Ne moze jer je zakljucan mnozioc, a QPI magistrala se ne moze (ne sme) podizati. Moze da proba malo, tipa 105, ali time rizikuje stabilnost citavog sistema (overklokuje se i PCI-e magistrala, nesto smeta SATA kontroleru pa moze doci do korupcije podataka itd).
BTW, zasto baca tako malo Gflopsa?
E,jel moze neko malo da mi pojasni kakva je to grafika integrisana u sb procesorima? Za cega sluzi?
Kao i svaka integrusha, za surfovanje i gledanje filmova. I poneka matora igrica.
Pa za 2 jezgra je ok, ali ne bih ja nikad preshao sa vishe jezgara na manje
Pa Pedjomire, majka mu stara, upravo si to uradio, sa 6 na 4
Sorry, nisam mogao da odolim![]()
Pa Pedjomire, majka mu stara, upravo si to uradio, sa 6 na 4
Sorry, nisam mogao da odolim![]()
Uzmi Phenom X4 955
MSI 770-C45
4GB Kingston 1333MHz
WD AAKS 500GB
LG dvd-rw
Sapphire 6850
AXP Simple Power 500W ili Seasonic 400ET
i ostane para za neko kinesko kuciste, imas Blueberry za 1500din
Kupujem novi komp i dvoumim se između Intel i3-2100 i AMD LIano A6. Komp mi treba za Win7, Office, Net i HD movies. Ne igre, ne video obrada. Znam, ne treba mi ni tako jak procesor.
Ako idem na Intel, sve od Intel Celeron Dual Core 3400 pa do Pentium Dual Core E5700 je više nego dovoljno. Međutim, oni nisu Sandy Bridge, nemaju GPU u procesoru i imaju drugačiji socket -- problem za nadogradnju u budućnosti.
Najpovoljiji Sandy Bridge procesor je Intel Pentium G840. Prednost Core i3 je buduća nadogradnja a prednosti Celeron / Pentium-a su cena jer će za manje para odraditi zadovoljavajući posao stim da nemaju perspektivu u nadogradnji -- sve je meni jasno.
Sve ovo znam prateći IT dešavanja, ali nemam baš nikakvog iskustva ni sa jednim od ovih procesora pa ni uvida da li u mom slučaju "običnog korisnika" da dajem više para za Intel platformu ili da uzmem isto što sam kupio bratu u januaru -- AMD Phenom II X2 555, Gigabyte ploča sa USB3, SATA3...
Zato pišem u ovoj temi. i3-2100 za 100 evra?
Hm?
sasvim solidan izbor...preporukaKupio sam nedavno Pentium G620 (60e) s.1155 i u pitanju je potpuno isti procesor kao i i3-2100 jedina razlika je u 500MHz manjem taktu i 40e više u džepu, smatram da je dobra kupovina jer ima integrisan HD2000 grafički procesor koji mi završava posao, a hladan je ko led jer malo troši (CPU+int.GPU = 65W max.)
Ako ti je dobar dual core celeron E3400, ovaj G620 će ti biti odličan + mogućnost nadogradnje jačim po želji/potrebi.
CPU zajedno sa pločom ASUS P8H61-M me koštao 130e.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari