Šta je novo?

Intel Sandy Bridge E i LGA2011 u Q4

Tamo gde je aplikacija dobro optimizovana da iskoristi više od 4 jezgra, 2600K će biti do 20-tak % brži od 2500K... Za sada nema mnogo takvih (igre u svakom slučaju nisu), pretežno su to aplikacije za dizajn (3dStudio, Maya, AutoCad), za obradu video materijala (Adove Premiere CS5 i sl.), itd... Sve u svemu, za prosečnog korisnika u ovom trenutku, davati 50% više para (ili oko 100e) za 2600K u odnosu na 2500K nema mnogo smisla... Ali ako se ima para, zašto da ne? ;)

Tamo gde je aplikacija dobro optimizovana da iskoristi više od 4 jezgra, 2600K će biti do 20-tak % brži od 2500K... Za sada nema mnogo takvih (igre u svakom slučaju nisu), pretežno su to aplikacije za dizajn (3dStudio, Maya, AutoCad), za obradu video materijala (Adove Premiere CS5 i sl.), itd... Sve u svemu, za prosečnog korisnika u ovom trenutku, davati 50% više para (ili oko 100e) za 2600K u odnosu na 2500K nema mnogo smisla... Ali ako se ima para, zašto da ne? ;)

Dok sam imao i3-530 nikakvu prednost HTa nisam video tj. nikakav boljitak u odnosu na G6950 koji nije imao HT ali se lako i lepo klokovao.
Jedino taj keš kod 2600K kog ima 2MB više meni direktno može uticati na performanse ali za svakodnevni home rad mislim da ne pije vodu.
Mada mi je cenovna razlika između 2500K i 2600K ~70€ ali mislim da će za svakodnevni naj običniji rad 2500K završiti posao extra (mada sam se poneo mišlju da sačekam Buldozer CPUe pa da vidim).
Spekuliše se da će BD biti rame uz rame (~) sa SB i da će novo izbačeni BD Q Core biti solidno jeftiniji od SB pandana...

uh, treba sacekati buldozer i nove Zxx ploce, videti cene,testove pa u kopovinu, najvise me zeza ovo cekanje....

nego sto se tice DDR3 sta bi odgovaralo za 2500K exceleram:EP3001A, ERS302A, ERS303A ili nesto trece???

uh, treba sacekati buldozer i nove Zxx ploce, videti cene,testove pa u kopovinu, najvise me zeza ovo cekanje....

nego sto se tice DDR3 sta bi odgovaralo za 2500K exceleram:EP3001A, ERS302A, ERS303A ili nesto trece???

Meni se ne žuri. Postoji jedna narodna: "Strpljen-spašen!".

Ja sam priuštio sebi Rippler EP3002A ("2x2GB Kitt iz EP serije koju sam proizvođač ističe kao O/C seriju). To je generalno memara za SB i extra je flexibilna i ocabilna jeftina. Razmisli.

ERS302A ili ERS303A, pošto su deklarisane na 1,5v za 1600(CL9)...

vec sam narucio EP3002A(valjda nisam pogresio???), ako se 2500K o/c(menjanjem mnozioca) da li cu memoriju EP3002A moci o/c na vise od 1333Mhz ?

Ljudi, da li se isplati i5 2400 (150e) umesto i5 2500k (185e). Da li ce 2400 mnogo zaostajati za oc-ovanim 2500k? Treba za gejming.

i2400 je skoro 160e,tako da se isplati dodati jos 25-30e za 2500k...Isto vazi i ako je gaming u pitanju...

NISAM SE VULGARNO IZRAZAVAO! Obrisan je ne znam zastoo da sam rekao da amd nevalja jesam i to kaze covek koji ima crosshair IV formulu i amd X6 i kazem iz licnog iskustva, a cekam da mi dodje sabertooth kako bi se vratio na intela a da je brzi jeste sto se moze videti na sledecim skrinovima ima gde je bolji amd i to kod obrade video materijala sto je logicno jer i3-2100 ima smao dva jezgra.
Prijatelju, tu gde pishe Time in Seconds bolje je kada je linija kraca, a prichati da je neko parche hardware-a bolje od drugog zbog rezultata u nekom benchmarku a ne rezultata iz praktichne primene je malo glupo moram da ti priznam.

Vrh Dno