve bi mi delovalo dosta brže i slično kao na S22U.

Jel postoji negde opcija da se iskljuci vibracija za poruke wa vib iskljuceno na sve poruke ali tu nece da li je do aplikacija?

Vibracija bi se trebala isključiti na sledećem mestu:
Sounds & Haptics -> Text tone -> Vibration i tu izabereš None

Tako je i ukljuceno ali i dalje mi vibrira wap i viber . Presao sa 12 pro na 13 pro pre dva dana na 12 nije mi se desavalo
Jos jednom za ostale poruke ne vibrira samo za ove
I jos jedna razlika na 12 mi je silent mode bio bez vibracija a sada sa nzm da li ima veze to?

Jos jednom da se ponovi gradivo, samo iskljuci ovu opciju pod play haptics.
To je skoro promenjeno i vecina se upravo tu zbunjuje.

Prilozi

• 1A388FB9-2607-4BAA-A25C-CF5CA8DA132B.jpeg
    1A388FB9-2607-4BAA-A25C-CF5CA8DA132B.jpeg
    80.6 KB · Pregleda: 52
Nazad
Vrh Dno