Pa i nije ti mnogo velika temperatura s' obzirom da Asus A7V333 koji mi je trenutno na testu kada ga upalim ima 46 stepeni

Mislim da si se zeznuo sto si uzimao XP2000+ jer si mogao da uzmes 1600+ ili 1700+ iz neke bolje serije AGOGA ili AGOIA koji rade sigurno na 1667 Mhz na koliko radi tvoj 2000+.
Sto se tice performansi mislim da se neces narocito usreciti sa P4, i mislim da ti je pametnije da sacekas neki noviji AMD procesor u 0.13 mikrona koji ce vrlo skoro da dodju. Sto se tice frekvence, AMD K7
na 2.4 Ghz ce raditi isto, ako ne i brze od Intela na 3 Ghz.
I za kraj....
ne znam stvarno koji ce ti jaci procesor ili je sto kaze Silver - napunila se piksla ?
Tipujem da komp koristis za igranje.
Ako je za igre, mislim da bi ti bilo pametnije da ulozis u neku bolju
graficku kartu, na primer GF4 Ti4200 koji ce imati veoma umerenu cenu.
Za temperaturu ne moras mnogo da brines, jer Asus mnooooogo laze, a buku moze da resi kvalitetan kuler na 3500 obrtaja koji koristi inace i P4.
Procesor ti sigurno nece blokirati, a nece ni da pregori.
Radna temperatura AMD procesora je od 40-65 stepeni, a maksimalna na kojoj moze da radi je oko 95 stepeni. Kod P4 procesora je maksimalna temperatura daleko manja, te ces u slucaju overklokinga sa losim hladjenjem iskusiti cari usporenja - Thermal Throthling-a koje na kraju zavrsava sa gasenjem masine.
Glavna caka kod P4 procesora je u tome sto pod opterecenjem ukoliko se previse zagreje dolazi do usporenja, dok se kod AMD-a usijava cela masina. Naravno ovo govorim za jako lose uslove hladjenja.
Na svom stolu imam Chieftec-a Black Scorpio big tower sa napajanjem od 340W i 2 ventilatora od mogucih 4 u kucistu. Temeperatura mi je identicna i kad je otvoreno kuciste i kada je zatvoreno.
Na 1667 Mhz na Abit KR7A i KX7-333 temperatura ne prelazi 49-50 stepeni sa TT 6Cu+, koji je zaista bucan. Sa daleko tisim kulerom
koji ima bakarno telo, temperatura pod visecasovnim maksimalnim opterecenjem sa procesorom overklokovanim na 1733 Mhz i naponom na 1.85v je oko 54-55 stepeni.