psyman
Slavan
- Učlanjen(a)
- 23.07.2007
- Poena
- 319
planirao sam da kupim i7 920, 1366, ali mi sad nije jasno da li je to dobar put. Finansije nisu problem, ali bi popizdeo ako bi se desilo da za 6-7 meseci intel kaze 1366 je outdated...
Zaboravljas da testirani procesor nema HT, da ploca nema chipset (koji trosi minimum 25W), ako su koristili 3 stapa memorije umesto 2 i to je dodalo na potrosnju...Trosi dosta manje u odnosu na i7
Imas objasnjeno na skoro svakom sajtu. Nemoj da ti bude mrsko.TURBO BOOST pitanje:
-Znaci jedno jezgro radi na recimo 3.46, da li onda radi i HT za to isto jezgro?
Da li se taj TB drzi ukljucenim non stop, kako to uopste funckionise, jel zna neko?
A sto ne sacekas i5?
Zaboravljas da testirani procesor nema HT, da ploca nema chipset (koji trosi minimum 25W), ako su koristili 3 stapa memorije umesto 2 i to je dodalo na potrosnju...
Nema bas smisla porediti ova 2 procesora, treba sacekati 860ku.
Imas objasnjeno na skoro svakom sajtu. Nemoj da ti bude mrsko.![]()
zato jer sam bez kompa trenutno :d
Nema na cemu
u principu, taj turbo je 'overclock for dummies' :d Znaci svesni su koliko procesori mogu da rade, ali da bi smanjili potrosnju i ostavili sebi prostor za nove verzije, spustaju clock. Posto su vec sitniji proizvodni procesi na delu, overklok margina je veca pa je mogu iskoristiti u necm ovakvom kako bi napravili 'brzi' procesor. Mediji ce da prenesu kako je i5 750 brzi od phenom 955, iako radi na mnogo manjem taktu, a malo ko ce se osvrnuti na turbo. Medju masam ce vladati misljenje da je 2.6ghz i5 isto sto i 3.0ghz phenoma ili c2d.
Nema na cemu
u principu, taj turbo je 'overclock for dummies' :d Znaci svesni su koliko procesori mogu da rade, ali da bi smanjili potrosnju i ostavili sebi prostor za nove verzije, spustaju clock. Posto su vec sitniji proizvodni procesi na delu, overklok margina je veca pa je mogu iskoristiti u necm ovakvom kako bi napravili 'brzi' procesor. Mediji ce da prenesu kako je i5 750 brzi od phenom 955, iako radi na mnogo manjem taktu, a malo ko ce se osvrnuti na turbo. Medju masam ce vladati misljenje da je 2.6ghz i5 isto sto i 3.0ghz phenoma ili c2d.
Zaboravljas da testirani procesor nema HT, da ploca nema chipset (koji trosi minimum 25W), ako su koristili 3 stapa memorije umesto 2 i to je dodalo na potrosnju...
Nema bas smisla porediti ova 2 procesora, treba sacekati 860ku.
edit: salu na stranu koliko sam skapirao 1366 ce biti hi-end platforma tako da tu ocekujem octo core CPU sa HT recimo.
pa i jeste brzi, ako pogledas malo bolje testove videt ces da i5/i7 netreba nikakav OC da pi potukao c2d ili phenom a sto se tice OC margine pa i AMD nek uradi isto(kad bi samo mogao..)
sve nagadjanja cak i sam anand spominje turbo za 2x "strepa" za 3-4 jezga kad se koriste i cak 4-5 strepa kad se koriste samo 1 ili 2 jezgra i to ce sigurno zavisiti od modela procesora do procesora... ja cekam full review i5 za HT kao i7 1156...
a po meni svaki test bi zato trebao da istakne u kojoj turbo brzini je CPU pri odredjenom testu... da bi dobili tacnu sliku
ajde prestani da flejmujes. malo malo pa AMD je kriv sto Intel dernja sa cenama, pa onda AMD nema lufta za klokovanje, pa nema potrebe za 4+Ghz Intelima. sledeci put dobijas warn. lud sam sto i ovoliko tolerisem.Zar nije bilo glasina da i3 tuce vec 5Ghz pri OC?
pa intel ako AMD ovako nastavi nece ni imeti potrebe da predstvalja +4Ghz modele u naredne 2 godine
Ovde se sve svodi kako izvuci najvise para to radi Intel to naravno radi i AMD... pa ko vise moze![]()
radi se o tome da on jedva ceka da pljune po AMD-u i to radi jako cesto. no dobro...
Pa izvini ovo je Intel tema i sve so sam ja rekao je surova istina, i ja za nju nisam ja kriv vec tvoj favorit!
PS: ja ni ne pokusavam da flamujem, vec ti to upravo radis
Pa izvini ovo je Intel tema i sve so sam ja rekao je surova istina, i ja za nju nisam ja kriv vec tvoj favorit!
PS: ja ni ne pokusavam da flamujem, vec ti to upravo radis
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari