Šta je novo?

iOS 13

@igor88 ja imam 8 plus i Xr i tih problema nikada nisam imao. Imao sam i 5,5s,6s,8. Nikada nista slično. Možda ima problema na Xs, ne znam, jer ga nisam imao ali to ne vazi za sve uredjaje. Znam da velika vecina ne restartuje svoj iPhone. Neka me ta većina ispravi ako grešim.

@pavlony dalje sa tobom neću diskutovati jer se na ovaj način, drzak i bezobrazan, ne diskutuje na forumu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni animacije ne smetaju bas previse jer nije konstantno ali batt drain je bas ocigledan u koliko se ne restartuje...

Svaki operativni sistem ima benefita od restartovanja. Nije iOS neki vrhunski allmighty sistem pa da nema benefita od restartovanja... Da li si koristio nekada računar par dana bez gašenja?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Da, macOS, već 30+ dana je uptime i bez ikakvih problema radi.

Zamolio bih da se ne pišu notorne gluposti...

Notorna glupost je što sam napisao da svakom operativnom sistemu prija povremeni restart? Radi I Windows posle par dana uptimea ali se primeti da ne radi kao kada se upali ili restartuje.

Ne mislim da sam uopšte drzak niti bezobrazan. Samo sam potvrdio ono što si ti ranije napisao. Čovek kaže da Xs ima problema i da seckaju animacije ako se telefon ne restartuje, ti negiraš. Ne znam šta je sa Apple korisnicima, kao da potpišu ugovor kada kupe Apple uređaj koji ih tera da kupljeni uređaj hvale, i negiraju da isti uređaj ima neki problem. Naravno, ovo ne važi za sve korisnike. Ne znam kako je napisana kod MacOS-a ali znam da Windows 10 i Android 9 na mom telefonu i računaru rade bolje kada se restartuju. Moguće da je MacOS i iOS bolje napisan, ali i dalje mi je neverovatno da se ne vide benefiti restarta i da radi isto sa 1 sati rada i 100+ sati rada

Definitivno moj poslednji Iphone, nemam zivaca za ove gluposti sa apdejtima na svakih 10 -15 dana, dal ce da nesto popravi ili usere i sta! Ne pada mi na pamet da se bavim telefonom kao sa malim detetom!

Moj 10s recimo nikada nije imao nekih znacajnih problema.. [emoji3166]

I kod mene XS radio apsolutno besprekorno. Upaljen prvi put pre 2 meseca i nikada ga ne gasim.

Uvek telefon gasim nocu, ne vidim svrhu da mi radi dok spavam i nista me ne interesuje u to vreme. Nikad nisam imao nikalve probleme koje su ljudi imali na Androidu, nikad battery drain, nikad play services nisu divljali , apsolutno nikad nista. Za iPhone ne mogu da tvrdim jer nisam imao problema kao na Androidu pa ne znam ima li svrhe gasiti. iPhone gasim jer necu da bude upaljen bez veze a ne da bi nesto postigao.

I kad te uhvati san najsladji popodne ili uvece a on zvcrne pa tacno da ga izbacis kroz terasu, najpametnije je gasiti i najzdravije

Problem sa dnd je što odbija pozive pa nekada može da bude neprijatno jer neko može da pomisli da ga namerno prekidaš. Kad isključiš telefon onda si nedostupan, a zašto si nedostupan je sasvim drugo pitanje. :D

Ja inače stalno koristim dnd ali sa par brojeva koji uvek mogu da me dobiju. Telefon nikada ne gasim, već mesecima. Sistem koji mi stabilno i dobro radi ne menjam već odavno.

iPhone SE sam resetovao u protekle 3 godine samo kada radim update na novu verziju softvera, eventualno još par puta kada je nestalo baterije i to je to. Uvek je instaliran najnoviji iOS koji mi je ponuđen :)
Službeni Huawei sa Androidom je imao 710h uključen bez reseta, ali se jako slabo koristi, bilo je nekoliko situacija da mu je bio potreban reset, sa novom verzijom EMUI 9.1 izuzetna stabilnost.
S druge strane Windows 10 na desktopu sam resetovao samo kada radim update ili kada je nestalo struje, sveža instalacija pre 3-4 godine i oda tada samo update :)
Sve može da bude super stabilno ako se pravilno koristi, na primeru Huawei se vidi izuzetna optimizacija sa EMUI 9.0 na EMUI 9.1, dok sa iPhone stvarno nikada nisam imao problema, pa ću iz tog razloga preći i na 11.

Mehanicki MUTE je najbolja stvar na iPhone-u :). Meni je 70% vremena na mute, nocu uvek, DND nisam nikad navikao da koristim. Ne vidim neku posebnu upotrebu, MUTE sve resava. (i ako je potrebno face down polozaj :)).

Za Nicol@ , stvarno neverovatno, jel moguce da nisi nikad primetio neki problem. Mozda samo povrsno koristis osnovne stvari pa nisi nista primetio. Ako si imao sve te telefone duze vreme, nemoguce da nisam imao neki bug ili nekad potrebu da uradis Restart, ili cak Force Restart. Pa evo neki dan na svezem iOS 13 mi nestao status bar. Restart i sve ok. Ili 3g/4g nekad zabaguju kod promena mreza, ili Hot Spot. Kod slabijih modela sa novim iOS-om, restart zna da ubrza malo telefon (dok sam imao 4s/5s je bilo korisno). Mislim jako retko su ti problemi, ali desi se. Opet iOS mnogo > Android, ali nije bez greske naravno.

Napomena, bolje uvek uraditi Soft Restart (regularno), nego Force Restart. Force restart jedino ako bas totalno blokira uredjaj (force restart hardverski prekine struju).

Potrebu da uradim restart sam imao par puta i to je normalno. Restart je bilo jedino moguće rešenje. Ali ovde ne pricamo o tome, pricamo o stalnom restartu na par dana, neki su pomenuli i lose animacije i curenje baterije sa kojima se ja licno nikada nisam susretao. Kao sto sam rekao, većina nas ne gasi telefon i ne restartuje na par dana bez potrebe, i to će tako da bude. Mada, sada vidim da sam pogresio sto sam to uopste i pomenuo, ako neko hoce neka restartuje svaki dan, to nece promeniti moje misljenje kao i misljenje i iskustva većine koji koriste iOS i MAC duze vreme. Uostalom, iz razloga stabilnosti i kvaliteta programa i aplikacija i koristim ove sisteme, u protivnom ne bi imalo smisla...

Sve je to lepo ipad pro nisam gasio 7 dana secka mi rotacija fotografija u photos app, do duse prestalo je sad ali sinoc je stekao kao da je nokia 3310 cpu unutra :-D do duse pre 13.2 nisam nikad na ipadu pro primetio toliko lagovit sistem, najgori update po mom misljenju sto se tice animacija, rada samog sistema itd..

Problem sa dnd je što odbija pozive pa nekada može da bude neprijatno jer neko može da pomisli da ga namerno prekidaš. Kad isključiš telefon onda si nedostupan, a zašto si nedostupan je sasvim drugo pitanje. :D

Ja inače stalno koristim dnd ali sa par brojeva koji uvek mogu da me dobiju. Telefon nikada ne gasim, već mesecima. Sistem koji mi stabilno i dobro radi ne menjam već odavno.

Desavalo mi se to ali samo objasnim ljudima sta je bilo u pitanju i sve ok. :)

Sve je to lepo ipad pro nisam gasio 7 dana secka mi rotacija fotografija u photos app, do duse prestalo je sad ali sinoc je stekao kao da je nokia 3310 cpu unutra :-D do duse pre 13.2 nisam nikad na ipadu pro primetio toliko lagovit sistem, najgori update po mom misljenju sto se tice animacija, rada samog sistema itd..

Mozda je i samo do trenutne verzije sistema, tj. prilagodjavanja novog iPadOS sistema.

13.3 beta 1 je tu :)

Odlican u html 5 testu

Prilozi

• 80A5E154-FC3E-4D55-A658-7A3AD2CFCF17.png
    80A5E154-FC3E-4D55-A658-7A3AD2CFCF17.png
    400.3 KB · Pregleda: 100
Poslednja izmena:
Notorna glupost je što sam napisao da svakom operativnom sistemu prija povremeni restart? Radi I Windows posle par dana uptimea ali se primeti da ne radi kao kada se upali ili restartuje.

Odakle vadite ove teorije ? Zasto ne bi radio kao kad se upali.

Kuci komp nisam gasio vise od 2 meseca widnows 7, na poslu 45 dana ( nestajal struja), radi i jedan i drugi potupno isto kao kad ih restartujem. Ne znam sta zamisljate da se desi operativnom sistemu ili kompjuteru kad se restartuje.

I ovi moji periodi su smesni. BIo je topic ovde na benchmarku koliko ko ima uptime .ljudi ne gase masine po 5-6 meseci

Safari na ipadu je fantazija, strane ucitava bar 2x brze...

Edit kome su smetali memoji stikeri u emoji tastaturi sada ih mozete iskljuciti

Prilozi

• 57125E1A-3C2D-4E30-8D95-8AB66866520F.jpeg
    57125E1A-3C2D-4E30-8D95-8AB66866520F.jpeg
    68.4 KB · Pregleda: 161
Poslednja izmena:
Kad si ti zadovoljan onda mora biti da je bas dobro [emoji3]

Skidam update za iP, oroman je, 4GB!

Jer si se skinuo sa bete ja se nisam azurirao na final build sa bete..

Za sada sam samo primetio brzi safari bukvalno otvara cim kliknem na nesto, nekada je trajalo to bar 2 sekinde vise :-D nije to sad bog zna sta ali meni je ovo fantazija, forum otvara kao settings hahaha

Poslednja izmena:
Definitivno bete ispadaju stabilnije nego final verzije.

99.9% tacno i poslednja beta samo paf ajmo ocaj :-D

Izgleda da je 13.3 resio RAM management ali i dalje postoji neki timeout posle koga se neke od aplikacija ponovo ucitavaju ukoliko nisu dobro ispisane...

Nikada, ni jedan apdejt nije ovako unakazio bateriju kao 13.2. Kad ce novi apdejt?

Posle čitanja vaših postova, ostajem i dalje na 12.4.1

Nazad
Vrh Dno