Šta je novo?

Interkonekcija izmedju mobilnih operatera

Vredi pomenuti da je cena terminacije poziva u VodafoneUK mrezi pala sa 1.5p na 0.848p po minutu, sto mu dodje oko 1.13din.
Naravno, sve ovo na preporuku (i zasto ne reci otvoreno - pritisak!) Evropske komisije.

Poslednja izmena:
In regard to market regulation, in 2011 RATEL designated Telenor as a SMP operator in the market for termination in mobile networks. At RATEL’s request, Telenor Serbia submitted a reference interconnection offer whereby set up fees in an amount of 0.29 Serbian Dinars were abolished and a symmetrical approach to MTRs for all three mobile operators was maintained. In July 2012, RATEL made a proposal for MTR regulation, suggested a glidepath for the period up to 1 January 2015. Telekom Serbia and Telenor objected to this proposal, whilst VIP mobile supported it. In November 2012 RATEL withdrew its proposal, stating that price regulation will take its place during 2013 for the period 2014/2015.

Po svemu sudeci idu bolji dani za korisnike usluga mobilnih operatera u Srbiji. Cene interkonekcije bi trebalo da padaju.

Sto bi to nama ista znacilo, kad ce paketi biti skupi :D Doci cemo na americki nivo pre nego vidimo neko realno pobosljanje, po meni - tj. imacemo neograniceno, ali za 4000 mesecno, a za bilo kakav smartphone net dodatnih 4000 :D

U Hrvatskoj je dosta pojeftinilo otkad cena interkonekcije pada, mislim da ce se slicno dogoditi i kod nas. :)

Da je bilo koja druga zemlja u pitanju, rekao bih jeste konacno pojeftinjenje, ali u ovoj nasoj, teskoooo... Dobicemo nove pametne pakete od MTS-a, VIP-a i Telenora...

Mozda je zato svo ovo ludilo sa racunima u MTS-u? :D

Da pojeftini, nece ... oni imaju stalne rashode, i programirane prihode. Qko smanje cenu , smanjuju prihod.

Jedino sta ce uraditi, povecace broj minuta van mreze , dati novo ime paketu, i tako reklamirati.

I to ako se desi jeste bolje za nas. Sve dok ne bude da ostane samo jedan ogroman paket od 3000 a sve ostalo paketi sa 10-50 minuta :)

Siromasno je ovo trziste, ne mogu da divljaju , ili odose opet svi na prepaid.
Isto i sa internetom .... Godinama , od samog pocetmka, ja placam net oko 1500 dinara. Samo sto je nekad bilo 512/128 il tako nesto. Sad je 10/1.

Što je puno para s obzirom na brzine koje dobijamo.

mislim da ce sa sledecim skokom brzina da se normalizuje. 13/2 , 15/3 ....... al da ne offujemo.

Ako za mojih 1000 koloiko odvajam za mob umesto 150/500/500 koliko sada imam u TLNR, a kad prodje obaveza idem u MTS ili VIP prepaid, budu davali 300/1000/1 GB,i to je napredak.

On 1 May 2016, the mobile interconnect rates in Serbia were reduced from RSD 3.43 to RSD 2.75
Po planu pad cena interkonekcije se nastavlja, idemo i mi u Srbiji polako ka flat pozivima.

Planirano je jos jedno smanjenje u 2016. valjda, i jedno odmah u 2017.

Ma kakvi flat pozivi, o tome mozemo da sanjamo, ovi ima da drze cene ili dizu, a najmanje minuta cemo imati, najvise poruka, a net onako solidno.

Vrh Dno