Šta je novo?

Internet preko USB modem E1550

MagicMaster

Čuven
Učlanjen(a)
12.05.2007
Poena
510
Koristio sam u radnji, dok nisam uveo kablovski, Telenor ista cena.

Ugovor sam raskinuo.

Ostao mi modem.

Da li mogu sada u njega da gurnem običnu SMS karticu i da povezujem i dalje računar sa internetom? Ima li nekioh posebnih podešavanja?
Znam da mogu da gurnem karticu, i da šaljem poruke preko neta. Valjda. Tako sam čuo.

Hvala unapred, slab sam sa ovim.

Možeš Telenor karticu, jer je modem kodiran na Telenor mrežu. Naravno, možeš da ga dekodiraš.

Kada ubaciš drugu SIM karticu, poruke šalješ sa te kartice, a ne preko interneta.
Kada ubaciš prepaid karticu, pokušaj da se povežeš na istu konekciju, ako ne upali, promeni ime APN-a sa net na internet ili obrnuto, ne znam šta je default.

Trebalo bi sve da radi bez problema.

Ako planiraš da koristiš 3G net sa prepaid akrticom, obavezno pogledaj prepaid tarifne dodatke. Važe 60 dana od psoeldnje uplate. AKo ne potrošiš ceo paket, 59. dana uplatiš novi dodatak i sve što nisi potrošio se prenese.

Kada ubaciš drugu SIM karticu, poruke šalješ sa te kartice, a ne preko interneta.

Ovo znam, imam jednu prepaid, gde imam ono 1000+1000 pa bih hteo to da šaljem preko računara.

Možeš Telenor karticu, jer je modem kodiran na Telenor mrežu. Naravno, možeš da ga dekodiraš.

Jesi li siguran u ovo? Hteo sam kada ispucam poruke da ga dam šuraku, a on ima MTS :) :) :)

Kada ubaciš prepaid karticu, pokušaj da se povežeš na istu konekciju, ako ne upali, promeni ime APN-a sa net na internet ili obrnuto, ne znam šta je default.

OK .... prepaid-postpaid, probaću sve ... imam neki stari laptop kuću, zezaću se sa njim ...

Hvala na odgovorima ....

Da li bi moglo da se i preko tog modema PC pretvori u telefon, ono, sluške sa micom, i da pričam .... ??

Dekodiranje je moguće, ali ako moraš da ga platiš - ne isplati se, bolje neka kupi novi modem u MTS-u.

E1550 ne podržava voice, dakle ništa od razgovora.

Hvala na odgovorima.

Dakle, probao sam sinoć, i zvao sam korisnički za pomoć.

Dakle, moguće je korišćenje nta i sa obične prepaid-postpaid kartice, ali ne onako kako sam ja zamislio (skida kredit) nego mora da se kupe oni internet paketi od 50, 250 i 1024 MB .... I u podešavanjima mora ono NET i INTERNET da s emenja u zavisnosti da li je postpaid ili prepaid ....

Porukice sam uspeo da šaljem sa svake, osim sa klon kartice (a na toj kloniranoj imam nekoliko starih prepaida koje tako s vremena na vreme prošaltam da vidim gde šta ima od akcija) a trenutno na njoj imam 1000 poruka, a žena mi negde zaturila original. :mad::mad:

Znači, razgovor da zaboravim .... A znaš li neki modem koji podržava i voice ?

SviDŽa mi se ovo, kuckam poruke na kompu, i tako te stvari. Onda bih ovaj firmin zakačio na komp, i tako bih ga koristio. . . .

Ne moraš da uplaćuje tarifne dodatke, možeš d trošiš i kredit, ali ćeš vrlo brzo shvatiti besmislenost takvog poteza :)
1MB na pre/post paid te košta oko 65 dinara, za 290 na prepaid imaš dodatak od 50MB i 60 dana da ga potrošiš.

Modemi koji podržavaju voice nisu dostupni kod nas i potpuno su neisplativa kupovina.

Vrh Dno