Šta je novo?

Intel Pentium G3258 (Anniversary Edition)

Za 120€ imaš ove nedelje Asus Z97-A, što dobro dođe za kasniji i5 ili i7 "K" model.
Ako uzimaš besnu ploču isključivo sa G3258 Pentiumom na umu, onda bacaš pare. Bolje idi na FX-6300.

au 120e za plocu ... previse je :)

Nije puno ako se trenutno nema za neki kršteni procesor i5 ili i7.Kada ova igračka dosadi a skupe se pare eto odlične mašine.

Nije puno ako se trenutno nema za neki kršteni procesor i5 ili i7.Kada ova igračka dosadi a skupe se pare eto odlične mašine.

Sta ako sledece godine taj Brodwell bude konacno krsten pomak u odnosu na stariju generaciju? Ne 5% ko do sada, nego pravi pomak. U tu plocu od 120 evra moci ces samo da ubodes Haswella. Ne kupuje se to tako, sad cu da kupim plocu, pa za 6 meseci procesor, pa za godinu dana CPU. Jeste se usporilo na desktop sceni ali to tako nikada nije moglo jer dok ti kupis sve komponente na taj nacin, one zastare.

zato postoji kupovina na rate u bilo kojem obliku i vremenskom periodu prilagođeno mogućnostima(primanjima),a ovo kupiš nešto pa posle preprodaješ,gubitak je u startu jer polovno je polovno makar jedan dan i da bi se prodalo mora se dosta spustiti cena....zato,kupiš sve kako treba pa polako otplaćuješ...

Sta ako sledece godine taj Brodwell bude konacno krsten pomak u odnosu na stariju generaciju? Ne 5% ko do sada, nego pravi pomak. U tu plocu od 120 evra moci ces samo da ubodes Haswella. Ne kupuje se to tako, sad cu da kupim plocu, pa za 6 meseci procesor, pa za godinu dana CPU. Jeste se usporilo na desktop sceni ali to tako nikada nije moglo jer dok ti kupis sve komponente na taj nacin, one zastare.

Pa nema trika da donese bitan pomak ni u kom slucaju iz prostog razloga sto je broadwell puki opticki shrink, dakle on arhitekturalno ostaje Haswell.

Moze se ocekivati razlika tipa Sandy-Ivy i to je to.

Nova arhitektura dolazi sa Skylake-om, tu najranije mozemo ocekivati neki znacajniji rast performansi mada svi vrlo dobro znamo da dok god AMD ne izbaci nesto iole konkurentno-slaba vajda.

Poslednju ploču proc sam kupio kada tek izašlo FM1 podnožje i još uvek me dobro služi. Znači prošle su skoro tri godine i opet kada promenim komplet sledeće tri godine me ne interesuje šta je novo ilk bolje izašlo. Ima nas i takvih.

Ma kakav veći pomak. Intelu se sad može i on će da daje na kašičicu iliti 5-10% nevezano da li je die shrink ili nova arhitektura.

20140717_204732.jpg

Postovane kolege, recite mi u cemu je problem sa temperaturama sa stock cooler-om i ovim procesorom. Vrednosti biosa su po default-u.

Hvala unapred

Whaaa.. :zgran:
Nemoguce je ovo. Probaj da flesnes novi bios, mozda nisi dobro kuler montirao?

Problem je resen sa novim BIOS-om.

Pozdrav svima

760K. S druge strane, to je najjače što možeš da staviš na FM2. Ako nemaš nameru da na ploču staviš bilo šta jače od pentium-a, onda možeš FM2/FM2+. Svako ima svoje prioritete i mogućnosti.

Ovako. Ja imam ok konojifiguraciju. Medjutim. Lik mi daje 10k dinara za moj Phenom 955B, Asus M4A87TD, i 2*2Gb nekog kingstona DDR3 1600 MHZ i ne koristim. Imam cors air 8GB. E, sad. Meni se ne daje preko 20k za plocu i procesor. Koja mi je varijanta bolje..??? Z97+G3258 ili 760k + FM2+ploca....

Trenutno koristim win 8 i nemam ni jedan drajver da skinem za asus m4a87td...

Nije zdravo sikirati se toliko unapred.

hehehheheh :D da, ali moram zbog kinte.. Ja sastavljam novu konfiguraciju vec godinu dana.. :D nikako da prokinem. Uvek je- sta ako bude....

6300+970A-UD3P

pomenuta gigabajtova ploča je prilično nesrećno uradjena
tj , ima digi 8+2 naponsku , ali nema llc , i veoma je teško overklokovati je .

takodje je tu i problem sa gigabajtovom navikom da stavlja kriminalno lošu pastu ispod SB i NB hladnjaka.

ASUS M5A97 EVO R2.0 je daleko bolji izbor za AM3+

Ovako. Ja imam ok konojifiguraciju. Medjutim. Lik mi daje 10k dinara za moj Phenom 955B, Asus M4A87TD, i 2*2Gb nekog kingstona DDR3 1600 MHZ i ne koristim. Imam cors air 8GB. E, sad. Meni se ne daje preko 20k za plocu i procesor. Koja mi je varijanta bolje..??? Z97+G3258 ili 760k + FM2+ploca....

Znas kako je najbolje , koliko para tolika i svadba . A sto bas Z97 i G3258 , moze i ploca sa H81 , H85 .

U svakom slucaju ako ne planiras skori upgrade sa pentium-a na neki i5 ili i7 onda idi na FX6300 i neku solidnu am3+ maticnu.

hehehheheh :D da, ali moram zbog kinte.. Ja sastavljam novu konfiguraciju vec godinu dana.. :D nikako da prokinem. Uvek je- sta ako bude....

Bravo, care, uvek bas tako i bude kada nemas dovoljno love.
Ja koristim amd-ove procesore skoro 15 godina. Sada sam prvi put kupio intel platformu zato sto kod amd-a ne vidim uopste pravac u kome ce se dalje razvijati.
Od momenta najave "kaveri" procesora stekam lovu i satima/danima/nedeljama/mesecima listam raznorazne sajtove, analize, benchmarke, *******cije u kojima se najavljuje nova platforma.
I onda desi se taj momenat, doje kaveri 7850k po ceni od 150 evra a performanse djoka. Ok, progutam ja tu gorku knedlu i kontam uzecu a8-7600, **** ga 45w/65w tdp, performanse, cuda, muda, itd...
I to sve bese trebalo da bude 14. januara. Od a8-7600 ni traga ni glasa i ja presecem, uzmem asus z97k, g3258 i na jedan klik ga kloknem sa stock coolerom na 4400. Kraj.

Care, zivot pored tebe,mene,njega, dok cekamo bolju plocu/cpu/memoriju... To ti je kad kupujes auto, kupis lagunu za 2500 evrica, a nemas 300 evra za registraciju a ni 500 evra za nove zimske gume.

kupuj ono sto ti je u skladu sa trenutnim mogucnostima, a ostatak vremena koje bi ubio gledajuci analize po netu, posveti nekoj devojcici vrednoj paznje.

Srdacan pozdrav,

Kartingdriver

Vrh Dno