Šta je novo?

Internet Explorer 7.0 Details Begin to Leak

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Sources say that IE 7.0 – which is code-named "Rincon," they hear – will be a tabbed browser.
...
IE 7.0 will feature international domain name (IDN) support; transparent Portable Network Graphics (PNG) support, which will allow for the display of overlayed images in the browser; and new functionality that will simplify printing from inside IE 7.0, partner sources said. The new browser also will likely include a built-in news aggregator.
...
Partner sources say Microsoft is wavering on the extent to which it plans to support CSS2 with IE 7.0. Developers have been clamoring for Microsoft to update its CSS support to support the latest W3C standards for years. But Microsoft is leaning toward adding some additional CSS2 support to IE 7.0, but not embracing the standard in its entirety, partners say.

http://www.microsoft-watch.com/article2/0,1995,1776290,00.asp

Znaci bice ko firefox (tabovi,rss,css2,idn):)

I 'fala' bogu da su se setili da ubace podrsku za png.

poz.

Sve je moglo da se nabudzi kroz nekakve dodatke ali podrska za png ne. Stvarno je bilo zalosno gledati kako explorer prikazuje stranice sa png slikama....

Mislim da bi najveci poklon korisnicima bilo uvedjenje mogucnosti deinstalacije explorera sa masine ;) Dugo ce biti slavljen dan kada se to konacno desi :D

salac je napisao(la):
Sve je moglo da se nabudzi kroz nekakve dodatke ali podrska za png ne.
nije tacno :)

evo, Maxthon moze (uz jedan plugin, koji se automatski pokrece) da sasvim OK prikaze providne PNG slike... Vidi kako izgleda jedna test strana gledana u Maxthon-u, a ako hoces proveri je sa IE-om *** adresa ove strane je http://homepage.ntlworld.com/bobosola/pngtest.htm

:wave:

Smorio si sa maxthonom.... mi pricamo o native podrsci a ne o babama i zabama...
Dok ne dodje IE7, FF ima da zavlada... tj. vec vlada :)

kUdtiHaEX je napisao(la):
1. Smorio si sa maxthonom.... mi pricamo o native podrsci

2. FF ima da zavlada... tj. vec vlada :)
1. ne pricamo... ti slobodno prvo procitaj sve, pa onda komentarisi :) dakle, ja sam odgovorio na recenicu: "Sve je moglo da se nabudzi kroz nekakve dodatke ali podrska za png ne." :eyebrows:

2. slazem se... FF suvereno vlada na svih 8% trzista :d Uzgred, zar mi ne pricamo o IE7, a ne o FF? :smash:

btw, zar ti ne koristis Operu?

Ma bre Opera vlada :)

poz

Konacno normalan komentar u nenormalnom topicu :)
Ima li neko ko ce se konacno setiti da brise ove Zonijeve topice :d

Zoni je u pravu, nisam znao da postoji plugin koji ispravlja brljoku i dozvoljava gledanje png-ova.

Eh zoni, zoni.....nisi valjda stvarno ocekivao da ce siroke narodne benchmark mase da podele tvoje odusevljenje najavljenim mogucnostima novog IE 7? :)
Ti kao da nisi provalio kakva klima vlada na benchu....;)

Ponavljam, mene bi odusevila mogucnost totalne deinstalacije IE :p

salac je napisao(la):
1. Zoni je u pravu, nisam znao da postoji plugin koji ispravlja brljoku i dozvoljava gledanje png-ova.

2. Eh zoni, zoni.....nisi valjda stvarno ocekivao da ce siroke narodne benchmark mase da podele tvoje odusevljenje najavljenim mogucnostima novog IE 7? :)

3. Ponavljam, mene bi odusevila mogucnost totalne deinstalacije IE :p
1. ma, znam da sam u pravu, nego kutija mora odmah da "skoci"...

2. paaa... nisam ja nista specijalno odusevljen novim IEom... Meni Maxthon daje sve sto mi treba, tako da mi je IE7 samo zanimljiva informacija (kao sto bi bila vest o FF2 ili kao sto je bila vest o Operi8, za koju sam ja prvi javio ovde... cini mi se...)

3. zasto? sta ti smeta? Osim ako mislis zbog onog "back door-a" u FFu, kojim se napada IE? ;)

Ljudosi, ne znam za vas, ali neki snazni grc u stomaku mi govori da se i dalje drzim Opere i FireFoxa (kao alternative) do daljnjeg :)

Mislim na mo*one koji su magnet za trojance, spyware, viruse i svakakve druge gluposti; ljude koji exploreror skupljaju gamad mnogo brze nego sto bilo ko uspeva da ih istrebi.
Kada se brines o mrezi/mrezama skapiras da je IE tvoj najljuci neprijatelj.
Voleo bih da postoji lak nacin da se istrebi sa bilo kog compa, za sada to nije tako.

ps. nemojmo o backdoor-ovima po browserima, trebalo bi mi mnogo postova da napisem sve one koji su napadali explorer. Neki cak jos uvek nisu zakrpljeni, recimo http://secunia.com/advisories/11482/ (obratiti paznju na datum otkrivanja ovog buffer overflow-a - 26.4.2004)

poz.

@salac
Lepa ideja za jedan virus: IExtinguisher :)

salac je napisao(la):
nemojmo o backdoor-ovima po browserima, trebalo bi mi mnogo postova da napisem sve one koji su napadali explorer. Neki cak jos uvek nisu zakrpljeni
pa, naravno da mnogi nisu zakrpljeni... jedan od novijih se zove Firefox i omogucava napad na IE, cak i kada IE nije pokrenut (ili je cak blokiran firewall-om!)...

u svakom slucaju, jedva cekam da vidim kakva su super sigurnosna resenja smislili genijalci iz M$a (navodno ce i M$AS moci da se potpuno integrise u novi IE...)

Reci mi gde mogu da pokupim tog crva ili sta je vec koji napada IE?

Voodoo
Zezao sam se... :)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Reci mi gde mogu da pokupim tog crva ili sta je vec koji napada IE?
pa, bilo gde na Netu - svi napadaju IE :D
prosurfuj malo cistim IEom po XXX & w@rez sajtovima, bez firewalla i SP! Posle 15 min imaces odlicnu kolekciju ;)

Poslednja izmena:
Voodoo, idi na sajt www.slike.co.yu.
Posle mozes bukvalno da se slikas sa IE :)

Zoni je mislio na ovo :
http://www.eweek.com/article2/0,1759,1776347,00.asp
http://www.vitalsecurity.org/2005/03/firefox-spyware-infects-ie.html

Umesto da se koristi activex kontrola, neko se dosetio i napisao java applet koji instalira spyware na masinu. Dobra fora i prvi multibrowser sypware koji prolazi na svim browserima, osim u slucaju da je java disabled ili nije instalirana java virtuelna masina (ili u slucaju da se ne koristi windows :) ).
Nijedan browser nije imun (firefox, opera, IE i njegovi derivati), a problem je vise u samoj javi nego u bilo kom specificnom browseru (i naravno ljudskoj gluposti) - mislim, kad vec iskoci prozor sa ovakvim upozorenjem :

ff%20install.gif

Zoni sledeci put ne 'cenzurisi' informacije, prenesi sve od pocetka do kraja ;)

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Super, kod mene je Java disabled :)

Ukljucena mi je Java, ali ovi Spyware programi ne rade na Macintosh-u :)

Poslednja izmena:
Vi to stvarno pokusavate da unistite IE???Pa izbrisite jednostavno exe fajl :)

Nazad
Vrh Dno