AthlonXP
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.01.2002
- Poena
- 620
Evo pre neki dan sam se bavio overclockovanjem moje e6300-ke i doshao do vrlo intersantnih rezultata. Elem, na svim novijim intelovim plochama postoji jedna stvar koja se zove Flex memory mode. Fora je u tome shto se u tom modu mogu koristiti tri memorijska modula i da oni i dalje budu u Dual Channel-u. Na koju foru ne znam. Chitao sam na Intelovom sajtu i tamo sve lepo pishe. A josh interesantnije je da mi je skor u sandri potpuno isti sa Flex ili sa Dual Channel modom 🙂 .
Shta da vam kazem. Sa tri modula 533 Kingstone Value Ram sam uspeo da kloknem procesor na 3,2 GHz bez ikakvih problema. Da li moze josh da se klokne ne znam jer mi se chini da je i ovo mnogo. Orhos testirano 10 sati. Inache plocha je P35 Gigabyte (pogledati spec moje mashine) i mogu reci da do sada nisam imao bolju plochu. Sama podeshava napone, latencije memorije itd. Ko zeli da se upgradeuje ova plocha je best buy.
Shta da vam kazem. Sa tri modula 533 Kingstone Value Ram sam uspeo da kloknem procesor na 3,2 GHz bez ikakvih problema. Da li moze josh da se klokne ne znam jer mi se chini da je i ovo mnogo. Orhos testirano 10 sati. Inache plocha je P35 Gigabyte (pogledati spec moje mashine) i mogu reci da do sada nisam imao bolju plochu. Sama podeshava napone, latencije memorije itd. Ko zeli da se upgradeuje ova plocha je best buy.