Šta je novo?

iOS 16

Pogledaj da li je samo u određenoj aplikaciji ili u svakoj, računajući i stock aplikaciju. Hrad reset i pnonovo proveriš. Ako ne radi, napravi backup, erase all content and settings, setup as new, ne vraćaš backup i vidiš da li onda radi. Ako ni tad ne radi, pravac servis.

Baterija na iOS16 ne bas sjajna na 14pro i iPad 9. Veći mi je problem sto mi je freeze-ovao 14 pro par puta na nekoliko sekundi u par navrata. Deluje da nije dorađen ios još uvek.

Poslednja izmena:
Ja nisam videla nikakvih problema sa 16.2 na 14 pro max, i baterija mi traje isto (dva dana gura bez problema).

Jel jos neko ima problem sa viberom ? Kad kliknem app otvori je i 3-4 sekunde ne reaguje na nikakve komande.. kad ubijem skroz proces i upalim ponovo radi normalno al ovako kad je aktivan pa upalim smrzne na par sekundi.

Ista stvar se dešava već duže kod mene. Definitivno je teško djubre od aplikacije i nije do sistema problem

Jel jos neko ima problem sa viberom ? Kad kliknem app otvori je i 3-4 sekunde ne reaguje na nikakve komande.. kad ubijem skroz proces i upalim ponovo radi normalno al ovako kad je aktivan pa upalim smrzne na par sek
Isto je i kod mene

Da, Viber užasno radi, svaki treći put se zakoči kada se otvori i mora da se ubije i pokrene ponovo.

Settings > Storage > Viber > Offload APP > Reinstall app
Ovo je pomoglo, videcemo koliko dugo.
Ne brise nalog sa vibera niti konverzaciju tako da mozete da probate mozda pomogne i vama

Kod mene se isto desava vec neko vreme… uzas

Da li može neko ko ima Gboard da mi kaže da li ima naša ćirilica da se skine, da ne menjam region za džabe.

ЉЊЕРТЗ keyboard :D

Da li postoji način da se sa lockscreen-a skloni ime pošiljaoca poruke (Viber, WhatsApp) dok se ne skenira face id? Tipa da stoji "1 WhatsApp message" i tek kad mi prepozna lice da prikaže ko šalje i sadržaj poruke. Trenutno mi ime pošiljaoca uvek prikazuje a samo sadržaj skriva dok ne skenira face id što mi je nelogično.

pa sta onda da prikaze ako hoces da ti sve sakrije? onda ugasis notification na lockscreen, ostavis samo da se pojavi broj na ikonici da ima poruka

Da li postoji način da se sa lockscreen-a skloni ime pošiljaoca poruke (Viber, WhatsApp) dok se ne skenira face id? Tipa da stoji "1 WhatsApp message" i tek kad mi prepozna lice da prikaže ko šalje i sadržaj poruke. Trenutno mi ime pošiljaoca uvek prikazuje a samo sadržaj skriva dok ne skenira face id što mi je nelogično.
Meni je tako podesen.. samo stoji da ima poruka ali ne pise od koga dok mu ne namignem :D

(ako planiras da me pitas kako to da podesis.. nista od toga, nemam pojma)

Edit: nasao.. tipa.. message settings > notifications > Show preview > when unlocked

Poslednja izmena:
Aha, da, evo sad sam se igrao s tim podešavanjima... U settings/notifications/WhatsApp sam stavio preview "when unlocked", a u samom WhatsApp sam isključio preview. Na taj način na zaključanom ekranu stoji samo obaveštenje o novoj poruci na WhatsApp a kada skenira lice prikaže ko je poslao poruku, ne i njen sadržaj. Čak i kada se otključa telefon, u notifikacionoj traci se ne vidi sadržaj poruka već samo pošiljalac. Tako da rešavanjem jednog problema pravim drugi problem da sada samo u aplikaciji mogu da vidim sadržaj poruke što mi je možda još gore od toga da svi vide pošiljaoca... Ne znam što im je problem da se stavi lepo 3 opcije i da bira ko kako hoće, kad se već toliko hvale svojom brigom za našu privatnost. Verujem da je većini ovo nebitno ali ja npr ne želim da svako može da vidi ko mi šalje poruke a opet mi je veoma korisno i da vidim sadržaj poruka bez da otvaram aplikaciju... bezveze.

Ako je u WA uključen preview a u settings/notifications/ WhatsApp stavljeno na "when unlocked" pošiljaoca vidim na lockscreen i pre nego što mi skenira lice. Samo je sadržaj poruke skriven dok se ne skenira lice.

Ako je u WA isključen preview a u settings/notifications/WhatsApp stavljeno na "when unlocked" onda se na lockscreen vidi pošiljalac tek kada skenira lice ALI se sadržaj poruke ne vidi ni nakon skeniranja lica ni nakon otključavanja telefona. Sadržaj poruke se u tom slučaju vidi samo kada uđem u aplikaciju.

Caos.
Uradila sam update na 16.2, imam IP13pm
Kako.nemam opciju na primer Allways on display I zar ne bi na ovom update trebali da se vide procentu u okviru baterije? Citala sam da su neke nove opcije, kojih kod mene nema, pa me zanima u čemu je fazon

Hvala

Poslednja izmena:
Hvalaaa, shvatila sam da sam pogresno procitala, tj pobrkala loncice.

Poslednja izmena:
Pokusavao sam da nadjem tacnu informaciju ali nisam uspeo, samo mi je neko negde onako nabacio odgovor, pa da pitam ovde, ko zna… da li na nekom regionu mogu da normalno sacuvam nasu Master karticu i da sa njom placam, bez kupovine gift kartica, sto mi je malo petljancija? Dakle da bude kaao na androidu da skida pare sa kartice. Neko mi u nekoj temi cini mi se rece da je to moguce sa srb i hrvatskim regionom… sada sam na US.

Možeš na našem 😃

Od regionalnih je moglo na hrvatskom i makedonskom, koliko se sećam, ali ne vidim neku svrhu pored našeg App Store-a 😃

Ako sad imaju sve aplikacije na nasem onda je to ok.

Mislim da i dalje nemaju neke, ali to ti je nebitno kad imaš već napravljen US nalog. Sa njega skini ono što nema na ovom, najjrdnostavnije, a domaći ti je primaran za plaćanje za iCloud ili kupovinu nekih aplikacija 😃

U najmanju ruku te ništa ne košta da probaš i šroveriš da li ti odgovara 😃

Ok, znaci mora novi nalog ili mogu samo da prebacim ovaj postojeci na SRB?

Nazad
Vrh Dno