- Učlanjen(a)
- 21.07.2003
- Poena
- 410
morbius je napisao(la):Dark side, za raspravljanje o cenama i kukanju na uvoznike već imaš gomilu thread-ova pa idi tamo.
Pusti coveka, i meni idu na zivce.
morbius je napisao(la):Žalim momci, ali vi mene još uvek ne ubediste da je virtuelizacija tehnologija koja je stvarno "za celu porodicu".
Pa evo da probam ja, pogledaj ovo:
http://www.vmware.com/products/player/
morbius je napisao(la):Recimo ta hipotetična situacija koju pominjete da sin želi da se igra, a ćele da radi ozbiljne stvari. Pa dvojezgarni procesor bi trebalo da to odradi bez problema, sa ili bez virtuelizacije. Zašto ga opteretiti da pritom gura i još jedan OS?
Sta ako otac radi nesto vrlo ozbiljno, a sinu igrica zbog grafickog drajvera i nekog bug-a skuca racunar? Gubitak podataka na vidiku...
Sto se tice opterecenja, PC emulatori su ranije emulirali x86 instrukcije, sada ce se instrukcije izvrsavati direktno na procesoru bez emulacije. Udar na performanse bi trebao da bude beznacajan, a drugi OS sa igricom ako pukne, nema veze -- pukao je virtuelno, dok virtual machine monitor i druge masine nesmetano rade.
morbius je napisao(la):Hoćete bezbedniji surf? Pređite na Operu.
To ne resava problem exploita vezanih za servise operativnog sistema niti bas svi sajtovi rade u Operi kao u IE.
morbius je napisao(la):Za razliku od nekih ovde koji pričaju napamet, ja sam koristio programe za virtuelizaciju.
Ko to prica napamet? Ja sam koristio VMWare.
morbius je napisao(la):ali zaista ne vidim zbog čega bi veći broj ljudi imao potrebu za virtuelnim računarom u svom sistemu. Ja ću znati da iskoristim VT, ali većina neće.
Mislis? Pogledaj jos jednom onaj link gore pa mi reci da li i dalje mislis isto.