Šta je novo?

iOS 11

Samo za @djilkosh_ns

Popravili su 3d touch home screen delay na 11.1 beta 3 ;)

Ja uvek pred spavanje regularno gasim Wi-Fi kao sto sam i na 10.3.3, preko settings i ne vidim cemu tolika drama oko toga. Wi fi se gasi "polovicno" samo preko CC, preko settings je normalno kao i pre

Ako nije tajna - zasto? Koja je poenta gasenja WIFI preko noci?

• Like
Reagovanja: M J
I ja isto gasim WiFi preko noći. Nemam nikakvog razumnog objašnjenja ali eto, navika valjda. 4G nikada ne gasim, na primer. [emoji23]

Sent from my iPhone 7+ using Tapatalk

Evo kod mene situacija - ako si na mestima gde je wifi nestabilan onda ga ugasim da bih preko celullar stalno bio konektovan, ali cesto zaboravim da sam ga ugasio preko cc i on se opet poveze...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imate opciju wifi assist i onda ne morate nista da gasite...

A imate i opciju Auto-Join za svaku poznatu wifi mrežu, koju možete da isključite za mreže koje prave problem (hint UNIFI).

• Like

Navika, jednostavno. I ako zaboravim da upalim Do not disturb, da mi ne vibrira telefon ako stizu notifikacije jer moze da se desi da me probudi ta vibracija.

Samo za @djilkosh_ns

Popravili su 3d touch home screen delay na 11.1 beta 3 ;)

Video sam da je većina to prijavila. Bravo. Čekam taj 11.1 i ako su sredili home button delay i baterija da bude blizu 10.3.3 eto mene na 11 [emoji4]

Samo je i dalje sramota šta su oni izbacili kao 11.0

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Gmail badge mi stoji par desetina minuta ili sat posto su svi mejlovi procitani... Ne pomaze nista za sad.

Navika, jednostavno. I ako zaboravim da upalim Do not disturb, da mi ne vibrira telefon ako stizu notifikacije jer moze da se desi da me probudi ta vibracija.

Sto ne staviš scheduled Do Not Disturb?
A čekaj sem DND, sto si gasio? Postojao je valjda neki konkretni razlog pre nego sto si se navikao? :)

Kako vam radi DND na iOS11? Da li filtrira kontakte i kroz aplikacije ili radi kao i ranije samo za pozive? Konkretno, namešteno je za neki kontakt da može da vas dobije, upalite DND i taj kontakt vam pošalje poruku na npr whatsapp ili viber, da li će telefon pištati ili će blokirati zvuk kao i ranije?

Na 5s star 1.5 god baterija je sigurno 30% losija nego na 10.3.3 skoro sve aplikacije otvara po 4-5 sekundi (viber, wa, mondo itd) , u glavnom sve mnogo sporije radi dok kod drugara koji ima isti model ne primecuje neku veliku razliku u trajanju baterije.. Usage mi je u proseku 60-90 min manji.. Iskreno se nadam da ce na 11.1 biti bolje :)

Mene trenutno najviše nerviraju 2 buga na iOS 11.0.x.
Jedan je što približno svaki treći dan sa Lock screena nestane sat i datum, i neophodan je restart da bi se vratio u normalu.
Drugi je što ne pokazuje uvek dostupne apdejte u App Store, nego je potrebno da uradim refresh (drag u Updates tabu nadole) da bi se pojavili.

Anyway:

Sa satom na lock screenu mi se nije dešavalo na 11.1 Beta, ali jeste da se izgubi sat u gornjem uglu u toku razgovora. Par puta mi se dešavalo da hoću da proverim vreme u toku razgovora radi dogovora i nije ga bilo. Nekoliko puta sam video i onu crtu dole kao na iphone X, moguće da je povezano. Za AppStore je identična situacija i kod mene.

Video sam da je većina to prijavila. Bravo. Čekam taj 11.1 i ako su sredili home button delay i baterija da bude blizu 10.3.3 eto mene na 11 [emoji4]

Samo je i dalje sramota šta su oni izbacili kao 11.0

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ba ipadu je baterija kao na 10.3.3 :)

Nema koju nisam probao, koristim trenutno Gmail i Airmail. Gmail mi je nezamenljiv zbog labela (najpreglednija) i send as funkcije koju ostali klijenti nemaju (pošto mi gmail acc “vuče” sa 2 adrese).

• Like
Sto ne staviš scheduled Do Not Disturb?
A čekaj sem DND, sto si gasio? Postojao je valjda neki konkretni razlog pre nego sto si se navikao? :)

Jer ne zelim da me bude poruke ili pozivi. Nije mi tesko da kliknem 2x da bih upalio DND, a i ne lezem uvek u isto vreme pa ne zelim da mi bude upaljen DND dok sam budan

A da prebaciš Silent prekidač sa strane? Kako ti se update-uju aplikacije i radi backup na iCloud ako gasiš net noću?

Ja prebacim prekidač na Silent ili upalim DND, ali u svakom slučaju ujutru me sačeka update-ovan i backupovan telefon sa svim notifikacijama.

DND kad uključite ne čuje se ništa. To koristim odkako sam kupio telefon. Ujutru te sve čeka.

Čuju se samo poruke i pozivi od brojeva koje si označio kao favorite (ja sam stavio matorce i dete, da zvoni kad god me pozovu ili pošalju poruku).

Čuje se i zvono, ako neko pokuša da te okrene 2 puta uzastopno

Wtf? El do mene tj. ne umem da podesim ili sam jedini kome na DND ne stizu tj. ne cuje se kada stigne poruka vec vazi samo za pozive?

Čuje se i zvono, ako neko pokuša da te okrene 2 puta uzastopno
To se moze u DND podesavanjima podesiti da se iskljuci

Ne razumem. Tebi kada je upaljen DND, ne čuje se zvono a čuju se notifikacije?

Suprotno, cuje se zvono kada me zove favorit ali ne cujem kad mi stigne poruka.

To već ne znam, kada spavam niko nije favorizovan :D

A da prebaciš Silent prekidač sa strane? Kako ti se update-uju aplikacije i radi backup na iCloud ako gasiš net noću?

Ja prebacim prekidač na Silent ili upalim DND, ali u svakom slučaju ujutru me sačeka update-ovan i backupovan telefon sa svim notifikacijama.

Kako kako? :D Pa kad sam za kompom, gledam film ili nesto, pustim updatove da se odrade. iCloud odavno pun.

Moze da se podesi za DND da zvoni kada vas zovu samo favorites, da zovni kada vas neko pozove drugi put u roku od 3min od prvog poziva i da ne zvoni uopste. Za notifikacije mozes da biras da li zelis da se ne cuju stalno ili samo kada je telefon zakljucan.

Meni je licno podeseno da je uvek silent, znaci da ne zvoni uopste, ko god da me zove, niti da mi se cuju notifikacije. Takodje, ako me zove neko iz favorites, stize mu automatska poruka da spavam, da je ukljucen DND i da ne cujem telefon

Poslednja izmena:
Za one kojima smeta wifi nebuloza sa CC, Siri gasi wifi u settings, pa se telefon ne rekonektuje sam u 5 ujutru :)

Vrh Dno