Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Meni je najsmešnije što će većina ljudi kod nas koji su laici pre kupiti u tim radnjama nego u Bench-u ili sličnim radnjama sa okej cenom,kao sigurniji su tako :D

Kada pogledaš cene RAM-a i SSD-a, g4560 + pristojan ram + SSD mu dodje kao i5 6500 + isti ram (16GB kit) i ssd (m.2 240-500) pre mozda mesec dana.

Doduše, ovo sad kao čovek kupiš u našim radnjama. Druga kombinacija je zahtevala malo gimnastike. [emoji2]

Tako da ako neko već nije krenuo u sklapanje konfiguracije, možda je bolje da sačeka 1.mart i ZEN ili čak i letnje cene....

Nema šanse da g4560 ode gore, a ako RAM i SSD odu još gore onda ne vredi ni kupovati ako se ne mora.

Poslednja izmena:
To što ti pričaš pije vodu samo ako neko ima neki ubogi procesor prethodne generacije i želi samo procesor da upgrejduje.

Za celu konfiguraciju, cene svega ostalog ubiju logiku kupovine ovog procesora sada.

Ne znam šta tu nije jasno zaista. Probaj da sklopiš bilo kakvu iole pristojnu konfiguraciju po cenama po kojima se može nešto kupiti (a ne po starim neažurnim cenama) pa ćeš shvatiti.

Kada ti nešto treba onda kupuješ i ne pitaš za cenu. Pričam o bang for buck sklapanju konfiguracije iz zadovoljstva (bez preke potrebe da se kupuje).

A stavljati neki ubogi ram 4GB u novu konfiguraciju, i ne staviti SSD bar meni ubija želju za kupovinom.

Poslednja izmena:
Postoji i opcija ako nekome istice ugovor ili postaje novi korisnik u vipu dobijes popust u gigatronu u zavisnosti od paketa. Tako sam ja obnovio ugovor uz nova 3 i dobio 13500 din da potrosim u gigatronu. Dodao jos 2000 i uzeo ssd 850 evo. Jeste gigatron malo skuplji od ostalih ali nije losa akcija.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jel sa H270 plocama uopste moguc OC K-serije CPU?
Vidim da u spec stoji da nema OC, a testovi na netu pokazuju da moze OC?!

Z170 i z270 se uzima za klokovanje.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nije toliko veca cena, naravno bolje sto niza cena i posto je Bench u bg-u zna se gde se kupuje.

Kod nas u Nisu nema bench shopa, a ja sve sto uzimam volim da odem u radnju da pokupim i tu pregledam sve da li je u redu pa tek onda nosim kuci i lakse mi je ako treba zbog reklamacije da vratim tu i da ne idem preko kurirskih sluzbi.

Zato uvek dam 500-600 din vise ako ima u nekoj lokalnoj radnji nego da narucujem preko kurirskih sluzbi, cak iako je besplatna dostava.

Ovo je moja politika, sigurno ima nekih koji se ne slazu, ali svako ima pravo na licno misljenje i izbore :D

Kupovinom u Bencmark shopu dobija se Gigatron garancija i račun.

Kupovinom u Bencmark shopu dobija se Gigatron garancija i račun.

Može li neko da mi objasni ovo do detalja? Neki link itd?
Npr. hoću da kupim sada G4560 i npr CC 95 za njega i matičnu u benchshopu i teorijski gledano imam garanciju za ove proizvode u Gigatron radnjama uz garantni list i fiskalni račun?
Ili bi prilikom reklamacije morao proizvode da nosim u benchmark shop gde sma i kupio?

Mislim da je svejedno,svakako je isti servis za obe prodavnice.

Za g4560 ti ne treba dodatno hladjenje posto trosi mizernih 54w, naravno bice hladniji uz aftermarket hladjenje, ali ja bih taj novac ulozio u neko lepse kuciste, ako koristis neko obicno prodas njega i dodas novac od hladnjaka i uzmes bolje kuciste :)

Mislim da je svejedno,svakako je isti servis za obe prodavnice.

Za g4560 ti ne treba dodatno hladjenje posto trosi mizernih 54w, naravno bice hladniji uz aftermarket hladjenje, ali ja bih taj novac ulozio u neko lepse kuciste, ako koristis neko obicno prodas njega i dodas novac od hladnjaka i uzmes bolje kuciste :)

Ma nabavio sam R5 baš baš povoljno od jednog drugara što je rasprodao računar. Mislio sam da dodam ovo CC 95, ne znam samo kakvo je po pitanju buke, da li je tiše od onog prokletog intelovog industrial coolera. :D

Naravno da jeste.
Ali ni intel nije bucan svakako.

Preko drugara narucio g4560 u Usponu za 8040din(cena za placanje na rate). Dosta dobra cena ako sklapate celu konfiguraciju :) Fury black c14 na 2133 8gb nepunih 9k, msi b250m pro-vd 10.8k
sve cene su za odlozeno placanje, mislim da sam solidno prosao

Sent from my iPhone using Tapatalk

9000 za 8gb rama.. uf

Procesor je okej cena, ploca ne znam nisam gledao cene za nju ali b250 ddr4, to je prolazna cena za nju, ali ram...

ostale prodavnice koje daju na rate-10000din+
svestan sam ja da je sve preplaceno, ali ako nemas drugu opciju sem rata, cutis i trpis :)

Nema sada rama jeftinije ni za cash.

Nije samo do našeg tržišta.

U e*** od 6500 do 9000 koliko hoces 8gb ram stikova.

Verovatno nisu ažurirali cene.

Ako te ne mrzi, pozovi sutra i pitaj da kupiš taj od 6500 din.
Možda bude neki najgori za 7.500 cl 17, 2133MHz,
Ali onda dodaš 20-25eur pa bar uzmeš nešto pristojnije. ***.

Poslednja izmena:
Edit: Osim ako nisu svugde zaboravili cene, nije tako..
Nema veze, u svakom slucaju imas na rate pa ti je neosetljivo par stotina dinara mesecno :D

Edit2:
Sklonio sam slike sa cenama da ne bih imao problema zbog njih, svakako ima ram za 6500-7000 na vise mesta i sigurno nisu zastarele cene na svim :D

Poslednja izmena:
Dobro da je poskupljenje na jeftinu stvar zamisli da graficka ode 50% gore.
Edit jel cl15 ok?

Cl15 za ddr4 je ok.

ova ram memorija je sa hladnjacima, fury black, cl14..
imao sam ponudu i za goodram na 2400 za 7k.. otisao da vidim taj goodram, na sajtu pise daju dozivotnu garaniciju.. ali zbog izgleda ipak hyperx :)

Vrh Dno