Šta je novo?

Internet Revolucija

Ja i dalje mislim da uz dovoljno insistiranja mozemo da dobijemo sta hocemo. I razmislite malo 100 posto oni ni ne znaju da nama treba brzi net. Pa meni je rekla ta Maja ciji sam broj napisao na pocetku foruma:"koju vi brzinu imate? ja kazem najbrzu, a ona pa sta ce vam brze to je vec dovoljno" :) Naravno ja ne mislim da je ona nista lose mislila, nego jednostavno nije obavestena...

Ja i dalje mislim da uz dovoljno insistiranja mozemo da dobijemo sta hocemo. I razmislite malo 100 posto oni ni ne znaju da nama treba brzi net. Pa meni je rekla ta Maja ciji sam broj napisao na pocetku foruma:"koju vi brzinu imate? ja kazem najbrzu, a ona pa sta ce vam brze to je vec dovoljno" :) Naravno ja ne mislim da je ona nista lose mislila, nego jednostavno nije obavestena...

Pa ta Maja sigurno ne zna, jer verovatno je sto se kaze 'obicna radna snaga', naivno je misliti da oni koji odlucuju ne znaju.
Znaju oni sve dobro, nego gramzivost je cudna boljka.

Da vidimo kakve ce cene,usluge tj.brzinu ponuditi SBB kada realizuje svoj link ka inostranstvu. Za sada on koristi uslugu Telekoma, ali trebalo bi uskoro da puste svoj link. Bar ce smrdljivi Telekom manje da zaradjuje (citaj dere), a stvorice se koliko toliko neka konkurencija.

Da se potsetimo kako je to izgledalo ne tako davno :d

tetejacfk9.jpg

Poslednja izmena:
Sad ce da napise jednu kolumnu u kojoj hvali SBB do neba. Naravno, pod uslovom da SBB postoji u njegovom kraju u BG-u. :d

zna Telekom vrlo dobro sta radi i to sa predumisljajem

- ako si nezadovaljan ADLS uslugom placas 5000din za raskid ugovora
- ako si nezadovaljan IPTV uslugom placas pretplatu do kraja ugovora iako neces koristiti

- ako nerazgovaras (nepravis impulse) fixnim telefonom povacaju ti pretplatu 3 puta

- umesto da stimulisu korisnike fixne telefonije smanjenjem cene impulsa da pricaju sto vise = umesto toga hoce od manjeg saobracaja da naplate vise cena impulsa 2 puta veca

sve mi ovo ne lici na firmu "koja nezna sta radi"

traziti od trgovca da na "posten nacin" trguje je smesno a sudeci po postovima topic treba da se promeni u

Plishana internet revolucija

a Telekom je upravo proizvod prethodne "plishane"

Slazem se sa tobom boZZapa, ali pokusavam da budem optimista. Sto se tice SBB-a nema potrebe da se svadjamo. Mada sam primetio da u Hrvatskoj postoji velika razlika u pruzanju usluga, sto bi znacilo da ce mozda tako biti i kod nas, negde 16 megabita za 400 kuna, a negde za iste pare samo 4 megabita.

Poslednja izmena:
Jel neko zvao? Ima li nekih novosti? Moramo da vrsimo pritisak svakodnevno da ne bi zaboravili 1. decembra da nesto preduzmu!

Da su hteli da ponude vece brzine, oni bi to i uradili, ovako deluje mi kao naucna fantastika da lelekom do nove godine jos jednom ubrza pakete. Iz dosadasnjeg iskustva, sledece povecanje mozemo ocekivati krajem sledece godine ili mozda pocetkom 2010 za dodatnih 30-50% uz zadrzavanje postojece brzine uploada.

ko ce ga znati. sada kada nema vise monopola bice primorani da drze korak sa SBB-om ili ce gubiti musterije. uopste se ne bih zacudio da telekom uzvrati udarac.

malo istorije ne tako davne

Brzina

„Za usluge koje se sada nude protok od 768 kilobita u sekundi je sasvim dovoljan. Brzina od pet megabita uopšte nije potrebna ukoliko ne gledate televiziju“, tvrdi za Ekonomist magazin Dragan Jeremić, direktor sektora za planiranje i razvoj u okviru Telekomove Direkcije za IT.

Jeremić kaže da se ne može primetiti razlika u protoku na 768 kilobita i pet megabita u sekundi, „jer je 768 kilobita sasvim dovoljna brzina da se dostupna količina podataka prihvati, prenese i prosledi“.

http://www.b92.net/biz/fokus/analiza.php?yyyy=2006&mm=12&nav_id=222951

Prihvati, prenese i prosledi :d
Od svih ovih ljudi koje citiraju po novinama imam osecaj da jedino onaj Solak iz SBB-a razume to o cemu govori :)

Imam ja nesto za njega sto bi mogao da prihvati, a onda da prenese i prosledi.
A sto bi se mi borili protiv telekoma. Neka se bore provajderi. A ko moze na kabal neka ide. Ako adsl bude bolji u buducnosti od kablovskog vracam se.

Poslednja izmena:
Mislim da je ovo zadnje veoma dobar predlog Mares. U stvari odlican je. Svi bi trebalo da snimamo razgovore i da ih cuvamo. I da se objave ovde na forumu.

Zbog ovoga bi mogo neko da zaglavi corku. Pa ne radimo mi u BIA pa da mozemo da snimamo razgovore. Ima da nas ocepe po ovom novom zakonu.:D

Tacno fenkyshka, ja mislim da treba da ubijemo nekoga i obesimo na sred trga. I tako iz svih oblasti ko god nesto zezne, da mu sledi smrtna kazna kao sto se to radi u Kini:) A u Japanu su vec mnogo civilizovaniji, tamo onaj ko nesto zezne zna da sam mora da izvrsi Seppuku (hara-kiri) :)

Kakvo snimanje i slicni protesti, sekira po sred cela i noz pod grlo i gotovo!:)

P.S.1 Iako sam stavio ove smajlije ja se ne salim, a mislim da se svi slazete sa mnom, u svakom slucaju sacekajmo 1. decembar......

P.S.2 Inace Placebo dzabe mi da cekamo provajdere da se cimaju, nista od toga. Da nesto znaju i da nisu p.... vec bi sami trazili od Telekoma. A ne oni su devojcice(provajderi) koji cim im Telekom kaze ne moze, odmah kazu dobro nja nja nja nja nja.... uzas! A polovinu provajdera bas briga koju brzinu nude .....

Poslednja izmena:
@ALL
Ovo je prepiska caskanja za direktorom "jednog sektora" o brzinama i upload-u iz Avgusta 2008.

Poštovani,

Ovim putem bi želeli da Vam još jednom potvrdimo da trenutno, shodno važećim Odlukama kompanije, nismo u mogućnosti da vam komercijalno pružimo ADSL uslugu veće brzine od 1,5Mbps/192kbps. U najskorije vreme možete očekivati povećanje brzine do 2Mbps u download smeru u ADSL Paketu 3.

Budite sigurnu da će Telekom Srbija a.d., u skladu sa postojećim planovima, u dogledno vreme svim korisnicima ADSL usluga ponuditi brzine do 8Mbps u download smeru, a tamo gde tehnički uslovi budu dozvoljavali i brzine do 16Mbps.

Nadamo se da ćete imajući sve navedeno u vidu imati strpljenja i razumevanja kao i da ćete na kraju biti zadovoljni korisnik ADSL usluge Telekoma.

Srdačan pozdrav,

Mogu Vam samo reci da je doticni gospodin ispostovao ono sto je rekao,ne zelim da iznosim informaciju o kome je rec jer bi ga kompromitovao_Ovo je ipak bila interne prirode.Definitivno je moguce da se spremaju vece brzine,ali ostaje problem admina koji ne stizu npr. da promene konf. porta (2 klika) vec 7 dana!
***,sta ce biti niko ne zna.Definitivno ce da bidne........ :D

nadajmo se da si u pravu, ovo bi bilo dobro za sve...
po meni, postoji jedan drugi razlog za pesimizam, za razliku od drugih provajdera, koji obećavaju pojeftinjenja/ubrzaanja kad budu u mogućnosti da kupuju jeftiniji net iz okruženja, Telekom taj jeftiniji net već kupuje godinama i na njemu masno zarađuje...šta ih sprečava da sutra urade to povećanje? :trust:

Angelose, pa posalji mu ponovo mail i insistiraj da ti makar otprilike kaze kada ce to biti.

Bih ja,a li je jos onda prebacio "loptu" na glavnog managera te sluzbe (koleginica) koja je konstatovala:
TS nije kriv za stanje u drzavi,njima drzava neda da povecaju brzine.
Oni su se jadni zalagali ali nece da im odobre povecanje.I sta ja njoj da kezem na ovu konstataciju!? :wall:

danas je meni covek koji radi u direkciji, na ovu pricu i pricu da je iz ministarstva neko spominjao da ce biti u ponudi i 8mbita od decembra (druga tema na forumu), rekao da je vrlo moguce i izvesno da ce tako i biti.

meni zvuci neverovatno ali ajd...

Kao drzavljanin ove drzave, a bez ikakvih politickih ambicija (jer koliko god
neverovatno zvucalo - ima i nas koji preziru nepotizam, veze, vezice,
jer sebi stavimo u glavu : "Alo ko sam ja da zbog mene i mojih interesa
ispasta stotine a kamoli milioni"), sticem utisak da sam ja sitna stoka
za politicki establisment. Dalje sta mislim o takvoj drzavi necu da izlazem,
da ne bih ispao "izdajica, izrod, ...".

U nastavku : U toj nam zeljenoj Evropi, nije retkost cuti da je neko na polozaju
izvisio zbog svalerke sto je unapredio joj radno mesto za jedan stepen.
Kod nas dovedu rodjaka od ovaca iz neke vuko..bine, i postave ga da
vedri i oblaci i nikom nista.
Tesko da ce se ista promeniti u ovom drustvu, ako se ne postave osnovne
norme ponasanja.

Poslednja izmena:
Brzina

„Za usluge koje se sada nude protok od 768 kilobita u sekundi je sasvim dovoljan. Brzina od pet megabita uopšte nije potrebna ukoliko ne gledate televiziju“, tvrdi za Ekonomist magazin Dragan Jeremić, direktor sektora za planiranje i razvoj u okviru Telekomove Direkcije za IT.

Jeremić kaže da se ne može primetiti razlika u protoku na 768 kilobita i pet megabita u sekundi, „jer je 768 kilobita sasvim dovoljna brzina da se dostupna količina podataka prihvati, prenese i prosledi“.

Drz'te me oci cu da mu iskopam... Zna li iko u ovoj drzavi sta prica?

8Mbps - kako to lepo zvuci...

Angelose: kazes joj da nije tacno da drzava odlucuje o povecanju brzina, jel o tome odlucuje direktor, a zatim upravni odbor odobrava(naravno posto se radi o povecanju brzina to je iskljucivo licno i tehnicko pitanje samog Telekoma odnosno direktora). Nema tu nikakve zavere i slicno. I lepo joj to kazes i pozoves tog ko ti je to rekao i proveris.

Khorne: Vidim da delimo isto misljenje ali hajde da se strpimo jos malo;)

Legend: Ako mislis na ono sto sam ja napisao za povecanje do 8 megabita, to nije bila informacija iz ministarstva vec od direktora Telekoma... Ako si cuo slicnu informaciju ili ima slicna tema ovde na forumu, molim te stavi link.

Angelose: kazes joj da nije tacno da drzava odlucuje o povecanju brzina, jel o tome odlucuje direktor, a zatim upravni odbor odobrava(naravno posto se radi o povecanju brzina to je iskljucivo licno i tehnicko pitanje samog Telekoma odnosno direktora). Nema tu nikakve zavere i slicno. I lepo joj to kazes i pozoves tog ko ti je to rekao i proveris.

Khorne: Vidim da delimo isto misljenje ali hajde da se strpimo jos malo;)

Legend: Ako mislis na ono sto sam ja napisao za povecanje do 8 megabita, to nije bila informacija iz ministarstva vec od direktora Telekoma... Ako si cuo slicnu informaciju ili ima slicna tema ovde na forumu, molim te stavi link.

Jel to onaj Lucic sto je bio u onoj emisiji pre neki dan,sto laze kao pas i sto ne zna o cemu prica? Ili smatra da je narod toliko glup da poveruje u one njegove lazi i gluposti,ako je on to rekao onda 100% nece biti nikakvog ubrzanja uskoro,pa on je pricao da zivimo u zemlji naprednih telekomunikacionih tehnologija.

Poslednja izmena:
samo da vam kazem da dzabe zovete na one telefone jer ce moja keva da se javi i oterace vas u pm :) ona je sekretarica Nataliji...
...inace, rekla je da ce jos jedno povecanje biti u decembru...

P.S. verujte mi , oni su jos vise neobavesteni od vas... :) ja kevu svaki dan pitam kad ce povecanje smucilo joj se, a sto je najgore ni ona ni direktorka Natalija ne znaju...

Poslednja izmena:
Da saljemo poruke Ivici Dacicu ? (na one telefone sto je "otvorio" za javnost) :D

cc13: Dajmo mu sansu i mislimo pozitivno;)

kocka90: Natalija je ok, ali je meni licno rekla pocetkom godine da planiraju 2 povecanja u maju i u septembru ili najkasnije oktobru. Ona je premestena i nije vise na istom mestu ali takodje ima veze sa tim. Prema njoj smo do sad trebali da imamo 6mbit/786kb. I zamoli tvoju majku da svakom ko je ljubazan da gospodju Nataliju, jel svi oni rade u drzavnom servisu i duzni su da gradjanima odgovaraju na svako pitanje. Ako im se ne svidja, nek daju otkaz.

Naravno da svi treba da zovemo svakodnevno. A 10 decembra bi mogli i da zakazemo sastanak i odemo. Hajde da napravimo jedan sajt tipa www.ceneinterneta.com gde cemo staviti sve operatere da svi vide kako pojedini kao sto je Eunet pljackaju.

Poslednja izmena:
samo da vam kazem da dzabe zovete na one telefone jer ce moja keva da se javi i oterace vas u pm :) ona je sekretarica Nataliji...
...inace, rekla je da ce jos jedno povecanje biti u decembru...

P.S. verujte mi , oni su jos vise neobavesteni od vas... :) ja kevu svaki dan pitam kad ce povecanje smucilo joj se, a sto je najgore ni ona ni direktorka Natalija ne znaju...

Auuu strasno, pretpostavljam da si ovo rekao tek onako u saljivom tonu, nadam se da nije stvarno, jer ljudi svakako snimaju razgovore, ovo je tezak prekrsaj, jer je i Natalija i tvoja majka drzavni sluzbenik, duzni su kao takvi da odgovore svakom gradjaninu, ne daj boze da neko nekog a ko je zaposlen u drzavnoj sluzbi otera u PM u sustini verovatno bi dobio otkaz kao onaj doktor u Urgentnom centru, ne bi imao pravo cak ni na otpremninu.

Cuj verovatno si ti mladja osoba, vecina nas ovde ima preko 34-35 godina a dosta nas je i preko 40, ne samo da smo punopravni gradjani vec smo u vecini i bogatiji srednji stalez , intelektualno potkovan, dosta nas je u advokaturi, pravima, tuzilastvu, raznim inspekcijama...

Zato savetuj majci, pamet u glavu, izuzetna ljubaznost i predusetljivost je kljuc uspeha.
Neljubaznost ce svakoga gadno kostati.
Ja licno jedva cekam da neko bude neljubazan, skratio bi nam muke, naravno taj bi bio zrtveno jagnje, bilo bi mi prosto uzivanje da prikazem snimke neljubaznosti nekog Ministra ili Direktora javnih preduzeca, pa boga mi i sekretarice koja ne bi bila bas tako interesantna za medije ali bi dobro dosla.

I da se razumemo svaka osoba ima pravo da snima svoj zivot a da li se u vasim zivotima kolateralno pojavi neka osoba licno ili putem nekih javnih komunikacionih sredstava, to je samo njihov problem.

Sud ne mora takav razgovor uzeti kao dokaz, ali je takav materijal izuzetno oruzje. Odnosno takav materijal moze ubediti Sudsko vece da jedna strana prica istinu dok druga ne prica.

Ona je placena upravo od tih ljudi koji joj se javljaju, sta vise upravo je budzet bas usmeren tacno iz tog sektora u kome su oni em korisnici em i potrosaci, a plus su i gradjani ove drzave kao i poreski obveznici.

Samo ne blokirajte ulice, ko boga vas molim :d
Muka mi je vise od saobracajnog kolapsa, u ovoj zemlji kome god se digne ode i zablokira saobracaj :d

Potpuno se slazem s tobom. Ocigledno da nekome odgovara sto cesci kolaps.
Otpisani:
Sef policije Misic:"Velegrad je ovo!"
Sef Gestapoa Kruger:" Hajte , molim Vas. Selendra je ovo".

Vrh Dno