Šta je novo?

Intel Skylake

Koliko se ocekuje skok u brzini sa novim intelovim procesorima sto dolaze pocetkom 2017 te u odnosu na Skylake? Nebitno ko ce da odgovori umart-a sam tagovo kontam da prati desavanja :D

Realno je za ocekivati isto kao i do sada, zanemarljivo, 5-10%.

koga bre vise interesuje njihov mainstream segment,kvadkor sam imao i 2007me.

Da li je jos uvijek moguce odraditi oc nonK modela, konkretno modela 6400?

Sent from my HTC One using Tapatalk

uz odgovarajuci bios,da.

gospode boze, strasno :D

Mislim, da ce glavno pitanje svih pitanja biti, :eyebrows:
da li ce Intel spustiti u srednju klasu proceva, neki proc sa 6 fizickih jezgara ( plus HT ) i da ima razumnu cenu.:trust: Vec su ovi Skylake i Hasvell procevi dovoljno jaki za svaku karticu i igru ( i tih dodatnih 5 - 10% su dosta ).....
Moze da se desi da prave DX12 igre, bolje iskoriscavaju vise fizickih jezgara i verujem da ce ovaj Buda Zen :D, sa vise jezgara i boljim IPC-om, biti konkurentan ovim Intelovim Skylake procesorima u gamingu.....

Poslednja izmena:
moze oc na z170 sigurno. ja sam svoj i5 6500 oc.

Jedno brzo pitanjce.
Imam i5 6600k, zanima me koliki tj max u real tempu da podesim?

100C

Negde na nekom stranom forumu sam procitao da treba 110 da bude. Pa reko da proverim ovde. Znaci da stavim 100c onda. OK.
Zahvaljujem :)

Je li klokovao neko 6700K? Nek napiše postavke za 4800 MHz (tj. neki viši klok) za svaki dan - da se sad ne bakćem s tim, na starom 4790K sam se skroz "istrošio" pa me sad mrzi da opet radim sve uznova.
Unapred hvala!

Hvala! Koristan link.

Pozdrav ljudi,

aj da pitam ovde posto ste bolje upoznati,jer vec koristite Skylake.Imam nekoliko dilema.Cpu mi najvise treba za gaming,igram sve nove naslove,trenutno igram CSGO koji se najvise oslanja na snagu procesora.
Ja sa mojim 8300 u CSGO npr imam 150 FPS dok moj drug ima 250 na istom delu mape u istom mecu sa 4690k

Tako da sam sad u dilemi sta raditi,posto dolazi dx12 igre koje kako sam citao ce moci da koristi i vise od 4 jezgra,pa ako moze mali samar da me vratite u realnost:d
Imam nekoliko opcija....

1.Da uzmem i5 6600k,novu plocu,i ram (ali se brinem zbog dx12 da li ce biti dovoljno za buducnost)
2.Da uzmem i7 6700k,novu plocu,ram (ali me muci malo cena 100e vise od i5)
3.Da cekam ZEN ili novu seriju Intela (amd ko amd opet moze da omane a i iskreno muka mi vise amd,a sto se tice intela da cekam jos 5-6 meseci da izadje pa jos koji mesec dok se smire cene) tako da mi ova treca opcija najvise smeta.Jer ne volim nesto cekanja,cekam stalno neku novu generacij i na kraju nista i ne uzmem.

Sad ne znam sta raditi da li da se isprsim za i7 i budem miran kad krenu dx12 igre ili ce mi i5 biti dovoljan kao sto je bio i na dx12.

Citam dosta na google i svi nagadjaju,svako kaze drugacije.Ne znam ni sam sta da mislim i kako da odlucim.

Poslednja izmena:
I7+gtx1070/80...jednom se zivi pod uslovom da se ima za to kinta ako ne i i5 ima da radi bez brige :D

1. ili 3. i ulozi u jacu grafiku.

6700k isto ima 4 jezgra kao i i5, tako da neces dobiti jaci proc vec bolju iskoriscenost kroz HT. U igrama to i dalje nece puno znaciti, a DX12 smanjuje oslanjanje na CPU.

Kako bre smanjuje oslanjanje na CPU? Sve se oslanja na CPU, samo DX12/Vulkan može bolje da ga iskoristi. Zen skoro sigurno neće imati ST perofrmanse kao Skylake, ali ta razlika ne bi trebalo da se primeti mnogo u igrama (kao što sad nema neke razlike između Haswell-a i Skylake). Ali koliko bude konkurentan, takva će i cena biti.

Bas htedoh da napisem, vulkan/dx12/mantle omogucavaju manji overhead, a za buducnost a i za dosta trenutnih/proslih naslova sto vise "jezgara", to bolje, pa makar to bilo i kroz HT.

E tu je moja dilema neko kaze i5 dovoljan neko kaze i7 itd itd.Za ZEN i sledecu generaciju Intela stvarno nemam strpljenja stalno nesto cekam,na kraju doci cu do 2020 godine i 9700k ili ZEN+++ je on ce biti ko danasnji Skylake.
Tako da sam resio da prelomim,samo je pitanje sta ce me bolje sluziti u igrama i5 ili i7 kada krenu dx12 naslovi da izlaze.

CSGO je pretezno oslonjen na cpu,a mnogo manje na graficku...Trenutno nemam bas para da pljusnem i za novu platformu i za 1070/1080 a i ne dajem na graficke preko 300 eur(tj zena ne daje:d)ja bi dao i godisnju platu:D.

Pricam nesto sa jednim clanom da dam moju 280x za 290x uz moju doplatu 70eur,sad ne znam koliko je 290x konkurentna sa 1060/70/80 ili 480?

E tu je moja dilema neko kaze i5 dovoljan neko kaze i7 itd itd.Za ZEN i sledecu generaciju Intela stvarno nemam strpljenja stalno nesto cekam,na kraju doci cu do 2020 godine i 9700k ili ZEN+++ je on ce biti ko danasnji Skylake.
Tako da sam resio da prelomim,samo je pitanje sta ce me bolje sluziti u igrama i5 ili i7 kada krenu dx12 naslovi da izlaze.

CSGO je pretezno oslonjen na cpu,a mnogo manje na graficku...Trenutno nemam bas para da pljusnem i za novu platformu i za 1070/1080 a i ne dajem na graficke preko 300 eur(tj zena ne daje:d)ja bi dao i godisnju platu:D.

Pricam nesto sa jednim clanom da dam moju 280x za 290x uz moju doplatu 70eur,sad ne znam koliko je 290x konkurentna sa 1060/70/80 ili 480?

RX 480 je kao R9 390 koja manje trosi, tako da nemoj 290X osim ako nema 8GB rama. Inace razlika 290 vs 980ti je nekih 60%, tako da ako mozes uzems fino 1070 ili 980 ti plovnu za 360-380e i mirna backa na jako duze staze.

Malo je slabija od RX480 (razlika će se verovatno povećati zbog više memorije na 480), malo više od 1060, a sa 1070/80 ne vredi ni da se poredi.

uzmi i5, ako vidis potrebu za 2-3 god ces ga prodati za 100tinak i kupices i7 za 150 +-

@cimi

4. Polovan i7 4770K/4790K (240-280 evra), nova ploca i ram

Aj kad vec dosadjujem...

Posto nisam bas pri kinti da uzmem cpu+mb+ram i na sve to da dam 350-500 eur za gpu.Tj trenur\tno mogu da pljusnem pare za cpu+mb+ram,da li se u mom slucaju isplati dati 70 eur i moju 280x za 290x polovnu sa 9 meseci garancije?I onako najvise i igram csgo.
Ja bi najradije uzeo 1070 ali nema se para za sve..Tako da 280x + 70 eur za 290x da li se to isplati u danasnje vreme?

Nazad
Vrh Dno