Šta je novo?

Internet Explorer 11 problem

dragoslavbata

Cenjen
Učlanjen(a)
06.05.2009
Poena
169
Koristim Win 8.1 i u sklopu njega je dosao i IE 11.
Mogu da ga pohvalim, nisu lagali kada su pisali da je brz.

Medjutim, odmah nakon kratkotrajnog uzivanja naisao sam na sledeci problem sa Flash playerom...
U prilogu su i par slicica koje ce pojasniti bolje u cemu je problem.

Kada otvorim sajt koji koristi Flash player (npr YouTube) iskoci mi obavestenje da nemam instaliran flash i da treba da ga instaliram. (slika 1)
slika1.JPG
Kada odem na stranicu da skidam Flash, pise mi da nije potrebno jer Win 8 ima integrisan Flash. (slika 2)
slika2.JPG
Kada kliknem na Test player, pise mi da ne koristim Win 8. (slika 3)
slika 3.JPG
Pokusao sve tri opcije koje su mi ponudili na sajtu kao resenje (1. Enable Flash Player 2. Disable ActiveX Filtering 3. Link ka update za flash player za win 8.1) i nije dalo rezultata.

Kada sam na sajtu Flash playera u sekciji Flash Player Help kliknuo na Check if Flash Player is installed on your computer dobio sam sledeci odgovor (slika 4)
slika 4.JPG

Kako da sredim problem?

U cemu je tu problem?

Ne znam sta je s tim. Kao medju resenje dok ti neko ne odgovori i pomogne. Ukljuci HTML5 player na YT, dobro radi sa IE.

Čudan problem...ali iskreno mali broj ljudi uopšte više koriste IE Browser, pa maakr on bio i najnoviji. Ne bih da ti namećem stav, ali ako ne rešiš problem uskoro pređi na Firefox ili Chrome.

Takodje Opera (bazirana na Chromium ali bolja).

Meni IE11 radi dobro, ali sam ja na Win 7, tako da to nije relevantno za tvoj slucaj, jer u Win8 ima ugradjen Flash.

Poslednja izmena:
Si proverio da ti nije disejblovan slucajno u addonsu?
Btw jos od IE9 je brz, na svakom ti nesto nece raditi perfektno i uvek ce bar jedna stvar biti bolje resena na nekom drugom.

edit: Sry sad videh da si probao.

Poslednja izmena:
Fantasticno je brz na 8.1, ako treba neka informacija ili podesavanje samo reci, rado cu pomoci, posto koristim isti sistem. Za sada ne znam do cega moze da bude, probaj da vidis podesavanja u addons, kao sto je napisao kolega iznad.

EDIT! sad vidjeh, da je kolega vidio da si to probao.

Ja imam problema sto su slova nekako mutna (IE11, WIN 8.1) Sve radi normalno samo je prikaz texta nekako citkiji na Chrome.

Da se nadovežem.
Da li je moguće da imam IE11 i IE9 istovremeno?
Treba mi devetka za plaćanje računa jer moja banka radi samo sa IE, ne prepoznaje ni jedan drugi pretraživač, čak ni 10 ni 11.
Imaju oni tamo neka podešavanja za 10 i 11 ali jok, neće da može.

Osim preko virtual machine neverujem da postoji drugi nacin da se to izvede. Ja licno najvise koristim upravo IE9, od svih IE najmanje bagova i problema imam sa njim, a dovoljno je brz i najmanje mi krklja hdd kad ga koristim. Jedini mana je sto na yt sitno seckaju videi (na ostalim video sajtovima radi perfektno), isto mi se ponasa i na operi i firefoxu, dok na chromu radi yt kao sat, ali je jako spor i hdd hoce da se uneredi kad ga koristim. IE10 i 11 rade dobro, ali zbog implementirane zastite u sklopu OS-a znaju da ti naprave problem. Tako da ti je moj predlog ako si obican korisnik koji nebleji preterano na browseru koristi samo IE9 i uzivaj u suprotnom sem VM sumnjam da ces naci drugo resenje za tvoje potrebe.

Ma da, 9 i ćao. ;)

Da se nadovežem.
Da li je moguće da imam IE11 i IE9 istovremeno?
Treba mi devetka za plaćanje računa jer moja banka radi samo sa IE, ne prepoznaje ni jedan drugi pretraživač, čak ni 10 ni 11.
Imaju oni tamo neka podešavanja za 10 i 11 ali jok, neće da može.

Prebaci u IE9 compatibility mode. F12 pa izaberi dole levo ako se ne varam u IE11 verziju pod kojom bi trebalo da radi. Ja imam neki bug tracker na poslu koji ne radi ni pod IE10, pa je to resavano tako.

Ovako to izgleda u IE10: compatibilitymode.png

Poslednja izmena:
E super, probaću sutra dok dođem sa posla.
Već sam se zabrinuo kako da uradim deinstalaciju jedanajstice a da sačuvam bookmarks

Meni je sad poceo da brlja, nece da se ucita. Stoji bela strana, i ne moze da ode ni na jedan satj...

Prebaci u IE9 compatibility mode. F12 pa izaberi dole levo ako se ne varam u IE11 verziju pod kojom bi trebalo da radi. Ja imam neki bug tracker na poslu koji ne radi ni pod IE10, pa je to resavano tako.

Ovako to izgleda u IE10: Pogledajte prilog 130856

Evo našao sam compatibility mode i proradilo, tnx obi :wave:

Nema na cemu :)

Vrh Dno