Hehe, pa pogledaj zdravku pod "moja masina" i on svoj E4400 drzi na 2.7ghz
Ma video sam,ali nisam hteo da stajem na muku :d
zdravko je ok tip, sasvim razuman i lijepo on govori. Cinjenica je da se intel bolje clocka od amd-a ali ne toliko drasticno. Ja isto nemam srece sa clockom mog 4200+ (samo 2.42 tj. 10%) ali to je do ploce i n500 cipa. Mislim da bi sa 570 ili 590 mogao do 2.8 mozda i vise. Ni njegov E4400 nije Bog zna sta clockan, samo 2.7 sto dokazuje da ni Intel nije cvjecka sto se tice overclocka. Kad se sve na kraju sabere amd i intel su tu negdje narocito kada uzmemo u obzir "black edition" amd-a
Au bre al ste primetili svaka vam cast...
Ne znam da li cete mi verovati, ali pokusacu da objasnim... :smoke:.
Ja sam moj overclockovao prvo na 2,5 GHz pa malo testirao pa overclockovao na 2,7GHz pa malo testirao i nisam primetio neka velika ubrzanja u igrama u ondnosu kada je bio na 2GHz, samo u 3DMark 06.
Zato sto je i pre overclockovanja sve letelo... Igram se na rezoluciji 1280x1024, tako da se tu ne moze primetiti, ali trebace sigurno zbog novijih igara...
Ja sam stao na 2,7GHz i dalje nisam ni probao, jer sam video da nema potrebe...
Znaci nije tacno da ne moze preko 2,7GHz, samo nisam probao. A stao sam dok ne budem siguran kolike su mi temperature (vise razlicitih programa pokazuje drasticno razlicite temperature, razlika u ocitavanja izmedju Core Temp 0.94 i Everesta 4.10 je 15C, bre

), jer koristim box cooler i ne nameravam da kupujem neki drugi (skuplji)...
Koliko sam video ljudi uglavnom uspesno overclockuju E4xxx i E2xxx na minimalno izmedju 2,8 i 3GHz... Zato ne kapiram ljude (vlasnike C2Duo procesora) kada otprilike kukaju, jao nece mi preko 3GHz, pa sta ce ti vise... Sa 2 GHz (E4400 i E2180) na 3GHz to je overclock od 50%, a sa 1,8GHz (E4300 i E2160) na 3GHz to je overclock od 66%...
C2Duo kako to samo liiipo zvuci

:d...