Šta je novo?

Introducing Stellar [XLM]

marco89

Cenjen
Učlanjen(a)
06.10.2010
Poena
170
Drugari, hteo bih da vam predstavim Stellar - https://www.stellar.org/blog/introducing-stellar/

Radi se decentralizovanom protokolu za razmenu novca sa ugradjenom kriptovalutom (nalik na Ripple). Ja sam zapravo deo malog tima koji razvija Stellar, mozete me naci na About strani.

Da predjem na pitanje koje ovde sve najvise zanima, Stellar ne koristi blockchain i nema mininga valute. S druge strane, Stellar potvrdjuje transakcije kroz par sekundi i omogucava razmenu nativne valute, fiata (USD, EURO, ...), kriptovaluta i prakticno bilo cega sto se moze izdati u obliku obaveznica. Protokol takodje ukljucuje i berzu gde mozete menjati bilo koje dve valute u mrezi bez provizija.

Cilj projekta je da uvede sto vise ljudi u svet kriptovaluta i u tom cilju 95% svih stellara ce biti besplatno podeljeno ljudima sirom planete. Vec danas mozete da se prijavite i dobijete svoj deo. Projekat je dobio veliku podrsku, ako dobro racunam trenutni market cap valute je oko 300M$.

Pridruzite se mrezi, pozovite prijatelje, dobrodosli ste kod (delimicno) srpske kriptovalute. Tu sam za pitanja :)

Poslednja izmena:
Pa srećno. Ja nisam neki ekonomista, nisam siguran štaće mi to ali sam se registrovao.

Prosledi username ili addresu da ti posaljem nesto novca.

A ja već dobio 1250 komada, još samo da vidim šta ću s njima

Evo i ja se registrovah pre par minuta. Drago mi je da neko nas radi na ovom zanimljivom projektu! Vidim ozbiljna ekipa u about-u.

Napisi nesto o planovima za blisku buducnost + jel ima trenutno neka aktivna menjacnica

Šta da radimo mi koji nemamo Fb? I ne želimo da ga imamo... Imam G+... I adresu koja je iza njega sam stavio za recovery, ali od "novčića" ništa, ako nema Fb.

A što ne radi slanje, kaže You need a minimum balance of 50 Stellars to send, a imam ih 1250

Posalji 1200 :) 50 mora da ostane na racunu, ako se ne varam.

Edit: Hvala Marko za poslati Stellar!

Poslednja izmena:
Evo i ja se registrovah pre par minuta. Drago mi je da neko nas radi na ovom zanimljivom projektu! Vidim ozbiljna ekipa u about-u.

Napisi nesto o planovima za blisku buducnost + jel ima trenutno neka aktivna menjacnica

Trenutno se dele coini novim korisnicima, imamo pozitivan feedback od strane industrije i radi se na par gateway-a koji bi trebali da omoguce trgovanje fiatom i kriptovalutama. Imamo tu par vecih kriptomenjacnica i Stripe koji je veliko ime kod mobilnih placanja u US je novcano podrzao projekat. Sve je open source i sto se vise ljudi i organizacija prikljuci to je protokol jaci. Svako moze da pokrene svoj stellar node, kao sa bitcoinom.

Šta da radimo mi koji nemamo Fb? I ne želimo da ga imamo... Imam G+... I adresu koja je iza njega sam stavio za recovery, ali od "novčića" ništa, ako nema Fb.

Nazalost, trenutno mozemo da delimo novac samo preko FB-a, inace je vrlo tesko drzati jednu donaciju po coveku. FB nalozi moraju da budu stari odredjeno vreme i da zadovoljavaju par uslova ocekivanih kod pravih naloga, da bi sprecili iskoriscavanje mehanizma deljenja novca.

Offtopic, ni ja ne koristim gomilu servisa tipa Twitter i G+, ali imam naloge radi reda jer nikad ne znas kada ce ti potrebati. Ako vecina tehnoloski pismenih ljudi na planeti s pristupom internetu ima fb nalog, mozda propustas nesto.

A što ne radi slanje, kaže You need a minimum balance of 50 Stellars to send, a imam ih 1250

Kao sto kaze kolega, 50 STR mora da ostane na racunu, to je vrsta zastite od spama i kreiranja gomile naloga bez ili s mizarnim kolicinama novca da bi se preopteretila mreza. Inace, ljudi se prijavljuju dosta brze nego ocekivano, serveri su dosta optereceni, imamo listu cekanja od 16K+ korisnika, a i tim koji radi na web klijentu nije jos uvek ispeglao sve. Tako da se izvinjavam ako je nesto od toga problem, proradice sigurno nakon malo vremena.

Pozdrav, registrovah se i ja :)
veoma zanimljiv projekat, malo sam detaljnije prostudirao, i drago mi je da u projektu ima nasih ljudi :)
ostala mi je jos stavka send 100 stellars da kompletiram, kome treba da posaljem?

Posalji na pmfrulez, on je poslao meni pa da nastavimo krug :)

Regisrovao sam se po otvaranju teme, vidim svi dobili coin-e, osim mene. :D

Ako se sećam, meni pisalo da ću dobiti, ne znam koliko hiljada komada. Pa, onda još hiljadu za ovo, ono, da se uradi i slično. Počinjem da mislim da se zezaju ljudi. :D

ja sam sve otkljucao tamo sto je zakljucano bilo...nema vise nista dalje jedino ako treba vreme da prodje???

Ok, dobio sam. :D toogood, o`š sto komada? :D

Poslato. :D Jedva nekako, malo preopterećen sajt ili baza podataka.

Poslao sam ti i ja 100. Nemoj da nas zaboraviš kad se obogatiš :)

Moja adresa gH8PVoUG8hkfkJZ9CVw2gDxcFduYefiJ1q
Hvala!

Ne radi registracija barem meni, bice da je guzva... Nece da prihvati nijedan username za regu

Edit:uspeo
Adresa:

g3bAXAzYUat1FvMqzc4wjmPF4tAw2hCfuB

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno