Šta je novo?

Intel Pentium E5400 – sledeća odlična stvar @ 5756 MHz!

...........................Greje se malo i uz postojecji kuler iz potpisa mislim da cje biti solidna kombinacija do prelaska na i7 platformu.
..................................

Off topic:

Na netu nailazim na dve razlicite stvari:
1. Thermalright MST-977 5LE i
2. Thermalright MST-977 SLE

Pretpostavljam da je ovo u stvari isti cooler!?

Da li bi bilo ikakvih poboljsanja kada bi se montirala tihi Noctua 92mm fan?
Koji je krajnji domet ovog coolera (CPU/takt)?

Hvala

Ne bih da cepidlačim ali fali ti jedno jezgro na slikama :p :D (ili to ja nešto grešim :p)

ne gresis to je zbog max cloka , sa dva je par 10 mhz manje

Ahaa, i dalje sam zbunjen gde nestade drugo jezgro :p...zašto nije detektovano u CPU-Z -u

pa iskljuce jedno jezgro zarad dobijanja viseg OC.

Hmmm, zanimljivo, nisam znao za tu foru :p...

Mali update 5756 MHz ali sa LN2

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=481434

P1030708.jpg

P1030710.jpg

P1030713.jpg

posto sam planirao da uzmem komp sa e5200 da li bi mi bilo bolje da sacekam da izadje e5400 i da vidim da li ce to drasticno uticati na cenu e5200 ili ako e5400 ne bude preskup da uzmem njega

Kamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan josh 7 dana. Pa nishta do sada nisam chekao kao ovo parche tehnike : ))))

Hm, bas sam prijatno iznenadjen, sta to bese Ati, Amd ma eliminisi .... :d.

Al mi nije konkretno jasno, da li ce trebati flashovati bios, konkretno za moju GA P35 DS3, da bi oberucke prihvatila ovaj cpu :D ?

Mislim da je vreme da E4400 ode u penziju...

Hm, bas sam prijatno iznenadjen, sta to bese Ati, Amd ma eliminisi .... :d.

Al mi nije konkretno jasno, da li ce trebati flashovati bios, konkretno za moju GA P35 DS3, da bi oberucke prihvatila ovaj cpu :D ?

Mislim da je vreme da E4400 ode u penziju...

U svakom slučaju flash novog BIOS za novi model procesra bio bi poželjan.

@ Zdravko Znachi ti si mi konkurencija u sekciji, svima nam najdrazhoj :d

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Vidim da prodajem ovaj moj E5200 :smoke:

Nista od toga (bar za sada) da ce kostati 60Eura!
Najjeftiniji je 85Eura u Austriji/Njemackoj, mada se uglavnom cijenom kolje sa E7200

Bas sam hteo da prokomentarisem ovo...

Trenutno je okvirno:
E5200 ..... ~70e
E7200 ..... 90+e

Nekako mi je realnije da E5400 ubace na 80ak eura, sto bi zbog novog stepinga bilo skroz OK. Ali ako bude 60e to bi bio pravi bum. Svaki peti oglas na podforumu "Prodajem" ne bi sadrzao E5200 ili E2xxx procesor :D

Jedno pitanje - da li bi i ove nove serije E5200 trebalo da imaju taj stepping, tj. da im OC dometi budu slični, vidim da fabrički rade na 2.5, što je samo 200Mhz manje od E5400, i ima 12.5 multi?

Pa dobro, može onda i E5300... Ali gde, kada? :S:

Tek posle 18.jana će biti poznate cene, gde inof o 60eura može biti netačan (ali ogradiću se naveo sam da bi cena treba da bude okvirno 60eura)... Stoga ako nešto može da se nađe, to je isključivo u vidu on line ponude nečega čega još nema u prodaji, tj. ne verujem da može da se kupi, sem ako nije napravljena preorder lista, u šta opet sumnjam jer se radi o jeftinom procu. Ali opet ko zna... Cene, ali prave biće poznate 100% posle 18.janura...

Jel ima vec nekih novosti kad bi trebao kod nas, i u kojoj radnji?

Ja mislim da cje to malo potrajati. Sinocj sam uradio update bios-a na plochi P5Q-C i bez veze bacio pogled koji su procesori kompatibilni, zanimljivo E5400 nije na listi. Da li to sada neshto znachi nemam pojma ali mozhda znachi da treba josh vreman do izlaska.

Danas/sutra ce verovatno moci da se nadje poneki review na netu. A i Spacemaster ce da nam otkrije neke detalje.
Od sutra imamo o cemu da pisemo :)

Trebalo bi da padne i cena E5200 ako je verovati starijim najavama. Ne znam koliko vremena je potrebno da se to odrazi u nasim maloprodajama.

Nazad
Vrh Dno