Šta je novo?

iOS 10

Ne verujem da ima puno ciklusa, 6 meseci je star telefon. Pustiću ga ovaj vikend pa ako se zaglupi opet onda ću odraditi shift restore.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ja sam baterijom prezadovoljan... skini battery doc vidi sa pise koliki je health ...

Ne verujem da ima puno ciklusa, 6 meseci je star telefon. Pustiću ga ovaj vikend pa ako se zaglupi opet onda ću odraditi shift restore.

Iskljuci magnifier u settings, accessibility...
Zbog magnifiera i triple klika i double click je sporiji.

@igor88 I ja sam trajanjem iste, jedino taj ***** što se desio. Health je 93%, vidim napravio je log, vodi ga kao bug type 120.
@phoboskv hvala, accessibility shortcut je pravio problem.

Ajfonovi su odavno pukli sa baterijama. Zbog slabih baterija su mnogi prešli na Samsung ili koji već Android im se sviđa.
Nakon ovog fijaska sa headphone džekom i novim Mekovima na koje ne može da se poveže Ajfon svojim kablom koji dolazi u kutiji, i ja sam počeo da razmišljam o bataljivanju Ajfon(ova).
Jedini plus u celoj priči je što mogu da koristim iOS10 na staroj 5-ici i da radi ok.
Sve ostalo u vezi sa razvojem Ajfona mu ne ide u korist. Baterija na 7-ici još i najslabije drži od svih modela do sada. Beznadežno slabo.

Ajfon prosto nema više nikakvih prednosti u odnosu na konkurenciju osim softvera, a i to već postaje više stvar ukusa nego neka velika prednost.

Poslednja izmena:
Toliki je fijasko sa headphone džekom da ce ga sledece godine svi izbaciti.Ne znam kakva je baterija na sedmici ali ja sam vrlo zadovoljan sa ovom na 6s.

Može li mi neko reći da li ima negde spisak svih srpskih aplikacija na iOS 10 sistemu ili postoji neki sajt sa prečicama za skidanje srpskih aplikacija

Nakon ovog fijaska sa headphone džekom i novim Mekovima na koje ne može da se poveže Ajfon svojim kablom koji dolazi u kutiji, i ja sam počeo da razmišljam o bataljivanju Ajfon(ova).
Ajde odgovori iskreno 2 stvari:
1. Da li si ti iOS developer? Ja nikad u zivotu nisam povezao iPhone na Mac sem kada debugujem app na kojem radim ili hocu da testiram pravi UX, a ne simulator...
2. Da li je zaista adapter toliki problem? Jel' imas neke sluske preko nekih 300 eur da primetis razliku izmedju adaptera i starog chipa? Ili ti mozda smeta da nosis sa sobom 1.04m kabla umesto 1.00m kabla?

Ajde odgovori iskreno 2 stvari:
1. Da li si ti iOS developer? Ja nikad u zivotu nisam povezao iPhone na Mac sem kada debugujem app na kojem radim ili hocu da testiram pravi UX, a ne simulator...

Zaboravljas da prvi put mora da bude povezan da bi omogucio wireless sync. Anyway, na ovo sve se neko ko koristi Apple uređaje navikao.

Meni 5s i 6s posle 2 dana zakucali i ostali na jabuci. Pokusao ponovo i ne vredi jer u toku dana telefon zakuca i pomaze samo 10.0.2

Kod mene radi super. 10.1. Ali prijatelju, isto tako kao i tebi. Uzeo ga u vipu. 6s, kad ga odneo, rekli su mu da je vec danas 5 telefona doneto na reklamaciju. Dali mu 6, a njegov na servis. Pa ce videti.

Smeta mi da nosim bilo šta što ne moram. Ajfon često povezujem na laptop, bekap, muzika, fotke, pa čak i clean install ako mi se ćefne.
Tako da ne moraš da kuješ Epl u zvezde, nismo svi mi glupi ako nismo developeri. Valjda znamo šta nam treba i šta nam odgovara a šta ne. Ili treva tebe da pitam šta je za mene dobro?

zar ti ne treba novi macbook pro kako ne bi mogao da povezes iphone sa racunarom?

Da, radi se o Eplovskoj genijalnosti, da njihovi uređaji iz iste generacije po difoltu nisu povezivi.
Da ne ulazimo u to što možeš da se slikaš sa bilo kojim USB stikom ili ne daj Bože SD karticom iz fotoaparata bez "donglova" i sličnih Epl izmišljotina.
Tako da da - treba ti novi Mekbuk Pro da NE BI mogao da povežeš novi (ili bilo koji) Ajfon.

Potrazi na iSrbija forumu ...

Da, radi se o Eplovskoj genijalnosti, da njihovi uređaji iz iste generacije po difoltu nisu povezivi.
Da ne ulazimo u to što možeš da se slikaš sa bilo kojim USB stikom ili ne daj Bože SD karticom iz fotoaparata bez "donglova" i sličnih Epl izmišljotina.
Tako da da - treba ti novi Mekbuk Pro da NE BI mogao da povežeš novi (ili bilo koji) Ajfon.
ja sam shvatio da imas iphone, a ne mackbook pro

Smeta mi da nosim bilo šta što ne moram. Ajfon često povezujem na laptop, bekap, muzika, fotke, pa čak i clean install ako mi se ćefne.
Tako da ne moraš da kuješ Epl u zvezde, nismo svi mi glupi ako nismo developeri. Valjda znamo šta nam treba i šta nam odgovara a šta ne. Ili treva tebe da pitam šta je za mene dobro?

Ok, svako radi kako mu odgovara. Ja iskreno drzim wifi backup fotki sto mi je i logicno. Kada spavam, a telefon se puni sve se backupuje... Postoji i AirDrop koji je jako brz, tako da imas 2 nacina da prebacujes sta ti treba. Takodje clean install nije nesto sto se radi svaki dan (a ni svake nedelje ili meseca). Slazem se da nije sjajno sto se nece moci povezati direktno i sto ce vrv biti adapter ili kabl lightning na usb-c, ali ne gledam to kao smak sveta.

Nije smak sveta ali je teška glupost, ne samo za Ajfon nego bilo koju USB device i mem. karticu.
Kad toliko vole USB-C što ga nisu turili na Ajfon umesto Lajtninga? Gde je tu logika osim da se uzimaju pare na proprietary portu koji samo tome služi?
Znači nemaju interes korisnika za prioritet već samo svoj profit.

meni AirDrop nikad nije radio dok sam koristio iPhone. jednom mi je samo uspelo i to nesto kilavo i sporo i od tad ga vise nisam ni probao.
nisam ni razmisljao o povezivanju sa iPhoneom dok sam gledao keynote... stvarno kriminal... a tek to sto nema ni jedan usb port, epic fail...
bas me zanima kako ce iMac da upropaste...

Boze sacuvaj kako ljudi ser* ali horror sve vise mislim da ios nisu videli ni u snu...

Ovaj moj 5s je ogranicen kao ovaj aluminijumski okvir oko njega.Toliko i moze,dalje ne[emoji851]

Baterija na 7-ici je upadljivo bolja i od 6 i od 6s...

Jel ima još neko bug na iOS10 da kad hoću da prekinem vezu, moram da otključam telefon, pa kliknem gore na zeleni bar ispod status bara da prebaci u Phone app? Uopšte nemam opciju da prekinem vezu dok ne otključan fon, samo piše na ekran sa kime pričam, koliko traje razgovor i jedino što mogu je da otključam telefon.

Dešava se povremeno od kako sam na iOS10, pa čak i sad na 10.1, a užasno iritira.

Meni se desilo isto 2-3 puta.
Ne znam da li je to bilo samo kada sam pozivao iz zaključanog ekrana preko widgeta??

Sent from my SGP521 using Tapatalk

Ne koristim pozivanje preko widgeta, nisam ga stavio uopšte.

Takođe, još jedan bug koji me nervira, kada koristim 3DTouch na Phone ikonici, pa hoću da pozovem npr. prvu osobu, često ne registruje klik na tu ikonicu. Kontam da su stavili neki safety timer da spreče slučajno pozivanje prve osobe ali meni baš i odgovara da mogu brzo da pozovem. 3DTouch na 1. ikonicu pa odmah normalan klik na prvu osobu (na istom mestu se pojavljuje) i ne registruje odmah klik, nego tek posle nekog glupog timeouta.

Mislim da baterija na 7-ici nije nista bolja nego je potrosnja manja ....pocevsi od procesora pa sve do ostalih delova u njemu...

Nazad
Vrh Dno