Ono što mene brine kod Asus ploča (dobrog dela) je što su ležišta za memoriju previše blizu PCIe slotu i ne znam koliko bi neka veća grafa sa backplate-om mogla tu da stane.
Potrosnju slobodno izbaci iz racunice, razlika je mizerna.Mala je razlika između 6500 i 7500 u ceni, samo nekih 15€ ako se ne varam. Uskoro sklapam neku konfiguraciju za grafički dizajn, pa ću da idem na jednu od dve navedene kombinacije zajedno sa 16gb ram, pa se lomim da li je prva kombinacija vredna razlike u ceni pošto uz njega treba kvalitetnije hlađenje, skuplji ram (da se već iskoristi mogućnost većih frekvencija), bolje napajanje, ima veću potrošnju a uz to nikada do sada ništa nisam ništa klokovao... Ostaje mi još par nedelja da proučim sve moguće recenzije pre nego što odlučim.
1. Uz K procesor ne ide hladnjak.
2. Ram brzina je ogranicena na Skylake plocama na 2133, na svim osim na z170.
3. Ram brzina je ogranicena na kaby lake plocama na 2400.
4. 6500 i 7500 mogu da se stave na obicno napajanje,tipa lc 600h12 i plocu, dok 6600k ne moze ni na obicno napajanje ni na obicnu plocu jer je cela poenta uzimanja istog izvlacenje performansi iz procesora, a to zahteva z170 i iole kvalitetno napajanje.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari