Šta je novo?

Intel Pentium G3258 (Anniversary Edition)

treba videti i bench za athlon 760k,ako fx 4xxx radi ovako lepo u doti,nema razloga da ni athlon ne bude dobar,a znacajno je jeftiniji od i3,plus su i maticne za njega smesno jeftine.

mada,i ovo je okej solucija,tj 7850k:

DOTA_02.png

stoji da treba odmah hladnjak da se menja,takodje treba brz ( i ovih dana irealno skup) RAM,ali mislim da na kraju izadje najjeftinija solucija za krsteno igranje dote,jer nema potrebe za grafickom.ali ako vec imas grafu,ili ti svakao treba za neke druge igre,onda ako imas para i3,ako je tanji budzet athlon ili g3258.

Prilozi

• DOTA_02.png
    DOTA_02.png
    289.4 KB · Pregleda: 150
treba videti i bench za athlon 760k,ako fx 4xxx radi ovako lepo u doti,nema razloga da ni athlon ne bude dobar,a znacajno je jeftiniji od i3,plus su i maticne za njega smesno jeftine.

mada,i ovo je okej solucija,tj 7850k:

DOTA_02.png

stoji da treba odmah hladnjak da se menja,takodje treba brz ( i ovih dana irealno skup) RAM,ali mislim da na kraju izadje najjeftinija solucija za krsteno igranje dote,jer nema potrebe za grafickom.ali ako vec imas grafu,ili ti svakao treba za neke druge igre,onda ako imas para i3,ako je tanji budzet athlon ili g3258.

Imam para ali ne bih se sad tu izivljavao kad ne vidim neku potrebu da koristim komp za ista drugo sem dote i cs:go, imam i laptop tako da bih na ovom kompu samo igrao, i odlucio sam se za i3 i jedan ovde dobar lik me je posavetovao za r7 265 umesto 750ti posto je jaca i onda kada vidim na ovom grafikonu gde stoji gtx750ti kontam da bih imao dosta dobar fps.

da,u svakom slucaju bolje nego za 7850k,ali je 7850k najjeftinija solucija da igras dotu kako treba.sve zavisi od budzeta,pa uklapaj po ova dva grafikona i nema zime.

da,u svakom slucaju bolje nego za 7850k,ali je 7850k najjeftinija solucija da igras dotu kako treba.sve zavisi od budzeta,pa uklapaj po ova dva grafikona i nema zime.

A sta mislis da li umesto r7 265 uzeti r9 270 posto je ista cena ili mozda polovna r9 270x? Jel bi mogle ove 270 na i3?

Moze, naravno. i3 je sposoban da izgura i jace od 270X.

da,dota bi je fino iskoristila na i3ci.preko 270x za dotu je besmisleno ici ako pricamo o jednom monitoru u 1080p,ustvari po meni je i 7850k sasvim dovoljan,nema potrebe za icim skupljim ako ces samo dotu i cs:go da igras,neces osetiti toliko razilu izmedju 58fps i 100fps,barem ne toliku da bi moglo da se opravda tih skoro 100e vise.

hvala :) cisto gledam ako mogu za iste pare uzeti da uzmem jace.

Tražili ste: lista ploča koje podržavaju OC G3258. Evo liste koja se ažurira, i za neke ploče su navedeni detalji, npr. da li može samo do 1,2V ili više i slično. Na prvoj strani je lista, a za svaki model piše u kom postu ima više detalja. Poslednji put ažurirano: danas! :)

Mnogo dobra stvar, zahvaljujem se na trudu :)

wow,otkud to da na asus h81 plocama,i to na ubogom h81m-c voltaza ide preko magicnih 1.2v?definitivno sam prelomio i uzimam aniverzarija za zavicaj,i sad cekirah ovaj link da vidim stanje,kad ono...bio sam ubedjen da cu se oteci trazeci b85 plocu koja pusta napon,kad ono izgleda da moze i na ploci od 5k dinara...

Sto se tice igranja dote meni perfektno radi sa celeronom 1820 i 7750 grafikom . Po meni je to neki najeftiniji izbor posto sam pre par meseci bio u slicnoj dilemi :D . Ploce su jeftinije nego za apu , sve su sata 3 , ne mora nabudzeni ram.

Valjda misli na to da je brzina rama nebitna posto ionako koristi 7750. A za APU je veoma pozeljan sto brzi ram, kada su igre u pitanju.

wow,otkud to da na asus h81 plocama,i to na ubogom h81m-c voltaza ide preko magicnih 1.2v?definitivno sam prelomio i uzimam aniverzarija za zavicaj,i sad cekirah ovaj link da vidim stanje,kad ono...bio sam ubedjen da cu se oteci trazeci b85 plocu koja pusta napon,kad ono izgleda da moze i na ploci od 5k dinara...

Pogledaj ovo, ako već nisi: http://goo.gl/NSWa5y

pa tu sam i video,inicijalna prica je da samo i to na par b85 ploca napon ide preko tih magicnih 1.2v,kad odjednom asus i na h81 ide preko.s' obzirom koliko kosta nova u sopu,ne vidim poentu da se daje vise para za plocu za lep g3258 build.vise se isplati da se ti novci uloze u kuler.

Valjda misli na to da je brzina rama nebitna posto ionako koristi 7750. A za APU je veoma pozeljan sto brzi ram, kada su igre u pitanju.

+1
Uzeo sam tog celerona kao neko prelazno resenje medjutim ispostavilo se da trenutno zadovoljava moje potrebe posto ne igram mnogo igrice . Po meni trenutno ili 1820 ili I5 4400 pa na dalje , sve izmedju mi je fail kupovina .
A kazem ti sto se dote tice nema fps dropova apsolutno stabilno i tecno radi u full hd na maks podesavanjima.

APU FM2+ AMD A10-7700K - 14500
AMD Radeon R7 260X Sapphire OC 1GB GDDR5 - 11500
G1820 - 3700
Jeftinija ploca , moze jeftiniji(sporiji) ram , ne treba cpu kuler novi , sve igre ce raditi bolje , laksi upgrade .

^ Realno :) Bas me zanima kako bi se taj g1820 izborio sa i3 4xxx u novijim igrama (ako bi neke od njih uopste pokrenuo :d)

Dobro preterujem malo :D , ali pored G3258 meni za I3 nema mesta :D

Taj g3258 je odlican procesor ali njemu nema mesta u buducnosti jer ima samo 2 jezgra dok recimo i3 ima 4 (iako je to hp), zato u igrama za koje je neophodno 4 jezgra (far cry 4) i3 daje mnogo bolji min. fps zbog "optimizacije za quad core cpu". Ali za igre koje ne koriste vise od 2 jezgra taj g3258 je isplativija kupovina (posebno ako se oc) :)

^ Realno :) Bas me zanima kako bi se taj g1820 izborio sa i3 4xxx u novijim igrama (ako bi neke od njih uopste pokrenuo :d)

Izbori se itekako, sve igre pokrece I ima I vise nego pristojan fps, ali kao sto si primetio za otkljucani Pentium, ima problema sa igrama koje traze vise od 2 thread-a.

Ne mopu da tvrdim , nisam probao najnovije igre ali mislim da bi mogao da ih pokrene bez problema u nekim manjim grafickim podesavanjima. Recimo hitmen apsolution radi odlicno na maks , dirt 3 , dota 2 i jos neke manje zahtevne koje imam na steamu. Meni sasvim dovoljno . Za neku ozbiljniju graficku treba naravno i bolji procesor ali ja bi u takvoj konfiguraciji uvek isao pre na I5 nego na I3.

Celeron? Na niskim podesavanjima ce i najzahtjevnija igra letjeti, graficka je mnogo bitnija za igrivost od procesora, ako imas graficku koja crysis 3 moze lagano da gura na low-med, celeron ce to ispratiti bez ikakvih problema.

Uzeo sam ASUS H81M-A i G3258. AI Suite II mi pokazuje cesto da je CPU na 3.6Ghz. To znaci da Suit automatski overklokuje u skladu sa trenutnim opterecenjem? Prijavljuje i temperaturu od ~30c. Stock kuler

@umart
ja sam otprilike pratio po ovom linku koji je okacio owim

http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=2389948

tu je prikazano da ASUS-ove ploce nakon najnovijeg BIOS-a idu preko 1.2v

ASUS H81M-C (Micro-ATX): OC to 4.6 GHz at 1.3 volts

'aj' jos koji put mi okacite taj link,iako sam rekao da sam video i da znam za tu temu i za taj forum.ono sto mene zanima je dal' je to ograniceno samo na asus h81 plojke i jel' to vazi za svaku asus h81 plocu ili samo za taj model?

u krajnjoj liniji,narucivacu redom onlajn ploce kad mi stigne g3258 pa cu ih vracati dok ne nabodem onu koja pusta napon preko 1.2v.

Tako nesto nisam uspeo da nadjem. Bas neku 100% potvrdu koje ploce mogu da overklokuju i koje ne. Ili mozda mogu sve. Trazio sam ploce koje su bile navedene na tom forumu i gledao sam tabelu ispod same najave ASUS-a da ce moci da se oveklokuje pentium i na slabijim plocama http://www.asus.com/sg/News/0yYwfwL2ZA9CFAMK Znam da je to bilo kockanje i da tabela mozda ne znaci nista ali rizikovao sam.

asus-mb.png

Ljudi, rešio sam da prodam grafu i cpu+mb i da uzmem neku jeftiniju H81 i malog g3258 (pa posle neki i5) ili i3-4130. Ne mogu više da se bakćem sa AMD-om.
Nadam se da ne grešim, ne igram se više, tj. samo LoL.

Nazad
Vrh Dno