Šta je novo?

Intel E2140 ili AMD 4000+

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Šta uzeti od ova dva :
Matična ploča AM2 nForce 560 Biostar TF560-A2+
Procesor AMD 64 X2 4000+ AM2 Brisbane 2100MHz 1024KB 2000MHz Box

ili

Matična ploča S775 Intel P35 Biostar TP35D2-A7
Procesor Intel Pentium Dual Core E2140 S775 1600MHz 800MHz Box?

Ne mogu da se odlučim:wall:, ako može neki help?!

Ta intel varijanta ti je bolja samo u slucaju da hoces da overklokujes, ali je i skuplja za oko 25e. E sad, i taj 4000+ se moze lepo nasvira, posebno na toj biostarovoj ploci.

Imao sam slicnu dilemu i na kraju uzeo AMD varijantu, samo sto je u mom slucaju presudila integrisana grafika na TA690G (konfa iz potpisa).

Sto se tvoje dileme tice, zavisi od tvoje zahtevnosti. Ja uglavnom radim u autocad-u, a ponekad kad hocu da se opustim odigram fear, far cry ili cod2 u 800*600, low-medim podesavanja i meni je extra:D

Ja sam 4000+ brisbane klokovao na 2.6GHz (malo sam se igrao) uz minimalno dizanje napona i ta podesavanja koristim samo za igrice. Cak i HD 1080p klizi bez seckanja na defaultu sa opterecenjem procesora do 70% tako da ga skoro uvek drzim na 2.1GHz.

Da sam na tvom mestu uzeo bih intel kombinaciju samo ako je masan overklok u pitanju, a ako nije onda definitivno amd, jer em je jeftinijija kombinacija em ces i njega moci dobro da "nasviras".

E sad pošto ja ne volim baš preterano da overklokujem,možda nekih 20% overkloka, da li je ipak bolje da pazarim AMD 4000+? A vidim ima i neki AMD 64 X2 BE-2300 AM2 Brisbane 1900MHz koji je u suštini kad se uzme iste cene kao i Intel Pentium Dual Core E2140? Ima li neko iskustva sa tim procesorom? Imam još par dana da odlučim! Pozdrav!

Poslednja izmena:
Meni 4000+ radi stabilno na 2800Mhz (doduse na Biostar 520 A2 ploci). Ono cime sam prijatno iznenadjen jeste da C'nQ radi bez problema, odnosno u procesorski nezahtevnim operacija mnozilac se obara sa 10,5 na 5 pa procesor radi na 1,33Ghz uz smanjen napon. Znaci manje zagrevanje i manja potrosnja. Koliko sam ja razumeo, ovo nije moguce na overclock-ovanom Intel procesoru.

Moguce je to i na intelu. Recimo meni s obzirom da mi procesor radi na 333fsb minimalna brzina mu je 2GHz (6x333). Mada i ne vidim neku svrhu toga(osim na laptopu zbog stednje baterije), cak vecina iskljucuje tu opciju. Licno bih isao na intela

Poslednja izmena:
Moguce je to i na intelu. Recimo meni s obzirom da mi procesor radi na 333fsb minimalna brzina mu je 2GHz (6x333). Mada i ne vidim neku svrhu toga(osim na laptopu zbog stednje baterije), cak vecina iskljucuje tu opciju. Licno bih isao na intela

Rekao sam na overclock-ovanom procesoru. Svi, prilikom oveclock-a iskljucuju EIST i onu drugu opciju (zaboravio sam kako se zove, nemam Intel platformu) u BIOS-u.

I ja sam pricao o overclockovanom procesoru... Meni je default 1.8GHz, klokovan na 3.0. Ako iskljucim opciju onda stalno radi na 3, ako ukljucim onda menja brzinu u rasponu od 2 do 3GHz. Nebitno je da li je klokovan ili nije, opcija radi ako je ukljucis. Vecina je iskljucuje jer nema neku svrhu

Umesto Biostar-a GIGABYTE P35/P31 chipset.
Moja preporuka GIGABYTE P31-DS3L - 67eur, nema bolje

Tamo gde ja nabavljam mogu samo da uzmem :
Matična ploča S775 Intel P35 Biostar TP35D2-A7 po 77evra,
matična ploča S775 Intel P31 Asus P5KPL Green po po 68 evra i
matična ploča S775 Intel P965 Biostar TForce P965 po po 72 evra!

E sad šta uzeti?

I još jedno pitanje, da li se uopšte isplati da se uzima to s' obzirom na ono što imam (konf. iz potpisa)?

I još jedno pitanje, da li se uopšte isplati da se uzima to s' obzirom na ono što imam (konf. iz potpisa)?

Po meni se ne isplati posto vec imas Dual Core procesor..Neces videti neko ubrzanje(bolje uzmi jos giga rama ili bolju graficku kartu).
Ali tvoja kinta je u pitanju :).

Ljudi sutra idem da uzmem komponente, ajde pomažite šta da izaberem, izbor je pao na ova dva, samo je to trnutno na lageru :

ili

Matična ploča S775 Intel P9655 Biostar TForce P965
Procesor Intel Pentium Dual Core E2140 S775 1600MHz 800MHz Box.

Šta definitivno uzeti? Koliko mogu da budem siguran da će se to dobro overklokovati, šta ako neće, onda je ovaj AMD mnogo bolji izbor! Ajde molim pomozite, ali ne uvodite druge predloge ili tako nešto! Hvala!

Od ljudi sa e21x0 procesorima na forumu, do sad se niko nije javio da mu procesor nece na 3.0GHz na default(ili minimalno povecanom) naponu, tako da mislim da je to neka sigurna kupovina. Druga je stvar sto neces osetiti neki bitan napredak u odnosu na ovo sto imas, bolje uzmi jos memorije, bolju graficku ili sta ti vec treba...

Od ljudi sa e21x0 procesorima na forumu, do sad se niko nije javio da mu procesor nece na 3.0GHz na default(ili minimalno povecanom) naponu, tako da mislim da je to neka sigurna kupovina. Druga je stvar sto neces osetiti neki bitan napredak u odnosu na ovo sto imas, bolje uzmi jos memorije, bolju graficku ili sta ti vec treba...

Moj nece, vise puta sam pominjao na forumu, Biostra TForce 965PT i E2140 max je 2.8GHz, ocigledno imam CPU wall na 350Mhz i to je to, nepomaze zamena memorije, podizanje napona, stavljanje boljeg napajanja 350Mhz i tu je kraj, probao sam i na 410Mhz uz smanjeni mnozilac ali nece. Bas nisam imao srece :S:

Zamenjeno za :
+ 2*1GB RAM-a!
Mislim i da nije tako loše,s' obzirom da mi je doplata samo za 1GB memorije!
Sada još i da ga malo overklokujem!
Hvala svima i pozdrav!

Moj nece, vise puta sam pominjao na forumu, Biostra TForce 965PT i E2140 max je 2.8GHz, ocigledno imam CPU wall na 350Mhz i to je to, nepomaze zamena memorije, podizanje napona, stavljanje boljeg napajanja 350Mhz i tu je kraj, probao sam i na 410Mhz uz smanjeni mnozilac ali nece. Bas nisam imao srece :S:

U al si kur.ate srece, daj ne smaraj, i sta bi dobio da ti procesor ide na 3GHz...
Ja sam overclockovao moj E4400 na 2,7GHz, a dalje nisam ni probao, sta ce mi...
Baaas je velika razlika izmedju 2,7 ili 2,8 i 3GHz...

Zamenjeno za :
+ 2*1GB RAM-a!
Mislim i da nije tako loše,s' obzirom da mi je doplata samo za 1GB memorije!
Sada još i da ga malo overklokujem!
Hvala svima i pozdrav!

What a mistaken to maken... :p :D.
Tako ti je to kad slusas okorele amd-ovce.
Sada je svejedno sta si uzeo... ali videces za par meseci da si se zaje.bao...

Ajde molim te reci mu ti sada sto se za****?

Citaj malo bolje MadAmdMan :p :D.
Rekao sam da je za sada svejedno da li je neki X2 ili C2duo. Ovo vazi za sadanje igre, ali ne vazi za programe i za buduce igre...

Citaj malo bolje MadAmdMan :p :D.
Rekao sam da je za sada svejedno da li je neki X2 ili C2duo. Ovo vazi za sadanje igre, ali ne vazi za programe i za buduce igre...

A odkud ti znas kako ce u "buducim" programima i igrama da rade sadasnji procesori, a i kada se pojavi taj buduci softver pojavice se i neki buduci hardver :smoke:

Poslednja izmena:
A odkud ti znas kako ce u "buducim" programima i igrama da rade sadasnji procesori, a i kada se pojavi taj buduci softver pojavice se i neki buduci hardver :smoke:

Sadasnjim programima i buducim igrama...
Pa C2Duo ce potrajati dosta duze jer je superiorniji od Athlona X2 u svakom pogledu, kad se overclockuje naravno...
A kada vlasnici Athlona budu morali da ga menjanu za Phenom, tada ce C2Duo biti dovoljan...
:p :D.

Nazad
Vrh Dno