Šta je novo?

Intel DX48BT2 Motherboard

Koja je prednost ove ploce u odnosu na npr. Rampage Extreme ?

Ovo sam prvo probao :d
Vista x86 SP1
sve na defaultu, sem RAM-a koji je downclockovan @1333 :)
:wave:

Poslednja izmena:
Pa, sveukupni kvalitet, naponska, hladjenje, OC. Rampage Extreme ima primetno bolje hladjenje koliko sam primetio. Vidim da si imao dosta problema dok si naterao memoriju da radi.

Niste vi videli kako je Space zategao moju plocu sa BigTyp-om :hair:
prva reakcija BigJoe-a: "Ovo ti je Space zategao!? Pa da..." :smoke:
Moja reakcija bi bila ekvivalentna Šojićevoj u Tesnoj koži: "Ma... sivonja, ćure" :D:D:D

I jel bolja ova ploca bolja od Rampage Extreme-a ? :)
Ona ploca ti je vise za neki umeren clock i da kazemo stabilan rad
Ne znam koja je razlika u ceni ali po meni je bolje uzeti rampage extreme veci FSB bolje hladjenje . .
mada ploce nisu namenjene istom kupcu pa ih stoga ne treba bas tako uporedjivati
Moja reakcija bi bila ekvivalentna Šojićevoj u Tesnoj koži: "Ma... sivonja, ćure" :D:D:D
Ova ti dobra :d

Poslednja izmena:
More mi je pokvarilo planove inache bih imao ovaj masterpiece za skroz solidne novce...ali vidim da je ipak bilo cimanja da se sve podesi. Yoti nekada te lepo sluzhi !

Pa, sveukupni kvalitet, naponska, hladjenje, OC. Rampage Extreme ima primetno bolje hladjenje koliko sam primetio. Vidim da si imao dosta problema dok si naterao memoriju da radi.

U cemu je kvalitetnija?
http://techreport.com/articles.x/14598/1
Koliko sam primetio jedino malo manje trosi, i ima mogucnost veceg FSB-a za ~50 MHz, Da je kvalitetna ne bi je oklopili kao arabljanku :D a koliko znam nije jedan Rampage goreo sa sve procesorom :mad: zbog kvalitetne naponske ;)
Sada se zanimam sa Skulltrail-om, dok sa njim zavrsim posvecujem se Bonetrail-u :) Bice zanimljivih testova, ali da ne pravim razanj dok je zec u sumi... :wave:
edit:
Sto se tice problea sa RAM-om, ocekivani su! Nisam imao gde da pozajmim Kingstona 1333 sa Qimonda chipovima, jer je na ploci bio inicijalni BIOS. Na moju srecu *******i :Klanjanje mi je poslao Kingston-a 1066 sa Elpida chipovima, ali ni sa njima ploca nije kompatibilna (ako je inicijalni BIOS na ploci). Tako da sam nekim cudom nakon treceg prazjenja od po par sati uspeo da ubacim recovery BIOS :) Imam FSB 440-450 24/7, rade C1E i EIST :) Meni dosta :)
Da rezimiram sto se tice famoznog problema sa RAM-om:
-ako je na ploci inicijalni BIOS potrebne su vam na 5 minuta kompatibilne memorije da biste flashovali BIOS!

Poslednja izmena:
Pa neka se javi Yoti da kaze kako je prosao sa x48bt2 i kako mu se ploca sada ponasa :p.
Izgleda da je ASUS pandan i brze i bolje resenje. Sta ces. Tako ti je to. :smoke:

Poslednja izmena:
Ploca uopste ne valja :d
3.94 GHz sa 1.35V u BIOS-u, ukljuceni EIST i C1E, malo je reci da sam prezadovoljan :)
CF kako mi se cini radi zaprepascujuce dobro, da ne raspem previse utisak, posto planiram da sa mojim skromnim iskustvom napisem koji red o ovoj lepotici :) prilazem SS iz 3D 06 za sada :)
Prijatelj mi poseduje Asus Rampage, te ako mi dozvoli na dan dva da ih uporedim bice mi iskustvo i prilika da vidim sta je to sto izaziva impresiju kod Rampage-a :)
Ono sto mi prvo upada u oci je da se ploca uopste ne greje kao sto; kako mi se cini pojedinci "zlurado ocekuju"!
Tek sam se danas poceo zaista druziti sa ovim draguljem u pravom smislu te reci, ali mi je trenutni prioritet CF, posto moram Masterculi da vratim GPU.
Izvolite nevedeni shot iz 3D 06, za sada toliko :)

Poslednja izmena:
Ploca uopste ne valja :d
3.94 GHz sa 1.35V u BIOS-u, ukljuceni EIST i C1E, malo je reci da sam prezadovoljan :)
CF kako mi se cini radi zaprepascujuce dobro, da ne raspem previse utisak, posto planiram da sa mojim skromnim iskustvom napisem koji red o ovoj lepotici :) prilazem SS iz 3D 06 za sada :)
Prijatelj mi poseduje Asus Rampage, te ako mi dozvoli na dan dva da ih uporedim bice mi iskustvo i prilika da vidim sta je to sto izaziva impresiju kod Rampage-a :)
Ono sto mi prvo upada u oci je da se ploca uopste ne greje kao sto; kako mi se cini pojedinci "zlurado ocekuju"!
Tek sam se danas poceo zaista druziti sa ovim draguljem u pravom smislu te reci, ali mi je trenutni prioritet CF, posto moram Masterculi da vratim GPU.
Izvolite nevedeni shot iz 3D 06, za sada toliko :)

lepo zaista:Dsamo nastavi tako,ima tu jos potencijala:wave:

Poslednja izmena:
Odlicno ! Ako se sve nastavi u slicnom "tonu", bice ovo najbolja ploca za 24/7 oc :type:. A kad dodje Nehalem, samo se zameni proc i CPU, ostaje RAM i vozi. :smoke:

cek, jel si uspeo da podesis memoriju na 1600 mhz?tj na koliko ti sada radi mem?

Vrh Dno