Šta je novo?

iOS 11

Fina im je taktika.
Izbace praktično "javnu betu" koju će da instalira mnogo veći broj korisnika zato što je oficijelno izdanje, a onda ti isti korisnici suštinski testiraju iOS, da bi se do izlaska flagship modela na mnogo jednostavniji način pronašao veliki broj grešaka u samom OS-u.
Steve Jobs se sigurno prevrće u grobu, pošto se za njegovog života ovo nikada nije moglo desiti, "peglali" su OS do iznemoglosti, nikada nije moglo da se desi da finalna verzija izađe ovako bagovita.
Zato Apple i nije više ono što je bio nekada, sada su samo još jedna od kompanija koja pravi (pre)skupe i lepe igračke, ništa više.

Jedan od razloga zasto sam svojevremeno izabrao da kupim iPhone a ne Android jeste upravo iOS. Medjutim izgleda da sam promasio zlatno vreme ovog sistema. Ja sam jos uvek na 9.3.5 i nemam nameru da se pomeram sa njega. Inace imam 6S.

Poslednja izmena:
Nije mi jasno zašto nisi update-ovao barem do 10.3.3, ne postoji bukvalno nijedan argument za ios 9

Poslednja izmena:
Iskreno ne znam ni sam. Mozda strah od trajanja baterije ili eventualno da ako nije dobra verzija ne bih znao da se vratim na stariju. Nisam toliko verziran za ove stvari. Jednostavno ja sam od onih kupaca telefona (a ovo mi je prvi smartfon) koji ne volim previse da se bakce sa tim softverima. Sve vise licim na one matorce koji ne zele da se edukuju. :D
Doduse stalno mi iskace ono obavestenje za iOS 10.2
Vidim da Apple jos potpisuje 10.3.3

Poslednja izmena:
Instaliraj 10.3.3 bez problema, radi savrseno

Na 7+ sam na 11.0.3, na 6s na 10.3.3. I najvise mi smeta curenje baterije na 11.x.x... bas ume da iznervira...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nisam siguran da jos potpisuje 10.3.3 ?

Ja sad i da hocu ne mogu jer i da skinem prvo 11.0.3 ne bih mogao da uradim downgrade jer u telefonu nemam nista od 10.x.x Previse sam dugo drzao 9.x.x na telefonu.

Srecnik moj ipad2 je sad zaglavljen na 11

Ja sad na ipad air 2 stavio 11.0.3. Leeetii. Prosto sam se iznenadio koliko je vidno sve brze. Na 7+ recimo imam mali delay u animacijama. Na air2 nista. Kao metak.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Znam da nije tema ali sam digao na 10.3.3 :) Cekacu neku ispeglaniju v11.x.x

Koliko lose radi iOS 11 na 6-ici lol, Viber otvara 5, 6 sekundi, potsetilo me na Windows phone :D

Tri godine star telefon i najnoviji sistem, iskreno ne znam šta ljudi očekuju još creme de la creme ovaj iOS propast 11. Mada biće bolje kasnije kada je već dignut na iOS 11, *** kad se ljudi ne razumeju i žure da odrade update.

Ljudi očekuju da radi dobro, kao i svake godine. Ako radi dobro na 5s, ne vidim razlog da ne radi i na 6. Trebaće apple-u par verzija da ispegla sve za starije modele, kao i svake godine.

Sent from my iPad using Tapatalk

• Like
Reagovanja: M J
Skinuo i instalirao tvOS. Hvala na savetu.

Mozda nekima to nije bitno, ali za savete tog tipa treba napomenuti da se na taj nacin vise ne dobija security update zato sto iOS dobija security samo za aktuelnu verziju, stare verzije ostaju nesigurni softver.

• Like
Čovek je imao ios 9 do juče, 10 je fort knox za njegove pojmove ;)

Mozda nekima to nije bitno, ali za savete tog tipa treba napomenuti da se na taj nacin vise ne dobija security update zato sto iOS dobija security samo za aktuelnu verziju, stare verzije ostaju nesigurni softver.

Znači neko ako koristi peticu treba što pre da ga se reši ili ga baci, jer nema security update? Šta je tek sa predjasnjim telefonima? Da ne pričamo tek o Android telefonima.

Taj hype o security delu je jedna šarena laža. Samo još jedna stvar da kompanije se uhvate za to i govore kako svaki mesec izbacuju security update, a što je zanimljivo baš poslednje se uvek desi da probiju, a ne one na starim sistemima.

Nije mi jasno zašto nisi update-ovao barem do 10.3.3, ne postoji bukvalno nijedan argument za ios 9

Naavno da postoji, zove se - grupisanje notifikacija *&@_)!@&$!)@*&$_)!@*$)!(@$.... Kad bi samo neko umeo da mi objasni zasto o zasto su to ukinuli...

Inace, da li jos neko ima problema sa skidanjem besplatnih i placenih aplikacija za Apple prodavnice? Recimo odaberem neki besplatan app - verifikujem kupovinu i ne desi se nista. Onda moram da restarujem telefon, nakon cega me doceka poruka "Purchase failed", pa iz pocetka - i onda radi. I tako za svaki pojedinacni app.

Takodje sam naleteo na gomilu vizuelnih bagova - od Control Centre-a koji pobegne u desno u landscape modu, preko duple ikonice za Netflix (?!) do kartice notifikacija koje ne nestaju vec malim delom prekrivaju status bar , bagovite animacije prilikom uklanjanja pojedinacnih notifikacija.... ima ih jako jako mnogo. Srecom vecina bagova na koje sam naisao su vizuelnog tipa i ne uticu na funkcionalnost samog telefona (sem gore opisani problem sa skidanjem aplikacijama koji je ****no iritantan - za instalaciju 30 aplikacija morao sam 30 puta da restartujem telefon).

Valjda ce izaći sad iOS 11 Stable u vidu 11.1... Valjda...

ovo sa wifi je najveca moguca glupost u istoriji, kako li im je to palo na pamet... odem na vikendicu gde baguje net, iskljucim wifi kako bih dobio notifikacije sigurno, legnem da spavam nije konektovan na wifi, probudim se ujutru i naravno konektovan je i naravno da nisam imao notifikacije... imbecilnost...

Identicna stvar - jedan od backup linkova nekad ume da zapuca dok se ruter ne rr, i onda nekad kada uradim disconnect sa wifi iz cc jer hocu nesto preko mobilne mreze, kasnije se sam nakaci (i cesto na bas taj link sto nekad prestane da radi) i naravno sve prestane da radi :)
O bateriji da ne pricamo...

ovo sa wifi je najveca moguca glupost u istoriji, kako li im je to palo na pamet... odem na vikendicu gde baguje net, iskljucim wifi kako bih dobio notifikacije sigurno, legnem da spavam nije konektovan na wifi, probudim se ujutru i naravno konektovan je i naravno da nisam imao notifikacije... imbecilnost...

Oh da, i to je posebna prica... Totalno besmisleno.

Poslednja izmena:
  • Like
Ja to sada iskljucujem preko Siri.
Meni baterija veći problem ali opet je dobra na SE.

Trebalo bi ovo da radi:

Turn off Wi-Fi and Bluetooth

If you want to completely disable Wi-Fi and Bluetooth for all networks and devices, follow these steps:

To turn off Wi-Fi, go to Settings > Wi-Fi and turn off Wi-Fi.
To turn off Bluetooth, go to Settings > Bluetooth and turn off Bluetooth.

For the best experience on your iOS device, try to keep Wi-Fi and Bluetooth turned on.

Poslednja izmena:
  • Like
Ja uvek pred spavanje regularno gasim Wi-Fi kao sto sam i na 10.3.3, preko settings i ne vidim cemu tolika drama oko toga. Wi fi se gasi "polovicno" samo preko CC, preko settings je normalno kao i pre

Vrh Dno