Šta je novo?

iOS 13

Imam izuzutno iritantan problem. Razumem da mi kasne poruke na Viber, WhatsApp its ali meni kasne sms poruke. Tj ne dobijem ih nekad dok ne udjem u poruke. Nije uvek ali vrlo cesto. Nije mi jasni da sma ne uspeva da probudi telefon. Nije to samo na 13, mislim da je bilo i ranije ali jako retko.

Ima li neko takva iskustva?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Da od ios 11 se vuce taj problem... katastrofa i sonar sms zvuk bude kada ne zazvoni odmah, bas bas lose ali evo 2 god nisu resili problem...

Ja taj problem nisam imao ni na jednom iP, a imao sam ih poprilicno [emoji848]

Poslednja izmena:
13.3 je brza kao praćka a i baterija je odlična. Još uvek ima onaj bag da ringtines naprasno bude pojačan do maksimuma (što verovatno ima veze sa airpods).

Evo neki update
c3a41f9245760aae667ca35c0e10acf6.jpg

Tačnije fix za ram menadžment i ostalo

518b1674e4edfb291914c1d3fbcce6da.jpg

Ja sam instalirao, pa cemo da vidimo. Kapiram da baterija tesko moze da bude gora nego sto je bila sa 13.2.

Apple lagano prestao da potpisuje 6.1.3 za 4s ipad 2 i nini 1

Izgleda da je 13.3 resio RAM management ali i dalje postoji neki timeout posle koga se neke od aplikacija ponovo ucitavaju ukoliko nisu dobro ispisane...

Meni chrome vrlo cesto reloaduje. Od 10 puta sigurno 7 puta ucitava ponovo. Desava mi se i da ponekad ispadne iz mreze. Obicno posle putovanja pa moram da upalim airplane mod i da ga ugasim. Iphone 11.

Ne znam za ostale, ali 13.2.2 je ekstremno fluidan na Xs Max i za sada više nema RAM management problema (ako izuzmemo Deezer.app mada je on crashovao i ranije u pozadini jer je app katastrofalan u tom smislu i ne ume da se stara o sebi kad je u backgroundu).

Jeste, xs max je primetno fluidniji u odnosu na prethodnu verziju.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

iPhone 11 Pro takodje bolje radi. 3D touch znatno bolje i brze radi.

Hteo je reci haptic :) Meni je haptic bio brzi na 13.2

Pre je bio 3D touch, sada je Haptic, ali sve je to isto. Znatno bolje sada radi.

Poslednja izmena:
Kamo sreće da je isto, dao bih im još 100€ da vrate 3d touch, navika je čudo [emoji20]

Pa jeste bilo lepse i bolje sa 3D touch. Ovo sada traje vecnost.

Ovaj sistem bolje radi sa telefonima koji imaju 3d touch i to ce tako biti, dok se ne naviknemo da 3d toucha nema više.

Pa nije se baš lako navići kada ga aktivno koristiš poslednje 4 generacije kao ja (6s,7+,X,Xs), ko ga nije ni ranije koristio, neće ni primetiti da to nije to. Bukvalno jedini razlog zbog kojeg mi je žao da se rastanem od Xs [emoji24]

Pa čim sam prešao sa X na Xs, znači da nisam
baš čitav, valjda je to jasno [emoji23] Žulja me da probam novu ultra wide kameru, tj dosta fotkam arhitekturu, pa dobro dodje(iako sam za taj hobi skoro kupio Sony milc, ali bolest ne bira [emoji849]), a i baterija je osetno bolja.

Ako je 3D touch bila cena za mnogo bolju autonomiju, onda neka.

Po meni nemoguće dokazati. Jedino da postoji 11ica sa 3d touchem i bez njega pa da se porede. Ovako... ko zna...

Ekran je tanji za 1mm i mislim da to nije razlog vece autonomoje, vec je to usteda u proizvodnji samog ekrana, u 99% slucaja kada se zatvori ekran ina lufta jos do baterije sto se moze potvrditi i cukanjem ekrana prstom gde se cuje “supalj” zvuk :)

Ma više je razlog ušteda, nego navodno prostor na kom su dobili, displej sa 3d touch funkcijom je dosta skuplji i komplikovaniji za proizvodnju. A jedan od razloga je verovatno to što na iPad nikad nisu stavili 3d touch, pa su ovako donekle izjednacili korisničko iskustvo na svim uredjajima. Naravno, na štetu nas, koji smo zaista koristili taj feature [emoji19]

Posto koristim ipad navikao sam se rativno brzo... ali generalno me u safariju nervira 3D touch koji je spojen sa hold-om te sada peek and pop ne radi :)

Nazad
Vrh Dno