Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Stigli su svi delovi i krećem sa prelaskom na Kaby Lake. Ako ne uspem jednim klikom na 5GHz, nastavak sledi u OC temi, da se izvuče bar 4.8.
Neka potraje bar kao 2500k, 5-6 godina.
:party:

Prilozi

• kaby.jpg
    kaby.jpg
    481.8 KB · Pregleda: 216
Ja cenim da bice tu 5ghz lagano. Neka te sluzi lepo.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Hvala. Ram je 3200MHz cl16-18-18-38 2x8gb
Model f4-3200c16d-16gtzb

Steta sto nisi uzeo G.Skill sa Samsung IC, mada i taj Hynix nije za bacanje.

Nije strasno sto nije samsung, radice to lepo sigurno :)

Z270H je veći problem nego RAM(tanka naponska i siromašniji UEFI), trebao si da uzmeš Z270E ako si već imao u planu ozbiljniji OC.

Koji je CPU batch number?

Poslednja izmena:
Z270H je veći problem nego RAM(tanka naponska i siromašniji UEFI), trebao si da uzmeš Z270E ako si već imao u planu ozbiljniji OC.

Koji je CPU batch number?

Da, to nisam ni primetio, vidim Strix pa rekoh ok je :trust:...sad su Asus marketinski magovi smislili RGB gluposti i promenili nazive, treba biti pazljiv i citati :)

Za cenu Z270H i Z270F(lošije od Z270E i Z270G) ima Maximus VIII Ranger koja je mnogo sposobnija ploča, klasa sa HERO. Asus USB BIOS flashback funkcija za poslednji BIOS i vozi.

Čak je i Maximus VIII Hero 20e jeftinija od Strix Z270E, a bolja je ploča.

Realno ništa ne gubi sa Z170, čak bi se estetski bolje slagala sa memorijom. :)

Ali sad je gotovo...

Poslednja izmena:
SR33A
L703D348 (e4) pise na cpu. Gledao sam samo da je asus i z270. Prvo sam hteo belu prime A, ali se cekala pa sam sledecu dostupnu uzeo.

Ljudi, jedno glupo pitanje sada... Kako se čita, direktno sa procesora, koje godine i kog meseca je dotični primerak proizveden?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Ljudi, jedno glupo pitanje sada... Kako se čita, direktno sa procesora, koje godine i kog meseca je dotični primerak proizveden?

Batch imas na cpu ili na kutiji od cpu

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

"The first character (number or letter) belongs to the manufacturing country.

The second number is the manufacturing year.

The third and fourth numbers are the work week.

The rest of the characters are for internal use"

"The first character (number or letter) belongs to the manufacturing country.

The second number is the manufacturing year.

The third and fourth numbers are the work week.

The rest of the characters are for internal use"
Ok hvala.

Prepakovao sam komp i sa driverima i Win updatima, XMP ram profilom na 3200 Mhz, i one-click-5Ghz-OC profilom u biosu sam dobio ovo iz priloga. Znam da taj auto oc nije idealan ali nisam stigao više danas. Ovih dana ću čitati šta i kako pa neki manual settings uz pomoć klokera odavde da probam.

Prilozi

• cinebench.PNG
    cinebench.PNG
    177.4 KB · Pregleda: 151
  • cpuz.PNG
    cpuz.PNG
    47.1 KB · Pregleda: 150
Prepakovao sam komp i sa driverima i Win updatima, XMP ram profilom na 3200 Mhz, i one-click-5Ghz-OC profilom u biosu sam dobio ovo iz priloga. Znam da taj auto oc nije idealan ali nisam stigao više danas. Ovih dana ću čitati šta i kako pa neki manual settings uz pomoć klokera odavde da probam.
Temperature su ok ali ja ne bih isao na veći napon od ovoga posto ti je već oko 70c...Vidi koliko najmanje trazi za 5ghz i to je to .

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Temperature ce biti ispod 60C ako bude radio na 1.32-1.34v uz manual setings

Cestitam na kupovini. Ja sam pre 2 nedelje nabavio maltene identican komplet, jedino sto je moja ploca Z270F. Planiram i ja da uzmem D15, jer ovaj V6GT nije dovoljan za 5GHz, a ne bih da radim delid cpu-a.

Javi jel si uspeo da ga stabilizujes na 5 GHz i na kojim podesavanjima, kod mene je stabilan posle Auto 5GHz OC-a, ali temperature odu zacas u nebesa i ne svidja mi se sto napon mnogo varira. Tako da cim nabavim D15 igracu se manuelnim OC-om.

Auto OC, najgluplje nesto ikada.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Cestitam na kupovini. Ja sam pre 2 nedelje nabavio maltene identican komplet, jedino sto je moja ploca Z270F. Planiram i ja da uzmem D15, jer ovaj V6GT nije dovoljan za 5GHz, a ne bih da radim delid cpu-a.

Javi jel si uspeo da ga stabilizujes na 5 GHz i na kojim podesavanjima, kod mene je stabilan posle Auto 5GHz OC-a, ali temperature odu zacas u nebesa i ne svidja mi se sto napon mnogo varira. Tako da cim nabavim D15 igracu se manuelnim OC-om.

Hvala, takođe čestitke, dobar izbor :). Delid je i meni odbojan, zbog gubitka garancije od 3g. Otkrivao sam danas neki problem sa gašenjem i XMP i tek kada sam našao na netu se rešilo za minut, pa nisam stigao OC. Jesi li probao onaj Real Bench da radiš 2. test po redu, onaj h.264? To mi je crashovalo na 5ghz auto clock kada stavim da radi više puta test.

Poslednja izmena:
Probao sam samo Prime oko 3h, nije pukao test, a evo vec par dana ga koristim na tom kloku i nema problema. Znam da ovo mozda nije 100% stabilno, ali dok ne montiram D15 ostaje ovako. Nisam hteo da ga przim sa raznoraznim testovima, jer sa ovim kulerom ko iz sale dostize 85c+...

Probao sam samo Prime oko 3h, nije pukao test, a evo vec par dana ga koristim na tom kloku i nema problema. Znam da ovo mozda nije 100% stabilno, ali dok ne montiram D15 ostaje ovako. Nisam hteo da ga przim sa raznoraznim testovima, jer sa ovim kulerom ko iz sale dostize 85c+...

Ne ocekuj previse nize temperature, sa bilo kojim vazdusnim kulerom je jako slicno ...za sky/kabylake, delid je najbolje resenje za nize temperature

Kratko testireanje:d
10.PNG

Sa 8GB RAM-a nemoj ni da pokušavaš. :)

Poslednja izmena:
Zasto bi delio svoja podešavanja, to je vojna tajna. :D

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Vrh Dno