Šta je novo?

Intel E2140 ili AMD 4000+

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Šta uzeti od ova dva :
Matična ploča AM2 nForce 560 Biostar TF560-A2+
Procesor AMD 64 X2 4000+ AM2 Brisbane 2100MHz 1024KB 2000MHz Box

ili

Matična ploča S775 Intel P35 Biostar TP35D2-A7
Procesor Intel Pentium Dual Core E2140 S775 1600MHz 800MHz Box?

Ne mogu da se odlučim:wall:, ako može neki help?!

Jos i losa pretpostavka od strane Zdravka da se X2 lose klokuje..Naprotiv, X2(pogotovu poslednji 65nm stepinzi) se klokuju ko blesavi.Stigao je RevG2 u Nemacku,90e kosta(isti stepping kao 5000+ Black Edition samo sa zakljucanim multi-em).Ovaj steping kao i poslednji 90nm revF3(CZ) se klokuju dobrano preko 3Ghz i to na jeftinim 690G plocama!Ovakva kombinacija em sto je vrlo brza,em sto trosi malo energije.

Nisam rekao da se lose klokuju vec losije od Intela (C2duo-a). Pa evo sam pominjes ovaj onaj stepinig e ako bi ovo onda bi jos bilo bolje, takve su teme o OC Amd-a.
A kod Intela je sipas (kupis) i ne mislis :D.
Naravno da se svaki C2Duo ne klokuje isto, zavisi od primerka, bas kao i kod Amd-a, samo sto kod Amd-a treba voditi racuna o ovome o onome, da li je zakljucano, gde je kljuc, nestao, nema, bravar otisao... :d.
:wave:.

Da da,vidim silne teme o e4xxx koji nece preko 2.7Ghz pa da ga *bes :d.Ali dobro,ja necu vise da se prepirem sa tobom,mislim da sam argumentovano pokazao da se poslednji 65nm i 90nm AMD procesori odlicno OCuju.
Evo ti za kraj jedan link za RevG2(na njemu ce biti zasnovani svi skoriji i buduci Brisbane modeli),pa ti vidi:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=162738
Jos dosta vise u istoj AMD podsekciji imas da procitas o tome kako se "losije" klokuju AM2 procesori :d.Nista ne valjaju bre :d

Poslednja izmena:
Ova tema treba da se "skreše" odmah posle posta #24.

zdravko je ok tip, sasvim razuman i lijepo on govori. Cinjenica je da se intel bolje clocka od amd-a ali ne toliko drasticno. Ja isto nemam srece sa clockom mog 4200+ (samo 2.42 tj. 10%) ali to je do ploce i n500 cipa. Mislim da bi sa 570 ili 590 mogao do 2.8 mozda i vise. Ni njegov E4400 nije Bog zna sta clockan, samo 2.7 sto dokazuje da ni Intel nije cvjecka sto se tice overclocka. Kad se sve na kraju sabere amd i intel su tu negdje narocito kada uzmemo u obzir "black edition" amd-a

Poslednja izmena:
Hehe, pa pogledaj zdravku pod "moja masina" i on svoj E4400 drzi na 2.7ghz :D

Ma video sam,ali nisam hteo da stajem na muku :d

zdravko je ok tip, sasvim razuman i lijepo on govori. Cinjenica je da se intel bolje clocka od amd-a ali ne toliko drasticno. Ja isto nemam srece sa clockom mog 4200+ (samo 2.42 tj. 10%) ali to je do ploce i n500 cipa. Mislim da bi sa 570 ili 590 mogao do 2.8 mozda i vise. Ni njegov E4400 nije Bog zna sta clockan, samo 2.7 sto dokazuje da ni Intel nije cvjecka sto se tice overclocka. Kad se sve na kraju sabere amd i intel su tu negdje narocito kada uzmemo u obzir "black edition" amd-a

Au bre al ste primetili svaka vam cast...
Ne znam da li cete mi verovati, ali pokusacu da objasnim... :smoke:.

Ja sam moj overclockovao prvo na 2,5 GHz pa malo testirao pa overclockovao na 2,7GHz pa malo testirao i nisam primetio neka velika ubrzanja u igrama u ondnosu kada je bio na 2GHz, samo u 3DMark 06.
Zato sto je i pre overclockovanja sve letelo... Igram se na rezoluciji 1280x1024, tako da se tu ne moze primetiti, ali trebace sigurno zbog novijih igara...

Ja sam stao na 2,7GHz i dalje nisam ni probao, jer sam video da nema potrebe...
Znaci nije tacno da ne moze preko 2,7GHz, samo nisam probao. A stao sam dok ne budem siguran kolike su mi temperature (vise razlicitih programa pokazuje drasticno razlicite temperature, razlika u ocitavanja izmedju Core Temp 0.94 i Everesta 4.10 je 15C, bre :)), jer koristim box cooler i ne nameravam da kupujem neki drugi (skuplji)...

Koliko sam video ljudi uglavnom uspesno overclockuju E4xxx i E2xxx na minimalno izmedju 2,8 i 3GHz... Zato ne kapiram ljude (vlasnike C2Duo procesora) kada otprilike kukaju, jao nece mi preko 3GHz, pa sta ce ti vise... Sa 2 GHz (E4400 i E2180) na 3GHz to je overclock od 50%, a sa 1,8GHz (E4300 i E2160) na 3GHz to je overclock od 66%...

C2Duo kako to samo liiipo zvuci :p :d...

Poslednja izmena:
Super Pi testing...

Ajde lepo vi malo okachite koliko imate na Super Pi testu sa vasim Amd zverinama...
Test 1M...
Evo moj skor sa ovim upola overclockovanim E4400 :D, je 21.468 sekundi...

Prilozi

• Super Pi rezultat.jpg
    Super Pi rezultat.jpg
    38.8 KB · Pregleda: 41
Ajde lepo vi malo okachite koliko imate na Super Pi testu sa vasim Amd zverinama...
Test 1M...
Evo moj skor sa ovim upola overclockovanim E4400 :D, je 21.468 sekundi...

ja bi okacio moj ali nismo u istom cjenovnom rangu. E4400 je dosta skuplji od ovog mog.
Evo ti clock 5000+ black edition
5000if7.png

Poslednja izmena:
Istina, 5000+ je u cenovnom rangu sa ovim mojim E4xxx. Voleo bih da vidim koliko bi rezultat imao bilo koji Amd OC na npr 3GHz (recimo 5000+), nije ovo cinicno stvarno ne znam koliki bi rez imao...
Jer ja cenim da je ovaj moj E4400 na 2,7GHz isti sa 5000+ na 3GHz...

Pusti ti tu neke sulude overclockere, taj je to samo slikao i odmah vratio na manju vrednost, ima i ludjih Intel overclockera... Ja govorim ovde o noramlnim umerenim likovima, kao sto smo mi...

Poslednja izmena:
Ma koji Spi test ,to je zapravo benchmark?? :d
To je odlican L2 kes test i nista vise.Ne znam gde samo nestane ta prednost iz spi "testa" u realnim aplikacijama :d

Zdravko koja je tvoja korist od spi testa?

Pa zaradjujem velike pare na njegovoj prodaji...
Koji onda test preporucujete za realno testiranje procesora, znaci gde se testira samo procesor (eventualno i ram memorija jer vecina forumasha ima 2GB), ali ne i graficka (to svi skoro imamo razlicito)...
Govorimo ovde sta je bolje X2 ili C2Duo, a niko da preporuchi neki test...

Pa zaradjujem velike pare na njegovoj prodaji...
Koji onda test preporucujete za realno testiranje procesora, znaci gde se testira samo procesor (eventualno i ram memorija jer vecina forumasha ima 2GB), ali ne i graficka (to svi skoro imamo razlicito)...
Govorimo ovde sta je bolje X2 ili C2Duo, a niko da preporuchi neki test...

A zasto bi to radili?Pa ova tema je stara vise od godinu dana...
Kao sto Cat rece,ovaj topic je trebalo zakljucati u trenutku kad je covek kupio novu plocu i cpu,ovo nema svrhu vise(posebno sto je prezvakana tema).

A zasto bi to radili?Pa ova tema je stara vise od godinu dana...
Kao sto Cat rece,ovaj topic je trebalo zakljucati u trenutku kad je covek kupio novu plocu i cpu,ovo nema svrhu vise(posebno sto je prezvakana tema).

Ok, gde onda ima tema sa testovima na Benchu, preusmeri me ;) :).

A i ti smaras njega da ti radi search, pa ti imas C2D, on to brze radi :d :smoke:

:D.
Ma mislio sam da li ima jedna posebna tema vezana za testove procesora...
Koliko sam video nema, mada opet ovaj Intel je toliko brz da neke stvari i ne vidim, samo prolete... :d.

Nazad
Vrh Dno