Pošto je jedan od VGA adaptera sa RF ulazom koje koristim počeo da otkazuje, rešio sam da uzmem jedan novi i na moju nesreću, odlučio se za gorepomenuti. Kada sam spravicu konačno dobio i isprobao, ispostavilo se da se slika jako trese levo-desno kada ga povežem na bilo koji računar koji imam (osim jednog 8-bitnog Atarija). Probao sam sa nekoliko Commodorea, nekoliko Spectruma, Amigom sa RF-om, Atarijima, MSX-ovima. Simptom je otprilike sledeći: slika se puno puta u sekundi potpuno iskrivi u levu ili desnu stranu i to tako ja je gornja ivica stabilna, a donja pomerena za oko pola ekrana levo ili desno (ostatak slike je negde između). Meni izgleda kao da uređaj uopšte ne detektuje horizontalnu sinhronizaciju, pa je slika stabilna samo u prvih par linija.
Uređaj sam odmah prijavio kao neispravan, morao ga poslati u servis u BG, i prekjuče mi je stigao drugi uređaj (reklamacija je, očigledno, uvažena). Problem je što se novi uređaj ponaša potpuno isto kao onaj koji sam poslao, odnosno nema stabilnu sliku na RF ulazu.
Ako ima zainteresovanih da mi odgovore, zanima me par stvari:
1. Može li mi neko preporučiti eksterni TV Box sa RF ulazom koji se može nabaviti kod nas i koji radi sa starim računarima? Može i eventualno nešto sa dx i sličnih sajtova (ako model provereno radi), ili Amazona (imam mogućnost da naručim u Austriji).
2. Da li imam prava da od prodavca tražim povraćaj novca, i ako da, kako da to uradim (kupljeno je, nažalost, preko interneta)?
3. Ima li leka za trešenje slike koje sam opisao (pošto pretpostavljam da neću moći da vratim uređaj)?
Uređaj sam odmah prijavio kao neispravan, morao ga poslati u servis u BG, i prekjuče mi je stigao drugi uređaj (reklamacija je, očigledno, uvažena). Problem je što se novi uređaj ponaša potpuno isto kao onaj koji sam poslao, odnosno nema stabilnu sliku na RF ulazu.
Ako ima zainteresovanih da mi odgovore, zanima me par stvari:
1. Može li mi neko preporučiti eksterni TV Box sa RF ulazom koji se može nabaviti kod nas i koji radi sa starim računarima? Može i eventualno nešto sa dx i sličnih sajtova (ako model provereno radi), ili Amazona (imam mogućnost da naručim u Austriji).
2. Da li imam prava da od prodavca tražim povraćaj novca, i ako da, kako da to uradim (kupljeno je, nažalost, preko interneta)?
3. Ima li leka za trešenje slike koje sam opisao (pošto pretpostavljam da neću moći da vratim uređaj)?