Šta je novo?

iOS 10

Da pokusas da se izlogujes sa App Store-a, iClodu-a, resetujes Network Settings ili, jos bolje, All Settings i onda aktiviras iMessage bez unosenja Apple ID bilo gde.

radio sam log out,reset,svakakva uputstva sa neta i nista :(

Na 7ci,bez problema,na 5c isto,al ovde,nece pa nece.Ista mreza,isti ios :(

Startujem Google Maps, app je frizovan sve vreme, pokusavam da ugasim app, uspevam nekako. Hoću da obavim telefonski razgovor, Phone app je blank, nema kontakata, nema ničega, wtf???
Kasnije startujem Sygic nav, izaberem lokaciji, tap na search, app puca.
Od iOS 6 nisam video ovako nešto.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Imao sam juce slicnu situaciju sa phone app, sve prazno, tek kad sam sa 3d touch opcijom usao proradilo je

Da li je u novoj beti vraćen quick reply na uređaje bez force tača? Onako kao sto je bio na 9.3?
Onaj reply kroz view je korak vise a i bas je ružan.

Izasao 10.0.3, izgleda samo za iPhone 7 i 7 Plus.

Jesu li popravili onaj problem sa pop-up notifikacijama sto ne mogu da se sakriju kada iskoce?

Ja sam im slao feedback....meni se cini da mi se to vise ne desava...

Kada bi 10.0.3 trebalo da se pojavi na ostalim uredjajima?

uzeo jutros 5s, uradio update na 10.0.2 ali mi podesavanja vibracije za konkretno fb mesendzer i viber ne rade onako kako sam postavio jel ima neko resenje nov sam na iOS-u nemojte biti grubi :D

Do iosa je, resetuj telefon. Trebalo bi da radi okej neko vreme. Ja koristim 10.1 betu, čini mi se da su rešili taj problem

Meni sada na 10.0.2 SE na iTunes stoji da ima 2.42gb slobodno a u telefonu 1.42gb slobodno.
Odradio sam i restartat telefona i opet auto sync sa iTunes i opet isto.

Vec sam pisao o tome.
Ne znam da li je neko zapazio da se cache nakuplja a ne briše vremenom kako bi i trebalo. Desilo mi se da itunes prikaže 4.6gb slobodno a na telefonu prikaže 2.6gb. Meni kao vlasniku 16gb verzije je to veliki problem jer ume da zafali prostora. Našao sam rešenje i verovali ili ne oslobodio sam čak 2gb prostora :O

Ovo je rešenje:
https://www.youtube.com/watch?v=48li5n54bOc

Ukratko, krenete da prebacite na telefon nešto što ima veći kapacitet od slobodnog prostora. Najbolje neki film od 4-5gb ili koliko već je potrebno. Fajl krene da se kopira, ali ne prekopira u potpunosti zbog "nedostatka prostora". Kasnije kada proverite stanje na telefonu, prikaže realno koliko je prostora ostalo. Čudan bag...
To je jedan dosadni bug u iOSu jer ne brise cache od velikih aplikacija. To sto ti prokazuje iTunes je realno stanje. Da bi oslobodio taj prostor, prebaci na telefon preko iTunes npr par filmova ali da tezina bude veca od tih 2.42 gb. Npr, prebacis jedan od 1.5 gb i onda krenes da prebacuje drugi od npr 1gb. Telefon ce ti izbaciti da nema dovojlno prostora. Raskacis telefon, obrises taj prvi od 1.5 gb i voilà, imas tih 2.42 sloodno. Licno probao par puta, oslobodio preko 2gb...

Hvala!!
Ja sam odradio kao na snimku i radi [emoji2]
Živ bio [emoji482]

Poslednja izmena:
Dugo sam pokusavao da odolim apdejtu na ios10 sa 9.3.5 i uradim to prekjuce. Sve super radi, u pitanju je ip5, ali je trajanje baterije blagi uzas. Jedva da ga koristim, dan ne moze da sastavi. Skinuo jutros sa punjaca u 10h, obavio dva razgovora od po 1min i baterija vec na 91%. Pre ovog apdejta, baterija mi je gurala i do dva dana, prosek dan i po. Pogasio sam background app refresh, ali nema boljitka. Za mene, ovo je katastrofa. Zaj**** sam se samo tako. Sa autonomijom baterije uopste nisam zadovoljan na novom ios-u.

Pogresan trenutnak si izabrao, pre neki dan je onemoguceno vracanje na 9-ku.

Tako je u buduce ne cekaj vec odmah radi te ako nisi zadovoljan mzoes se vratiti... zato ja furam bete.

Ne znam, ja svakodnevno koristim siri najviše za pozive, ali i za neki brzi podsetnik, alarm, countdown... Jedva čekam srpsku (tj hrvatsku) verziju. Što se videa tiče, deluje mi kao da Google bolje radi (Siri kao da nije napredovala godinama)

Da li mislite da "Hey Siri" moze da trosi bateriju ako je ukljuceno? Do sada mi nije stajalo ukljuceno, ali mi lakse da je aktiviram glasom nego da drndam dugme. :D

Trosi ako imas 6s ima svrhe i aktivirati hej siri ovako nema poente

Aktiviraj onda jer imas m9 u samom socu u sustini vuce malo vise struje...

Dugo sam pokusavao da odolim apdejtu na ios10 sa 9.3.5 i uradim to prekjuce. Sve super radi, u pitanju je ip5, ali je trajanje baterije blagi uzas. Jedva da ga koristim, dan ne moze da sastavi. Skinuo jutros sa punjaca u 10h, obavio dva razgovora od po 1min i baterija vec na 91%. Pre ovog apdejta, baterija mi je gurala i do dva dana, prosek dan i po. Pogasio sam background app refresh, ali nema boljitka. Za mene, ovo je katastrofa. Zaj**** sam se samo tako. Sa autonomijom baterije uopste nisam zadovoljan na novom ios-u.
da li su ti ukljucene background app refresh? probaj da iskljucis

State of Siri u 2016-oj :d
Sajt Phandroid je jučer objavio poređenje Siri i Google Assistanta.
[YOUTUBE]uy3Vbn5_2Vw[/YOUTUBE]
Assistant je na Nexusu 5X pa je malo sporiji ali malo bolje razume kontekst, inače obe aplikacije su glupe kao noć

Meni je Siri jako korisna u situacijama kada sam jako umoran pa mi je jako tesko da otkucam nesto. Ili npr. hoces power nap i kazes joj wake me up in one hour.

da li su ti ukljucene background app refresh? probaj da iskljucis

Ma iskljuceno sve sto se moze iskljuciti. Sve jedno da li je on/off, bulvalno je jede. Evo, dok pisem ovaj post, 2% vec otislo.

Vrh Dno