Šta je novo?

Intel Kaby Lake

Bilo je priče pre mesec-dva da će moći na Z370/Z270.

Cenim da sada ne smeju toliko bezobrazni da budu. Evo odmah odjednom 6/12 ubacuju, kakve li koincidencije. Da AMD nije izbacio Ryzen znas kada bismo gledali 6/6 i5 i 6/12 i7...

Sent from my S6 Edge

Koliko se sećam, rečeno je da će biti 1151v2 socket i da će morati nove ploče, ali što kaže kolega iznad, možda sad malo spuste loptu pa omoguće i na ovim starim modelima, još kad bi uleteli i na Z170, ihhhhhh. :d

Ako ociste lagere i da ne vise nema Z170 i Z270 ploca da se kupi a pri tome 8700 bude dobar cpu i bude veca razlika nego sto je bila sa sky lake na kaby onda imaju mesta da puste to jer ljudi koij ce da upgrade uju masine sa SL i KL na CL nema mnogo i nece ugroziti vendore maticih ploca ali da vidimo sta ce biti na kraju :) Ne gine mi da uzmem CL pa sad kako bude :d

Još malo informacija.

So for the details, the first processor is the Core i7-8700K. This chip has 6 cores and 12 threads. The chip is clocked at a base frequency of 3.7 GHz and has a minimum core frequency set at 0.8 GHz which is for idle mode. The chip features a boost clock of 4.3 GHz on a single core, 4.2 GHz in dual core mode while quad and hexa core boost clocks are rated at 4.0 GHz which is impressive.

Poslednja izmena:
A da otvorimo temu za Coffee lake, mislim da je vreme :D

Čekamo Kostu. Ipak je on glavni baja, nećemo da ga ljutimo. :D

A sta imaju da ponude novo da je brze od 7700k za ljude koje ne interesuje rendering niti video obrada i kojima nije potrebno milion jezgara?

Pa taj 6/12 ako bude mogao isto na 5GHz, bice milina :)

Ima na azotu :)

Sent from my S6 Edge

Onda coffie lake se preskace cekacemo cannon lake kao sigurnost cim izbace ovakve procesore

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

Prijavih robota, dj dilerbota :d

Elem, ja se nadam da ćemo i mi sa z170 plojkama moci da se kafenišemo :) Ako može z270, nema razloga da ne bude i supp za z170. Baš bi to bio šmekerski potez intela...

Cekamo samo dobru volju intela da to omoguci. KL je tek prosle nekoliko meseci dobio neku kakvu takvu podrsku za OC memorije na Z170 pre toga je mogao samo nesto jadno radi na Z170 mem nije mogla da se klokuje ni nalik Z270. Asrocck je prvi krenuo u ozbiljne update je posto jedini nije hteo da pravi Z270 plocu. Jos kada je Z270 izasao Nick shih nam je ogovrio da nece biti Z270 OC formule zato je Nick pravio ozbiljne biose za Z170

Nisam jedno vreme koristio komp jer je kopao i sada ga OC na 5GHz auto profil u biosu, pa manualno odmah snizim na 4.9GHz i junačina od običnog nezahtevnog rada tj light rada dostigao 100C na tri od četiri cora. I posle pola sata op bsod. Da li to znači da letnji OC ne dolazi u obzir bez delida? Inače je ispod klime na 2 metra i baš me iznenadilo da je 100c. Mogao bih da skuvam čaj uveče na njemu. Na stock biosu sa samo XMP bez poboljšanja ne prelazi 73C. (7700k sa nh d-15, z270)

A napon na auto OC je...?

Auto OC na 5GHz bez delidda na 40+ stepeni napolju.

Apsolutno sve u toj recenici je pogresno.

@danilo989 ne znam, hteo sam sada opet u bios i da to ponovim pa prenesem napon ovde ali sada vim sam resetovao nema posta ni cpu fan se ne okrece. Ostali fanovi rade i grafe svetle. Cupao sam komp iz struje ali 'mrtav' je i dalje. Svasta kada je kopao sve ok a kada bi ja malo da koristim onda pegla.

Prikaci komp na struju pa stisni na par sekundi dugmence za Clear CMOS na ploci dok je komp shutdownovan.
Ko zna koji je napon bio, mozda je ostetio CPU.

Čoveče ne smeš auto napon prilikom oc-a nikada, ko zna kakve sulude napone je zadala ploča...

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Svašta sam mu radio sa kablovima i strujom i proradio je ne znam ni ja kako. Mora da se šlogirao nešto. Sada sam upalio umesto 5GHz profila samo neki wizard u biosu kao da mi on podesi sve uz par pitanja. Radi na 4.7GHz vidim, napon ide do 1.392V a temp do 77C pri CPUz stress testu.

@rAMA a šta znam gledao sam kao to su Asusovi stručnjaci u laboratoriji sve namestili samo odabereš i uživaš, oni znaju bolje. Kad ono rešo umesto CPU ispade. No dobro bitno da nije pokvareno nešto u ovome, pa ću da čitam polako šta drugi rade leti itd.

Edit:
Uz Aida System Stability ide do 1.421 CPU core voltage i temp 86C. Nije to to vraćam default.

Poslednja izmena od urednika:
Svašta sam mu radio sa kablovima i strujom i proradio je ne znam ni ja kako. Mora da se šlogirao nešto. Sada sam upalio umesto 5GHz profila samo neki wizard u biosu kao da mi on podesi sve uz par pitanja. Radi na 4.7GHz vidim, napon ide do 1.392V a temp do 77C pri CPUz stress testu.

Jesi ocitao VID ili vCore vrednost napona?

Poslednja izmena:
Pozdrav svima, isplati li se kupovati i7 7700, ovako sam planirao h270(msi ili asus) i7 7700 sa 16gb na 2400mhz. Hoce li to liciti na nesto? U planu je u septembru uz nadu da ce se cena grafickih malo stabilizovati.

Sent from my E2003 using Tapatalk

Iskreno? Bez obzira na gaming performanse ja ne bih davao te pare na CPU sa samo 4 jezgra. Razmisli o ryzen platformi. Po ceni novog 7700 mozes kupiti 1600x i B350 plocu. Nema bolje kupovine trenutno ;)
Cena grafickih se nece spustiti u skorije vreme, ne nadaj se dzaba.

Lično sam vise za intel, zato pitam. Gledao sam prvo i5 7500/7600, 100/80 evra je razlika u odnosu na 7700

Sent from my E2003 using Tapatalk

@Djenka
Ma uzmi i5 7500, gledaj malo u buducnost, sigurno ce da te posluzi duzi period!

Vrh Dno