Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Svaki procesor je drugaciji. Svako mora da nadje za svoj procesor.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Zato što nas je dvojica na ovom forumu minimum koji žele da OC 7700k ali ne znaju jer ima mnogo različitih informacija a malo upotrebljivih za konkretan rezultat. Meni je dosta da umesto auto oc imam 5GHz sa nižim naponom od ovog Asusovog auto oc profila. Ili je to već delo genija iz laboratorija koje ne treba kvariti grešnim rukama običnih smrtnika? :trust:

Zato što nas je dvojica na ovom forumu minimum koji žele da OC 7700k ali ne znaju jer ima mnogo različitih informacija a malo upotrebljivih za konkretan rezultat. Meni je dosta da umesto auto oc imam 5GHz sa nižim naponom od ovog Asusovog auto oc profila. Ili je to već delo genija iz laboratorija koje ne treba kvariti grešnim rukama običnih smrtnika? :trust:

ovo ti je nabrzaka, ako nesto zapne pitaj...siguran sam da ovde ima dosta ljudi, koji isto mogu da pomognu ;)

Prvo namesti u bios-u ovako (verujem da je slican bios, kao i kod mene Asus Z170 A)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

onda skini Intel Extreme Tuning Utility http://www.guru3d.com/files-details/intel-extreme-tuning-utility-xtu-download.html

tu mozes iz windowsa da podesavas parametre, a najbrzi nacin da proveris stabilnost je benchmark iz samog XTU

napomena...XMP latencije se razlikuju, tako da namesti kakve su tvoje u profilu

ako nece da boot-uje sa ovim naponom 1.360v promeni tu opciju na auto, ali skini https://www.hwinfo.com/download.php i prati koliki je ovaj napon pod opterecenjem (XTU), tu ces videti koliko mu zaista treba napona za tu frekvenciju, naravno prati i temperature :)
lllo.PNG

Poslednja izmena:
Poslacu ti veceras par Slika

da li je H110M-R/C/SI ok ploca? ne mogu skoro nista da nadjem o njoj

Klasična mala H110 ploča, ako konektorima i slotovima, i njihovim rasporedom, zadovoljava tvoje potrebe, to je to.

@Alister, takav je bios i lako se nađe da se podesi isto tako, samo dobih bsod kada sam počeo stres test a nisam puno sasekao napona. Ako se pogleda ova slika ispod, da li treba da diram išta ili će moći da traje sa ovakvim brojkama komp više od 3-4 godine? To je posle par sati korišćenja mimo gejminga. Asusov OC profil učitan. Videću da izmerim i u igrama ako će to promeniti bitno cifre.
v76o95.jpg

Po meni, taj napon 1.408v nije problem za kabylake, ali temperature pod opterecenjem ce biti sigurno vece od tih na slici...probaj recimo realbench 2.44v 30min i postuj sliku sa temp.
...e sad, ako ti nije bas toliko bitno da imas 5GHz, probaj da spustis mnozioc na 49, zna da bude bas velika razlika napona u tih 100MHz, a u realnom radu neces ni primetiti.

Pogledajte prilog 226520
Evo pola h przenja smanjio Volt. na 1.36,sad ce padne Scalping:D
koja je Limit Temperatura za ovo Hanje?

Nesto ovde ne stima. 6700K na 4.6GHz izbacuje preko 250 GFlops-a. Probaj LinX sa novijom verzijom Linpack-a, samo vodi racuna jer ce temperature da budu mnogo vise:

http://www.mediafire.com/file/g0evl5p5a4puw4u/LinX+v0.7.0E+(2017.1.014).7z

EDIT:

Originalni thread na XS:

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?201670-LinX-A-simple-Linpack-interface

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
cekajte vidim da krajem godine dolazi canonnlake ? zar pre toga ne stize coffeelake ?

Poslednja izmena:
Podavicemo se ljudi :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Po meni, taj napon 1.408v nije problem za kabylake, ali temperature pod opterecenjem ce biti sigurno vece od tih na slici...probaj recimo realbench 2.44v 30min i postuj sliku sa temp.
...e sad, ako ti nije bas toliko bitno da imas 5GHz, probaj da spustis mnozioc na 49, zna da bude bas velika razlika napona u tih 100MHz, a u realnom radu neces ni primetiti.

U pravu si,
Kada pokrenem onaj real benchmark 2.43, radi sve dok ne dođe do poslednjeg heavy multitasking benča i tu negde na pola toga bsod. Dok to radi vidim da je napon 1.36 preko hw monitora. Kao da je prenizak napon za takav stres i čerečenje procesora. To je sve pod asus genijalnim unapred oc parametrima. Samo kada bi još čerečenje prolazilo bez bsod bio bih spreman da ne diram ništa. Ovako mi se vrzma po glavi kada će sledeći put da se bsoduje ako bilo šta zahtevnije ostavim da radi.

Batali ASUS Auto OC i ukljuci Manual vCore napon, 1.37v ili 1.38v uz Load line calibration 4 ili LLC5 kao na Alisterovoj slici na prosloj strani pa pokusaj ponovo RealBench stress test (najnovija verzija je 2.54 btw).

Stavio sam 1.37 pa polako povećavao kada ljosne. LLC je isto sada 5. Došao sam do 1.395v, 5GHz i odradio je realbench 2.54 10x heavy multitasking. Evo šta je očitao hw monitor 1.31.0:
i4gtj7.jpg

Jel treba nešto još da diram, probam ili je ovo normalno i gotovo?

Taman sam zaboravio da oc i memoriju, bio je na defaultu ram. Sada ću 1 sat da pustim test sa kompletnim oc.

Prekinuo sam da čačkam. Na 4.9Ghz napon ne prelazi 1.312V i temperature su ispod 70C a nema buke. Sasvim zadovoljan prelaskom sa i5 2500k.

Nas primerak oko 1.28v za 5ghz. Moze za svaki dan na 5.1 da radi.

Trebalo bi da vidimo kako ce na azotu da ide.

Poslednja izmena:
Nisam eksperimentiosao na dole sa naponom. 1.28 radi ali vidim da pokaže 1.296 povremeno pri prime95, verovatno zbog LLC podešavanja.

Kakav je to 5.1 primerak? Slučajan ili sa onog sajta za kupovinu srećnih primeraka :)

Poslednja izmena:
Ovo je mereno unimerom, cpuz pokazuje manje.

Kupljen od preko, testiran i ide na oko 6.7ghz za Cinebench R15 na LN2.

Nema tu neke pameti. Core voltage do 1.45v na vazduhu/vodi, ako mozes da ohladis, a ne verujem da bez delida moze. I vidis koliko ide.

Bas juce video na oglasu na hwbotu, 5.3ghz na 1.3v radi Cinebench R15 procesor. Taj cpu radi na 5.3ghz za svaki dan. :)

^obavesti me kolega kada najes nesto na 5.5Ghz ovi me ne zanimaju :D

Takav se i prodaje, mozes da porucis. Valjda 700 dolara.

Nazad
Vrh Dno