Šta je novo?

Intel Skylake

moj 6700k je undervoltovan [email protected] a temp u igrama oko 55-56c hyper tx3 evo

Poslednja izmena:
u biosu je pokazivao 1.312.

Pa pazi to ide od primerka do primerka, Gavranu 1,26V tebi 1,31 - od prilike je tu negde znaci do 1,4V SLOBODNO tj kao da nisi ni klokovao, prefectly safe hocu da kazem. Ocekujem d a 4,5GHz moram da dobijem ako ne prodajem ga i narucujem drugi :)

Poslednja izmena:
pa ako na stoku radi stabilno 1.20 onda 1.30-1.350v ce moci 4.5 bez frke

Definitivno razmatram Maximus Ranger ili Maximus Gene(Maximus Hero koliko citam ne donosi nista sem estetske plastike).

Naleteh na temu slucajno. Ja imam Maximus Gene i 6700k. Moze da se tera opusteno do 4.7. Odlicna je ploca, nevezano za ROG dzidza-bidze.

Naleteh na temu slucajno. Ja imam Maximus Gene i 6700k. Moze da se tera opusteno do 4.7. Odlicna je ploca, nevezano za ROG dzidza-bidze.

A gde si je nasao i posto bila?

Update:

Btw koliko si setovao V u biosu za 4,7 sa HT on?

Poslednja izmena:
Ja sam 4.7ghz stavio sa 1.36v,sve stabilno bez greske.Mrzi me dalje da testiram.Mozda moze i manje,ali me mrzi da to opet da testiram.

Inace default "voltaza" je VID koji iscitas programom tipa coretemp. Napon koji zada ploca na auto nema veze sa time, i mnogo vise zavisi od ploce, verzije biosa itd...

Inace default "voltaza" je VID koji iscitas programom tipa coretemp. Napon koji zada ploca na auto nema veze sa time, i mnogo vise zavisi od ploce, verzije biosa itd...

Trenutno ga drzim na 4,5@1,2V - zasto mi VID pokazuje 1,935?

Jok, ne radi to tako ako OC-ujes, nego dok je pod defaultom.

Ljudi aj opey da postavim pitanje posto sam bas ocajan.
Konfa je ova iz potpisa.Pasionirani sam igrac csgo.
Dok sam koristio amd platformu sve je bilo savrseno.Problem je oceo od kad sam presao na Skylake.

Sve teme na google sam procitao sve testirao.I nista nije pomoglo.

Naime u igri kada pomeram misa,slika na monitoru kasni za nisanom.Ili mi se dogadja da se nisan prebrzo krece.Cak i kad spustim senistiviti znacajno.

Bukbalno je osecaj kao da imam vsync ukljicen.

Ne znam vise sta da radim.Bukvalno mi je igra unistena.

Kada sam programom merio dpc latency pise da mi neki od drajvera pravi problem.

Kad hocu da instaliram usb Amedia drajver.Iskace mi poruka da Asmedija controler nije pronadjen.

Da li neko zna da li negde u biosu mogu da ga ukljucim.

I kako da resim vec jednom ovaj problem.

Vrati se na AMD :D

Probaj da pokreneš CS:GO sa integrisanom grafikom. Izbriši AMD drajvere, prebaci se na IGP, samnji rezoluciju i detalje kako bi dobio 60+ FPS i prati ponašanje u igri

Veruj mi da sam razmisljao:d...Ali zena bi me iselila iz moje kuce:),posle bacenih para.

Problem je sto ja u biosu ne umem da nadjem ni integrisanu graficku,ni asmedia controler za usb,ni kako se gasi support za sli(vidim da to nekima pravi problem).

Obrisem ja drajvere,ali w10 mi odma skine neke starinske crimson drajvere.

Problem je najverovatnije posledica kurslusa sa spaljenim soketom i pinovima, CPU ti radi ali kao sto vidis posledice u vidu raznoraznih bugova su tu.
Samo gubis vreme i zivce pokusavajuci da u biosu i winu resis problem, uzmi od nekog drugi cpu i probaj ga na toj ploci.

To sam i ja rekao, nikada nece biti nacisto sa tim procesorom.

Mozda je nesto stvarno do sistema. Moj 4670K je zaklan sa otfikarenim kondezatorom, i opet fino radi :D

ljudi aj da predpostavimo da nije ono ocigledno..Posto ima hiljdu istih slucajeva na google i svi imaju isti problem.Aj da mi pomogne neko ko je vlasnik skylake platforme posto se bas slabo snalazim.Vidim ne google nekoliko stvari koji su pomogli drugima ali ja to ne znam da ukljucim ili nadjem.

1.Kako da disable integrisanu graficku(ubi te me ali ne vidim gde je)
2.Kako da ukljucim Asmedia kontroler,jer kad skinem sa sajta usb drajver iskoci mi poruka da nije moguce instalirati asmedia usb drajvere jer nije moguce naci asmedia usb kontroler
3.Sta bi trebalo da ukljucim ili iskljucim u biosu da ima veze sa usb?
4.Kada odem mouse trubleshot iskoci mi poruka da mis ubacim u usb 2.0 da ne podrzava 3.0 slot,ali ubacen je u 2.0...Probao sam sve slotove.
5.Takodje sta mogu da ukljucim ili sikljucim u crimson drajverima da moze da pravi problem?
6.Gde da nadjem Intelove drajvere 3.0 i 3.1 za skylake a da rade.Posto sve sto sam probao iskace mi poruka da je unsuported

Mis radi savrseno u win radio sammouse recorder znaci bez greske radi 1 to 1 ali cim udjem u game totalno pobrljavi i mouse recorder ne pokazuje 1 to 1...Osecaj je *****an,koliko god da spustim sens krece se nisan prebrzo,a slika kao da kasni koji frame.Prost mi oko primecuje da nije pravi osecaj,a nisan se prebrzo mrda tako da ne mogu ni da ciljam.

Aj ako neko moze da mi pomogne sa ovim pitanjima,predpostavite da nista ne fali procesoru....Stvarno sam vise ocajan.

Cimi jel si probao starije drivere za graficku , poslednje koji nisu Crimson? Mozda sa njima mis radi dobro?

Ma probao sam od 15.1 ja mislim...Ne znam sta nisam probao.Znaci cim udjem u game mi pobrdjavi misonja ovako sve perfektno radi.Aj plz ako neko moze mi pomogne sa ovim pitanjima da resim to jos da budem miran,pa da ceo komp odnesem na smece:d

Vrh Dno