Šta je novo?

intel hd 2000 dometi gpu @ 1.6ghz

kondenzator

Cenjen
Učlanjen(a)
21.09.2010
Poena
169
evo mene opet na temu procesora,dakle i3 2100 je u pitanju (cini mi se da ne postoji ovakva tema pa se nadam da ne ponavljam) i njegova integrisana grafika,ploca mi je iz potpisa GA z68p ds3,imam ubodenu neku graficku cisto privremeno nvidia 6200,preko nje mi je spojen monitor preko dvi kabela,a integrusu koristim preko "lucid virtu" tehnologije,tj kroz 6200 koristim integrisan gpu sa ploce....e sad,poenta je u klokovanju hd 2000 i mog nekog zapazanja:
uspeo sam da dignem gpu na 1.6ghz sa +0.160v na gpu,pri tome nisam imao bsod ili zamrzavanja slike,igram trenutno bf play4 free u slobodno vreme i to mi je za sad bio jedini test za taj clock,evo jedne slicice za potvrdjivanje a uskoro kacim i neki bench test rez :-devil-:
ako je neko jos uspeo da isterisra hd 2000 nek zapise svoja iskustva u ovoj temi ;)

Prilozi

• hd2000.JPG
    hd2000.JPG
    47.8 KB · Pregleda: 99
Iskreno mislim da bi ti bolje radilo bez te 6200.

pa problem je u tome sto na ploci imam samo hdmi izlaz a nesto ne mogu da ga nateram da radi,tj radio je i sad nesto zeza,kontam mozda da je cak crk'o,moracu da nosim u servis u garanciji je ploca nego me mrzi da se cimam sad,ali moracu odneti,sve u svemu zbog toga sam morao ubosti neku grafiku da bi uopste mogao da spojim monitor :p

pa problem je u tome sto na ploci imam samo hdmi izlaz a nesto ne mogu da ga nateram da radi,tj radio je i sad nesto zeza,kontam mozda da je cak crk'o,moracu da nosim u servis u garanciji je ploca nego me mrzi da se cimam sad,ali moracu odneti,sve u svemu zbog toga sam morao ubosti neku grafiku da bi uopste mogao da spojim monitor :p

Nosi to odma shta cekash

Hmmm sto se tice ovog da ti ne radi HDMI izlaz... Ja sam imao problem isto na mojoj ali sam skontao da prvo moram imati upaljen monitor/TV da bi dobio signal... Da pojasnim:

1) Palim komp, pa palim TV i prebacujem na HDMI source ---- No signal (cuje se zvuk Windows logon...dakle komp radi nema signala)
2) Palim TV i prebacujem na HDMI source, pa nakon toga palim komp ----- Sve radi normalno.

Probao jedno 10 tak puta i potrvdjeno je da se tako nesto desava...

TO nije do problema sa mojim TV jer evo od kad sam kupio 6870 sve normalno radi bez obzira ko se prvi pali :D :D :D

Tako da eto probaj sa tom varijantom...

Hmmm sto se tice ovog da ti ne radi HDMI izlaz... Ja sam imao problem isto na mojoj ali sam skontao da prvo moram imati upaljen monitor/TV da bi dobio signal... Da pojasnim:

1) Palim komp, pa palim TV i prebacujem na HDMI source ---- No signal (cuje se zvuk Windows logon...dakle komp radi nema signala)
2) Palim TV i prebacujem na HDMI source, pa nakon toga palim komp ----- Sve radi normalno.

Probao jedno 10 tak puta i potrvdjeno je da se tako nesto desava...

TO nije do problema sa mojim TV jer evo od kad sam kupio 6870 sve normalno radi bez obzira ko se prvi pali :D :D :D

Tako da eto probaj sa tom varijantom...

kontam,pa imao sam i ja to u pocetku pa sam tako resavao,nece da upali sliku dok ne dodje do win logon,ali sada je nemam uopste,integrusa mi radi preko 6200 nvidi-e (krsh :D) sa onim cudom od lucid virtu ali kad spojim nesto na hdmi na ploci detektuje mi tv recimo ali slike nema,kontam da je riknuo izlaz hdmi,a sad cu morati da rasklopim komp,posaljem i ko zna kad ce se to resiti,razmisljam cak da trazim drugu plocu uz neku doplatu jer ova je ispala nje...ra zbo "samo" hdmi izlaza,najbolje je kad ima dvi i tjaoo,svi se loze na hdmi a ako imas samo hdmi na ploci begaj od takve ploce (nego ja sam i baksuz kad moram sve da osetim na svojoj kozi) :p

Vrh Dno