Šta je novo?

iOS 14

meni je jednom gmail app sjebao bateriju, nikad ga vise posle toga nisam koristio

Obrisao cpu x (neko je na forumu spominjao tu app za pracenje takta procesora pa sam instalirao ima par mjeseci i kupio placenu verziju) i ne grije se telefon vise i baterija je normalna. A i koristio mi je widget koji je prikazivao potrosnju MB dnevno za 4G. Uz to mobile.de, instagram, speedtest, ali ne djeluje da su ove 3. Spotify cu jos probati u autu, ali do sad nije bilo problema.

Poslednja izmena:
Sta ce ti bolje od Apple-vog mail klijenta? Uradis forvardovanje na icloud mail i sljaka kako treba. Ja sam tako, sto bi gomilao aplikacije ako ne moram.

Spark takodje, apple stock mail mi je za poslovni mail samo

Gmail aplikacija je toliko djubre da ne verujem, draina bateriju bez razloga, totalno lose su uradjene notifikacije, ima neki bug sa aplikacijom da ti na svaka 4 sata vibrira telefon bez razloga a ne salje nikakvu aplikaciju... Ja koristim stock Mail aplikaciju.

Ja imam problem sa default mail aplikacijom da mi ne izbacuje notifikacije dok ne otvorim aplikaciju. Evo sad sam otvorio i imam 3 nova maila, a nisam dobio nikakvo obavestenje o tome dok nisam otvorio app

Iz tog razloga sam presao na Spark aplikaciju. Nisam nikako uspeo da osposobim default Mail aplikaciju da mi stizu notifikacije i tu je bio kraj.

Ako se ne varam, gmail ne radi push i zato vidis mail tek kad udjes u aplikaciju jer povuce sa servera.

Ja imam problem sa default app da mi stizu mailovi cim stavim na punjac i posle vise ne. Inace je ne koristim uopste pored gmail app koja mi zavrsava posao.

Ako se ne varam, gmail ne radi push i zato vidis mail tek kad udjes u aplikaciju jer povuce sa servera.
Tačno i ja mislim da je tu problem. Gmail već godinama ne radi push preko Apple default aplikacije. Outlook i iCloud poruke stižu automatski kad je tako podešeni.

To se google i apple nesto natezu prwko nase grbace. Vec sam rekao par postova ranije, udario redirekciju sa gmail na icloud i radi push. Imam outlook na sluzbenom, licencirani, poruka tamo stigne 10-20 sekundi brze nego u mail aplikaciji iphona. Po meni, zadovoljavajuce i odlicno.

Zaboravljate na činjenicu da Google radi push za sve naloge koji su imali aktiviran push prije ukidanja istog, a isti su bili korišćeni/prijavljeni na Apple uređajima. Ko je otvorio Google nalog poslije ukidanja push-a, isti nema. Tako nekako se sjećam da je bilo obavještenje prilikom ukidanja push notifikacija.

Moj nalog je otvoren tipa 2005 i bio sam nekada prijavljen na Apple uredjajima ali mi ne radi push.

Ja obrisao gmail app posle vaseg pisanja ovde, ali ovaj stock mail je totalno neupotrebljiv, mailovi random stizu, iako sam stavio fetch za google naloge da bude na 15min, neko je pricao o forwardovanju, ali mi 2 firme za koje radim to zabranjuju iz nekih nebuloznih security razloga, tako da vracam se na Gmail app, tamo sam bar dobijao mailove a battery drain nisam primetio...

Moj nalog je otvoren tipa 2005 i bio sam nekada prijavljen na Apple uredjajima ali mi ne radi push.

Ja obrisao gmail app posle vaseg pisanja ovde, ali ovaj stock mail je totalno neupotrebljiv, mailovi random stizu, iako sam stavio fetch za google naloge da bude na 15min, neko je pricao o forwardovanju, ali mi 2 firme za koje radim to zabranjuju iz nekih nebuloznih security razloga, tako da vracam se na Gmail app, tamo sam bar dobijao mailove a battery drain nisam primetio...
Pa uzmi onda neki third party , Spike npr pa neka ti sluzi za sve. Mene su sistemci njakali zasto ne koristim bas Apple mail klijent nego neki drugi. Opet bezbednost pa sam se onda snasao sa ovim forvardovanjem a poslovni outlook nalog radi besprekorno (push).

@castor

Veruj mi da tako ne funkcionise :)
Izgleda da ne, iako se sjećam nekog obavještenja od Google-ta da će push nastaviti da radi svima koji su ga imali aktiviranog prije ukidanja, ali da me ubiješ sad, ne mogu da ga nađem...

Zašto mi SMS na iphone 11 čuva samo 3 dana unazad? Danas sam ušao u poruke i do petka ima, od petka sve izbrisane? Koja je to fora?

Kako si podesio da ti cuva poruke?
6FC79D04-630D-4774-B3E9-7B7C50BBCB30.png

Prilozi

• DBF7FFE3-B222-45A9-A7C4-E5C50114F15F.png
    DBF7FFE3-B222-45A9-A7C4-E5C50114F15F.png
    94.7 KB · Pregleda: 9
To je neka greska, meni stoji od prve poruke sa iphonom, sve.

forever je default, koliko ja znam

Stoji forever i obrisao mi je jedan bitan podatak koji je bio u poruci od petka. Prosto neverovatno da se to desi. I ne znam kako da resim to sto je najgore. Moze da bude razlog jer mi je icloud pun, a li ne znam ni njega kako da ispraznim...

Za par $ mesečno podigneš kapacitet klauda na 200GB.

Da im plaćam da mi čuvaju poruke? Pa ovo ako se bude ponavljalo završili su sa mnom. Kranje neozbiljno. Sreća što mi se to desilo samo sa jednim kontaktom. I to sa kojim sam išao preko imessage jer je isto iphone. I u icloud podešavanjima bio mi je odštikliran messages. Al da je do toga ne bi čuvalo ni druge. Ne znam šta je moglo da se desi i da samo tu jednu konverzaciju obriše...

5GB free je dovoljno ako ne cuvas slike na icloud, 1$ je 50GB sto je sasvim dovoljno (jos sa ovim novim VPN sa ios15 stvarno vredi tih 1$)

mozda je nesto do podesavanja za imsg, ali bekap bi trebao sve messages da kupi nebitno da li su obicni sms ili imsg

Treba mi pomoć. Supruga je dobila iPhone 11 i prelazi sa ip7. Pri pokušaju prebacivanje podataka javio se problem da je iOS na 7ici prastar (nije ažurirana nikad) i prvo je bilo potrebno uraditi update na 14. Novi problem je tad nastao da nema dovoljno prostora. Onda je pokušano da se osobi prostor tako da se slike prebace na icloud (nije moglo automatski jer je free storage od 5GB popunjen a slika na telefonu je bilo preko 10GB). Dokupljen je icloud 50GB i oslobodio se prostor, ažuriran je iOS. Negde u tom procesu app Photos je prestala da prikazuje slike od pre 2019. godine. Kad se uloguje preko browsera na iCloud, slike iz 2017. i 2018. su tu, na iCloud-u. Takođe, nema slika od 27.8.2021. a ima ih na iCloud.

Nazad
Vrh Dno