Šta je novo?

Intel I3-2100

Studentbg

Slavan
Učlanjen(a)
19.02.2008
Poena
320
Evo da kazem neke moje utiske posto mi je napokon stigla ploca i procesor. Kada sam ukljucio kom posto sam povezo prvo sto mi se svidelo vise nema buke tisina, amd je bio dosta bucan. Procesor je dosta solidan za te pare znaci skroz sam zadovoljan mislim da graficka moze vise da izvuce sa ovim procesorom, to sam zakljucio po testovima koje sam uradio u 3dmarku.. ako vas bude bilo sta zanimalo u vezi procesora i ploce rado cu odgovoriti.

Evo i temperature i naponi..

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    416.2 KB · Pregleda: 282
  • 2.jpg
    2.jpg
    401 KB · Pregleda: 227
  • 3.jpg
    3.jpg
    233.1 KB · Pregleda: 184
Poslednja izmena:
Napokon neko sa trojkom..mene zanimaju temperature, kolko si ga platio ?
i zanima me da li je sb i3 bolja kupovina od ovog sto ja imam, tj obicnog i3 :/ msm sb ima 3 mb kesh, i nema klokovanja, ne ?

Nema klokovanja a temperatura u ide kod mene u kucistu bez i jednog ventilatora i sa stock kulerom je kao sto vidis:) 29c
KOliko sam video poredjenja jeste brzi, a cena pa krecu se oko 10500din stim sto sam ja ga nabavio po nabavnoj ceni..
(MOzes da uporedis sa mojim testovima u 3dmarku)

Poslednja izmena:
Za procesor sa dva jezgra su odlicni otprilike kao q6600. Jedino steta sto ne moze da se klokuje posto temperatura je bruka mala sa stock kulerom...

Poslednja izmena:
PA nisi citao sta sam napisao kod ploce ovo je samo prelazna faza, dok ne uzmem 2500k ili 2600k :-devil-: a ovaj cu dati devojcimada iznenadio mi je bas lepo po pitanju bas performansi za dva jezgra:) a i po pitanju temperature... A ploca posebna prica:)

PA nisi citao sta sam napisao kod ploce ovo je samo prelazna faza, dok ne uzmem 2500k ili 2600k :-devil-: a ovaj cu dati devojcimada iznenadio mi je bas lepo po pitanju bas performansi za dva jezgra:) a i po pitanju temperature... A ploca posebna prica:)

onda ok, nemoj i5 uzimaj i7 :D

Kako finansije budu diktirale:)

Evo i temperature pod opterecenjem.

Prilozi

• 4.jpg
    4.jpg
    333.3 KB · Pregleda: 231
Ako mozes da odradis 3D MArk 06 bilo bi super, posto sam radio 06 na svim masinama koje sam do sad imao, cisto da znam gde je u odnosu na stare varijante.(znaci interesuje me samo CPU skor )

Uuuu sjajan procesor,toliko snage u samo dva jezgra,imao sam priliku na kratko da probam jednu masinu sa istim procesorom!ovaj procesor me je vise iznenadilo sto se SB platforme tice nego i5 i i7.A sto se poredjenja tice valjda se procesori porede prema broju jezgara?

Ovaj ima 4 virtuelna jezgra i 2 prava ;) jos kad bi mogao OC, kladim se da bi svaki primerak isao preko 5 GHz.

Evo da kazem neke moje utiske posto mi je napokon stigla ploca i procesor. Kada sam ukljucio kom posto sam povezo prvo sto mi se svidelo vise nema buke tisina, amd je bio dosta bucan. Procesor je dosta solidan za te pare znaci skroz sam zadovoljan mislim da graficka moze vise da izvuce sa ovim procesorom, to sam zakljucio po testovima koje sam uradio u 3dmarku.. ako vas bude bilo sta zanimalo u vezi procesora i ploce rado cu odgovoriti.

Evo i temperature i naponi..

Misliš kuler na AMD-u je bio bučan? Teško da procesor može da pravi buku :D
LM, cpu je OK,zaista snažan za dual-core, ali za postojeću cenu i dalje nesiplativ, iako ima HT.

Poslednja izmena:
@Karke imas 3dmark06 na prvoj slici ispod vanatage...

@Mortification Nisam mislio bukvalno i svi znaju o cemu se radi:) a da li je isplatljivo pa moze da se poredi sa amd procesorima tog cenovnog ranga:) Jedino sto je bezveze sto ne moze da se klokuje da moze pojeo bi mnoge procesore ali dobro i ovako je sjajan a meni kao prelazna varijanta obavlja odlican posao.

@Mortification Nisam mislio bukvalno i svi znaju o cemu se radi:) a da li je isplatljivo pa moze da se poredi sa amd procesorima tog cenovnog ranga:) Jedino sto je bezveze sto ne moze da se klokuje da moze pojeo bi mnoge procesore ali dobro i ovako je sjajan a meni kao prelazna varijanta obavlja odlican posao.

Baš na to sam mislio. ***, OC. Da može, koštao bi više.
Ako ti već služi kao prelazna varijanta, onda se nadam da nisi dao punu cenu za njega.

Auuuu pa ovo kida, jak je skoro kao moj Q9300 ( na XP-u def 4100, sa win7 je manje) na def, pa i5 750 ima 4300 na def, da ne pominjem i3 500 seriju i C2D koji tek uz OC postizu ovoliko.
Ovo ce da bude extra kupovina, a sigurno ce i malo cena da padne, sa integrisanom grafikom u sebi je must have ove godine ( da mu stavim neki Hladnjak bez ventova i recimo SS X450 napajanje i eto masina koja se cuje manje od laptopa )

Pazi vredi te novce i nije losa kupovina a taj procesor cu dati devojci za dva meseca a meni uzeti 2500k ili 2600k zavisno od finansiskih mogucnosti tada...

student, ajde kad budes imao vremena, da uradimo neki test ja i ti , na stock naravno da vidimo razlike izmedju dva i3 procesora ?

Ne moze jer je zakljucan mnozioc, a QPI magistrala se ne moze (ne sme) podizati. Moze da proba malo, tipa 105, ali time rizikuje stabilnost citavog sistema (overklokuje se i PCI-e magistrala, nesto smeta SATA kontroleru pa moze doci do korupcije podataka itd).

BTW, zasto baca tako malo Gflopsa?

i obican i3 baca indenticno toliko..zasto pojma neam xD

@karke
Taj 3dmark 06 u opste nije merodavan za poredjenje cpu-a,jel 8400 na 4GHz ,3300 na 4GHz i ova mala azdaja daju skoro indetican skor. wtf?

E,jel moze neko malo da mi pojasni kakva je to grafika integrisana u sb procesorima? Za cega sluzi?

@karke
Taj 3dmark 06 u opste nije merodavan za poredjenje cpu-a,jel 8400 na 4GHz ,3300 na 4GHz i ova mala azdaja daju skoro indetican skor. wtf?

Itekako je merodavan, posebno meni koji sam testirao 10ak procesora na njemu poslednjih par godina i ne pada mi na pamet da jurim opet iste procesore da bih video neki drugi skor.

ajde recite koji test da uradimo za uporedjivanje mog i njegovog i3 ? moze i vise od jednog ako nije dovoljno..:)

Blender X64
Cinebench R11.5 X64
Everest
3D M06 CPU
World in Conflict low
3DS MAX
Jel dosta testova :D:D

Ajde videcemo da napravimo testove ako ima jos neko neki predlog slobodno recite...stim sto ja moram da skinem World in conflict nemam:)

lleejle, pa ja do ksiknem sve to..aj dajte neke linkove za download, ili sve da trazim preko torrenta?

Nazad
Vrh Dno