Šta je novo?

Intel E2140/2160/2180 temperature & hladjenje (DEF. & OC)

Dosta programa brljavi sa tim-ako ti je 8x500 podeseno, a max. mnozilac 10 da ti pise cifru trenutnog fsb-a i najveceg mnozioca(10x500). Jedino ni meni nije jasno kako ne vidish brzinu memare u cpu-z.

jel imas poslednji cpu-z, 1.41? meni je 1.40 brljavio kada nisu celi brojevi za cpu multi i za fsb..

Poslednja izmena:
gde tebi CPU-Z ispise brzinu memorije ? Meni nigde u CPU-Z ne pise brzina memorije, cak ni pod "memory" jezickom...hmmm

ovde:

hoce li me neko nauciti da kacim thumbnailove koji se otvaraju :D
odoh da pikam TD:U. oni motori su do jaja :D

Poslednja izmena:
Nisam razumeo - hoces da stavis sliku kao atachment. Jel' to?

pa odes na advanced (dakle ne kucas u quick post) i odes na manage attachments i tamo uplodujes slike. (max 5 komada).

Inace, meni u CPU-Z ne ispisuje freq memorije, ali pretpostavljam da ako tamo pise kolko je da je onda ispravno...

Pre svega mora print screen(naravno), prebacis sliku npr. na desktop i onda ispod ovog prozora gde kucas post imas opciju "puni editor". Kliknes na nju i u dodatnim opcijama se nalazi "kacenje atacmenta, pa idesh " Upload File from your Computer " dalje ga preko choose nadjes na desktopu i uloadujes na bench.
Okaci post i gotovo.

Poslednja izmena:
hvala
@gx-x:
znam za tu foru, ali sta kada predjem 5 komada. nema veze...
naravno da je dobro, ne znam sta si se is3povao, imas fsb i mem. delilac (u mom slucaju mnozilac posto imam GA plocu, jos bolje). nije bitno koliki je nativni fsb, vec koliko ga ti podesis u biosu.

nisam se istripovo vec je onako kako sam ti rekao. To sto si ti reko vazi za 1333 strap procesore sto tvoj nije. ako uopste pricamo o istoj stvari. Kad stavis FSB na 333 i mem divider na 667 sa tvojim procesorom memorija ce raditi na 888MHz, a sa recimo e6750 procorom ce raditi (ista podesavanja) na 668MHz tj na 1:1 odnosu posto je 333 native za taj CPU. Znam da se na tom gigabajtu drugacije podesava mem divider ali on ne moze fizicki da radi drugacije i da izmislja stvari, bar ne bi trebalo. To sa memorijom moze samo na nforce "i" chipsetima (da je podesavas nezavisno od CPU-a i magistrale)

Ne znam da li pricamo o istoj stvari...

PS. Za slike imas recimo http://allyoucanupload.webshots.com/ , tamo ih dignes i imas linkove za forum sa thumbnailom.

Poslednja izmena:
Evo ja upravo ovog mog naterah na 3700:banana:.
Kazem vam ja greje se dobro, ali se tako i kloka.

Jel menjas jos nesto u jumper free u biosu osim vcore? Meni tu dosta stvari stoji na auto: FSB Termination Voltage, North Bridge Voltage, North Bridge Voltage Reference, South Bridge Voltage. Jel imas mozda neki link za dobro podesavanje p5k ploce?

@gx-x:
ocigledno ne pricamo o istim stvarima, ali nema ni veze :)
probao bih 9x333, ali me pravo da ti kazem mrzi. danas sam se sit izigrao TD:U-a i Enzo mi je poleteo na Intelu :smoke: ili je to do level 3 tuninga koji sam nabudzio :d
postovacu dalje rezultate ovih dana. hvala svima.
:wave:

Jel menjas jos nesto u jumper free u biosu osim vcore? Meni tu dosta stvari stoji na auto: FSB Termination Voltage, North Bridge Voltage, North Bridge Voltage Reference, South Bridge Voltage. Jel imas mozda neki link za dobro podesavanje p5k ploce?

Ma jok, kakav link, sve rucni radovi - domaca radinost. Pored vcore trebalo bi malo povecati i napon i na plochi, posto se i ona tu "napreze". North Bridge Voltage stavi na predzadnju vrednost ( cini mi se da je 1.5), takodje i za South Bridge Voltage (predzadnja vrednost). Izvini sad ne mogu da se setim tacno cifara, pa da ne mlatim. Pazi, to je vise cisto predostroznosti radi da me plocha ne izda. Glupo bi bilo da cepam cpu i on npr. prihvati svu zezanciju, da bi na kraju ploca nece da odradi svoje zbog manjka napona. Ostalo moze na auto.

Mnogo hvala. Ako te ne bude mrzelo, kad se setis, slikaj tu stranu u biosu, da ne zsrm nesto.

Ostani na forumu sad cu slikati, pa okaciti, pa se mozesh odmah igrati sa makinom.

Evo i slicica, da ne bi nesto :exploder: pa bi posle morao da :crash: i neko vreme :wall:
Javi sta si uradio:wave:

Prilozi

• 29102007072.jpg
    29102007072.jpg
    473.3 KB · Pregleda: 95
  • 29102007073.jpg
    29102007073.jpg
    444.8 KB · Pregleda: 79
Imam jedno pitanje:

Kakva je ploca ASUS P5GC-MX za overclock radila bi sa E2160

EDIT: Kakve su i ove dve ploce za OC P5ND2 SE i ASUS P5B-MX

Unapred Hvala:wave:

Poslednja izmena:
@Markobb Svaka ti cast, ljudino! Ovako na brzinu 400x9 na 1.45 al nisam testirao stabilnost samo pustio sPi. Vise ne smem da dizem napon sa boxom. Moracu da iskrcam kesh za taj geminII. Za sta mu sluzi FSB termination voltage?

@Gadoguz Citao sam review-e pre nego sto sam izabrao plocu i te SE su lose, a P5GC-MX je p945 tako da bi i nju trebalo da zaobidjes. Od jeftinijih ploca (ispod 70e) je dobra Gigabyte ga-31p ds3l. Imas na forumu par testova.

Poslednja izmena:
@Markobb Svaka ti cast, ljudino! Ovako na brzinu 400x9 na 1.45 al nisam testirao stabilnost samo pustio sPi. Vise ne smem da dizem napon sa boxom. Moracu da iskrcam kesh za taj geminII. Za sta mu sluzi FSB termination voltage?

@Gadoguz Citao sam review-e pre nego sto sam izabrao plocu i te SE su lose, a P5GC-MX je p945 tako da bi i nju trebalo da zaobidjes. Od jeftinijih ploca (ispod 70e) je dobra Gigabyte ga-31p ds3l. Imas na forumu par testova.

@Gadoguz
Nije ti ta ploca za klok kakav bi trebao da imash sa tim cpu-om. Poslusaj Placebo-a, dao ti je dobar predlog.

@Placebo

Ako se ne varam ta opcija bi terbala da ima veze sa "zakljucavanjem" napona koji se isporucuje ploci. E sad, kako to funkcionise stvarno-to nisam mogao proveriti. Uglavnom nemoj servirati ploci krajnje vrednosti, da je ne bi sj...o.

@Placebo

Kazes da je makina stabilna na 1.35v (3333MHz) i 1.4v (3400MHz). Kolike su temperature IDLE/LOAD?

@Gadoguz
Nije ti ta ploca za klok kakav bi trebao da imash sa tim cpu-om. Poslusaj Placebo-a, dao ti je dobar predlog.

@Placebo

Ako se ne varam ta opcija bi terbala da ima veze sa "zakljucavanjem" napona koji se isporucuje ploci. E sad, kako to funkcionise stvarno-to nisam mogao proveriti. Uglavnom nemoj servirati ploci krajnje vrednosti, da je ne bi sj...o.

Hvala vam puno na pomoci, ;)

I srecno sa OC. Da bude 5000MHz:d

Jesi li mislio na ovu plocu? Posto ne mogu da pronadje tu sto si naveo?
GA-P31-DS3L (Rev. 1.0)

Da GA-P31-DS3L kao sto rece covek ne znam sta mi bi da napisem naopako. Kreni od prve strane ove teme. Ima je djwibe pa pretrazi njegove postove.

Ja sam moja 2160 ladno poterao na 334*9 pri def. voltazi i box cooleru (na DFi Blood Ironu, sa 2GB Geil Ultra).
Idle ~ 30C, load ~ 60c.
Orthos sam vrteo oko 2h (nisam imao vise vremena).

Posto mi je ploca bila neispravna, nisam se igrao vise, pa planiram da CPU gurnem na 3.2 i malo zategnem memoriju.
Evo i slicica.

Prilozi

• sshot-2.jpg
    sshot-2.jpg
    162.7 KB · Pregleda: 146
Prosto je neverovatno koliko se te M0 revizije manje greju.

stavio sam E2180 na 3Ghz, trenutno testiram stabilnost orthosom sa small FFT's, 9 prioritet.
9x333Mhz, memorija standardno na 800Mhz, napon proca sam u biosu postavio na 1.325V, dok je pod orhosom u cpu-z 1.264V, a u idle oko 1.28V, ako se dobro secam. T je pod orthosom 58 stepeni...
javljam da li je stabilno...

edit: interesantno je da u orthosu pise da imam 10x333Mhz umesto 9?! neki bag, sta li...:trust:
u cpu-z je 9x333, kao sto i treba...

Poslednja izmena:
stavio sam E2180 na 3Ghz, trenutno testiram stabilnost orthosom sa small FFT's, 9 prioritet.
9x333Mhz, memorija standardno na 800Mhz, napon proca sam u biosu postavio na 1.325V, dok je pod orhosom u cpu-z 1.264V, a u idle oko 1.28V, ako se dobro secam. T je pod orthosom 58 stepeni...
javljam da li je stabilno...

edit: interesantno je da u orthosu pise da imam 10x333Mhz umesto 9?! neki bag, sta li...:trust:

orthos baguje, meni pise da je 10x425. Elem, aj uradi everest cache& memory test, onaj iz opcija gde ih sve uradi i da ti "save" za slicicu pa okaci ovde ako te ne mrzi. Aj please. Prosto mi neverovatno da memorija na 9x333 setingu moze da radi na 800mhz sa 800MHz strap procesorom.

orthos baguje, meni pise da je 10x425. Elem, aj uradi everest cache& memory test, onaj iz opcija gde ih sve uradi i da ti "save" za slicicu pa okaci ovde ako te ne mrzi. Aj please. Prosto mi neverovatno da memorija na 9x333 setingu moze da radi na 800mhz sa 800MHz strap procesorom.

Evo sta je covek uradio...

Prilozi

• 071031_011712.jpg
    071031_011712.jpg
    219.4 KB · Pregleda: 150

Ne obracaj paznju uopste na Orthos, sve podesene vrednosti iz biosa citas preko cpu-z.
Dosta programa pravi takve greske prilikom citanja brzine cpu-a.

Nazad
Vrh Dno