Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Asus ima HDMI, a MSI nema, pa ako je bitan ovaj priključak za integrisanu grafiku...

Ono što mene brine kod Asus ploča (dobrog dela) je što su ležišta za memoriju previše blizu PCIe slotu i ne znam koliko bi neka veća grafa sa backplate-om mogla tu da stane.

Ono što mene brine kod Asus ploča (dobrog dela) je što su ležišta za memoriju previše blizu PCIe slotu i ne znam koliko bi neka veća grafa sa backplate-om mogla tu da stane.

Izgleda da kod ove nije tako.

https://shop.benchmark.rs/maticne_ploce/asus_mb_socket_1151_h110m_r_c_si-88575

http://www.winwin.rs/maticna-ploca-...pcie-ddr4-sata3-glan-7-1-usb-3-0-6792385.html

Za razliku od MSi.

https://shop.benchmark.rs/maticne_ploce/msi_mb_socket_1151_h110m_pro_vd-96737

Mislim da taj MSI ne bi imao problema. Ja gledam Asus H110M-C, treba mi PCI slot i ova mi baš odgovara sa rasporedom, ali nešto sumnjam da bi uspeo da uguram kartu.

Ljudi sta mislite dal se vise isplati da se ceka prolece kada izadje ryzen ili da se ceka leto , posto znamo da svakog leta tradicionalno padaju cene em ujedno tad izlazi vega sto doprinosi padu cena rx kartica :D

Cekaj mart,pa na leto graficku i u jesen moze da se zenis.:laugh:

gamergirl-640x320.jpg

Poslednja izmena:
Isplati ti se da cekas samo prolece. I to samo zato sto nemamo predstavu sta ce AMD nuditi po kojoj ceni (domace i "madjarske" cene).

6600k i z170 naravno.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Znam da je brže, ali sam mislio pošto je skuplje u nabavci i ima veću potrošnju struje...

Aha, na to si mislio.

Naravno zavisi od tvojih potreba i zelja, ako hoces jeftinije da prodjes i ne interesuje te klokovanje i brine potrosnja, mozes i i5 6500 i h110, ako je 6500 jeftinini od 7500 za neku tebi osetnu cifru, ne znam cene trenutne.

Z170 i K procesor se uzimaju za klokovanje i izvlacenje performansi, uz brzi ram od obicnog 2133.

Mala je razlika između 6500 i 7500 u ceni, samo nekih 15€ ako se ne varam. Uskoro sklapam neku konfiguraciju za grafički dizajn, pa ću da idem na jednu od dve navedene kombinacije zajedno sa 16gb ram, pa se lomim da li je prva kombinacija vredna razlike u ceni pošto uz njega treba kvalitetnije hlađenje, skuplji ram (da se već iskoristi mogućnost većih frekvencija), bolje napajanje, ima veću potrošnju a uz to nikada do sada ništa nisam ništa klokovao... Ostaje mi još par nedelja da proučim sve moguće recenzije pre nego što odlučim.

Nemoj sada da razmisljas mnogo. Za par nedelja mozda bude neke vajde i od AMD-a...

Mala je razlika između 6500 i 7500 u ceni, samo nekih 15€ ako se ne varam. Uskoro sklapam neku konfiguraciju za grafički dizajn, pa ću da idem na jednu od dve navedene kombinacije zajedno sa 16gb ram, pa se lomim da li je prva kombinacija vredna razlike u ceni pošto uz njega treba kvalitetnije hlađenje, skuplji ram (da se već iskoristi mogućnost većih frekvencija), bolje napajanje, ima veću potrošnju a uz to nikada do sada ništa nisam ništa klokovao... Ostaje mi još par nedelja da proučim sve moguće recenzije pre nego što odlučim.
Potrosnju slobodno izbaci iz racunice, razlika je mizerna.

Hladjenje mozes i da zadrzis fabricko(ako ti je cena problem) jer i sa njim svakako mozes da dostignes veci oc od def radnog tatka i5 7500.

Jeftiniji RAM koji bi izeo uz i5 7500 svakako mozes da overklokujes uz manje ili vece uspehe, ali svakako ces imati bolje performanse nego da to ne ucinis, a RAM ionako ima garanciju 5 godina pa ne treba da ti bude cimka to da radis iako je jeftin.

Kaby Lake trebas gledati samo ako ti trebaju neki platformski upgrade-ovi koje on pruzi, koje su malobrojne, ako se dobro secam to su samo nativni usb 3.1 kontroler i bolja podrska za video decoding preko igp-a.

1. Uz K procesor ne ide hladnjak.

2. Ram brzina je ogranicena na Skylake plocama na 2133, na svim osim na z170.

3. Ram brzina je ogranicena na kaby lake plocama na 2400.

4. 6500 i 7500 mogu da se stave na obicno napajanje,tipa lc 600h12 i plocu, dok 6600k ne moze ni na obicno napajanje ni na obicnu plocu jer je cela poenta uzimanja istog izvlacenje performansi iz procesora, a to zahteva z170 i iole kvalitetno napajanje.

Stvarno uz K procesore ne ide box kuler ? :D

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Samo bi zagadjivali okolinu. Niko ih ne stavlja. [emoji2]

Uz 6600k ne ide, niti uz bilo koji K skylake cpu.

Verovatno ni uz 7600k pa na vise isto.

1. Uz K procesor ne ide hladnjak.

2. Ram brzina je ogranicena na Skylake plocama na 2133, na svim osim na z170.

3. Ram brzina je ogranicena na kaby lake plocama na 2400.

4. 6500 i 7500 mogu da se stave na obicno napajanje,tipa lc 600h12 i plocu, dok 6600k ne moze ni na obicno napajanje ni na obicnu plocu jer je cela poenta uzimanja istog izvlacenje performansi iz procesora, a to zahteva z170 i iole kvalitetno napajanje.

Ja sam pogresno procitao, ucinilo mi se da se razislja izmedju i5 6500k+z170 i i5 7500+h/b ploca sa novijim chipsetom.

Uz z170 jedini logican izbor bi bio 6600k/7600k i5 ili neki K i7 :D

Da li Hyper 212+ Evo može da ohladi OC 7600K (imam 2 Artic venta)?

Negde kažu da može bez problema, negde kažu nikako.

Ovo me buni jer sam 2god vozio 2600k na 4.8GHz 1.4v, ni najmanji problem sa temp.

Zavisi od kloka koji zelis da postignes.

Na stock i sa nekim ne-ogromnim oc moze sigurno.
Za neki veci oc zavisi od primerka procesora.

Sta se desava sa brzinom ram memorije ako se upari i5 6500 i z270, da li tada ram radi na 2400MHz ili radi i brze - odnosno cpu nije ogracivajuci faktor ili jeste i sta se u tom slucaju desava?

Koliko sam shvatio za overklok je neophodna Z270 ploča?
Da li ima nekog favorita (best buy) opcije da nije paprena za i7-7700K?

Z170 i Z270 su neophodne ploče za overkolokovanje Skylake/Kaby Lake K procesora.ASUS Prime Z270-A,ako je to preskupo,ASUS Z170-A.

@nesa07

Radiće XMP, tj. CPU nije ograničavajući faktor, čipset na ploči je bitan za visok klok memorije.

Vrh Dno